Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 202 (5409)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Transformare

Blocul construit în locul casei fostului prim-secretar PCR va „creşte” cu încă trei niveluri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Blocul care a luat locul oazei de verdeaţă de pe strada Aleea Nucului, acolo unde se afla până anul trecut casa fostului prim-secretar PCR, se va mai înălţa cu încă două etaje şi o mansardă, peste nivelul la care se află în prezent.

Imobilul care a crescut în acte cu trei niveluri, aproape peste noapte, va deveni cea mai înaltă clădire din zonă, urmând să aibă nu mai puţin de nouă niveluri – demisol, parter, şase etaje şi mansardă.

Până la şedinţa de joi a Consiliului Local Suceava, blocul, al cărui proprietar este Complexul Comercial Zimbrul, era autorizat pentru numai şase niveluri -  demisol, parter şi patru etaje.

Numai că, prin aprobarea planului urbanistic de detaliu întocmit la solicitarea celor care construiesc noua clădire dintre blocuri, la doar câţiva paşi de Creşa Nr. 1, se modifică tema de proiectare a blocului, care va „creşte” cu încă trei etaje, devenind un fel de Gulliver în ţara piticilor, pentru că blocurile din jur au numai trei niveluri.

 

Blocul dintre blocuri - o construcţie îndelung contestată

Intenţiile de demolare a vilei de pe Aleea Nucului au fost îndelung contestate de o mulţime de locuitori din zonă, inclusiv de personalul Creşei Nr. 1, cu care se învecinează la o distanţă foarte mică. Una dintre petiţiile semnate de 52 de locuitori ai blocurilor din zonă spunea astfel: „Subsemnaţii [...], învecinaţi cu proprietarul terenului şi clădirii (fosta vilă Gheorghe Moroşanu – Stoica, fost prim-secretar PCR al judeţului Suceava), deţinem informaţii că urmează să se demoleze construcţia existentă, urmând a se construi o clădire cu parter comercial şi opt etaje, ceea ce duce la obstrucţia zilnică a razelor solare şi a spaţiilor verzi aferente blocurilor noastre.

Subsemnaţii ne opunem acestei înalte construcţii care ne va împiedica să supravieţuim în condiţiile prevăzute de legile în vigoare şi putem să ne dăm acordul de a se construi un bloc cu maxim patru etaje (inclusiv parterul)”.

În urma reclamaţiilor, în 2009 municipalitatea nu a aprobat construcţia respectivă, cu 11 niveluri, şi a blocat orice iniţiativă de acest gen pe mai bine de un an.

La finele lunii iulie 2010, proprietarii terenului vilei Moroşanu au venit în faţa Consiliului Local cu alte planuri, care prevedeau construirea unui bloc de numai patru etaje, adică tot atâtea cât au şi alte blocuri apropiate, gradul de ocupare al terenului de 1.020 mp fiind redus la 50%, de la aproape 60% cât era înainte. De asemenea, la un număr de 27 de apartamente erau prevăzute 22 de locuri de parcare amenajate, adică cu mult mai mult decât prevăd normele urbanistice în vigoare.

Numai că după ce „s-au văzut cu sacii în căruţă”, construirea blocului fiind aprobată în condiţiile respective, proprietarii terenului au găsit o portiţă legală să realizeze un bloc uriaş, în mijlocul celor „pitici”, de numai trei niveluri.

Mai exact, au comandat un nou PUD (Plan Urbanistic de Detaliu), prin care au modificat proiectul de construire a blocului a cărui construcţie a fost deja autorizată.

„Acest lucru a fost posibil datorită faptului că Planul Urbanistic Zonal permite construirea de clădiri cu şase etaje în zona respectivă. Câtă vreme normele urbanistice în vigoare le permit să solicite să construiască încă două etaje, pe lângă cele patru deja autorizate, nu aveam cum să blocăm investiţia”, a spus viceprimarul Ovidiu Doroftei.

Blocul de pe Aleea Nucului este unul dintre puţinele proiecte imobiliare noi care se mai fac în Suceava după izbucnirea crizei economice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blocul construit în locul casei fostului prim-secretar PCR va „creşte” cu încă trei niveluri.
 Vizualizări articol: 4120 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Blocul construit în locul casei fostului prim-secretar PCR va „creşte” cu încă trei niveluri1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei