Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 202 (5409)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Fără pic de speranţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Rar mi-a fost dat să urmăresc meciuri ale echipelor noastre din competiţii internaţionale la care să mă uit ca la teatru sau balet. Ba pot spune că au fost spectacole de teatru la care m-am implicat emoţional ceva mai mult decât alaltăieri, la meciurile din Europa League. În ordine, primul dintre ele, cel dintre Astra şi Maccabi Haifa, a fost pierdut înainte de a începe. Se vedea asta pe feţele jucătorilor, care porniseră cu greşita idee că trebuie să bată cu 3-0. Greşit fundamental. Era destul un 2-0. Plus prelungiri, adică un alt meci, mai scurt, care să fi început practic de la 0-0. Mai mult, nu ştiu care oficial astral declarase înainte de meci că „n-avem şanse de calificare”. Peste toate, nenorocita aia de ploaie căzută pe nenorocitul ăla de teren, parcă în ciuda ideii de fotbal. Păi pe toloaca aia desfundată, ce mama dracului să construieşti, să combini, să creezi? Aşa că egalul trist al Astrei, pe o vreme tristă, pe un stadion trist dintr-o ţară tristă, este maximum ce putea fi obţinut, deşi nici Maccabi nu e tocmai Real ori Arsenal. A urmat Petrolul. Ce emoţii să fi avut când ştiau că trebuie să înscrie de cel puţin 4 ori, fără să primească nimic? Sau chiar de 5, dacă primea un singur gol. A fost însă un spectacol de calitate, cu un Petrolul de-a dreptul dezlănţuit, jucând un fotbal aerisit şi ofensiv, care trebuie să le fi plăcut tare mult titularilor lui Swansea, prezenţi în tribune! Că dacă n-aţi ştiu, aflaţi acum: la Swansea, 6 dintre titulari au fost odihniţi de antrenor. În sfârşit, Pandurii, de a cărei calificare nu m-am îndoit nici o clipă. Între ai noştri şi portughezi era vizibilă încă din tur o diferenţă clară în favoarea noastră. Golul unu a venit firesc. Aiurea a fost doar faptul că n-am înscris mai curând, că ocaziile mai clare au fost ale noastre. Era atâta siguranţă în jocul gorjenilor, încât era clar că ştiu de ce sunt acolo. Vreau să mai spun doar că fiecare din goluri a fost o bijuterie şi că autorii lor trebuie urmăriţi cu atenţie. Probabil că deja sunt obiect de studiu şi pe la alţii, precum Fiorentina, Dnepr şi Pacos de Ferreira, adversarele din grupă. Un loc doi e greu de obţinut. Dar după ce baţi pe Braga la ea acasă, de ce n-ai putea să tragi chiar la primul loc în grupă?
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fără pic de speranţă.
 Vizualizări articol: 1008 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Fără pic de speranţă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei