Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 195 (5402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consulul General al Ucrainei la Suceava

„Sperăm că în luna noiembrie, Ucraina va fi primită în cadrul Uniunii Europene în calitate de membru asociat”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În întâmpinarea celei de-a XXII-a aniversări a Zilei Independenţei Ucrainei, Ex. Sa Vasyl Boiechko, Consulul General al Ucrainei la Suceava, a prezentat cotidianului nostru care este poziţia Ucrainei în actualul context european, modul în care decurg relaţiile ucraineano-române, precum şi activitatea desfăşurată de reprezentanţa consulară de la Suceava în dezvoltarea şi consolidarea colaborării transfrontaliere între regiunile din Ucraina şi judeţele din România. 

 

„Suntem un popor creştin, un popor civilizat, un popor european şi vrem să fim în cadrul Uniuni Europene”

Aşa cum a precizat Ex. Sa Vasyl Boiechko, Consulul General al Ucrainei la Suceava, Ziua Independenţei Ucrainei, obţinută cu 22 de ani în urmă, „este o zi sfântă pentru poporul ucrainean”.

El a subliniat faptul că aniversarea din acest an are loc în contextul în care „statul ucrainean a finalizat din punct de vedere tehnic acordul în ceea ce priveşte asocierea şi sperăm că în luna noiembrie, la un summit care va avea loc la Vilnius, Ucraina va fi primită în cadrul Uniunii Europene în calitate de membru asociat”.

Remarcând faptul că „Ucraina face tot ceea ce este posibil să demonstreze că este pregătită pentru a obţine acest statut”, Ex. Sa Vasyl Boiechko a spus că, tot în acest an, „poporul ucrainean a sărbătorit împlinirea a 1.025 de ani de la creştinarea Rusiei Kievene”.

„Asta înseamnă pentru noi, pentru ucraineni - a accentuat el - că suntem un popor creştin, un popor civilizat, un popor european şi vrem să fim în cadrul Uniuni Europene, să ne integrăm în tot ceea ce înseamnă Europa unită”.

 

„Relaţiile de colaborare transfrontalieră dintre regiunile din Ucraina şi judeţele din România au progresat”

Referindu-se la activitatea desfăşurată de Consulatul General al Ucrainei la Suceava,  Ex. Sa Vasyl Boiechko a precizat că „în acest an s-a lucrat la tot ceea ce înseamnă treabă consulară, am colaborat foarte bine cu ucrainenii din România” şi, aşa cum a accentuat el, „de curând a fost creată o pagină web pentru Consulatul General al Ucrainei la Suceava, pagină care oferă informaţii despre Ucraina, despre priorităţile politice şi despre participarea Ucrainei la organizaţiile internaţionale, despre integrarea europeană, dar şi despre economia şi cultura Ucrainei”.

„Avem pe această pagină principală - a subliniat el - informaţii despre activitatea Consulatului General al Ucrainei la Suceava, evenimentele care au fost organizate sau la care am participat, activităţi din care putem  enumera circa 60 de evenimente principale”.

Între acestea se remarcă o serie de evenimente care vizează activitatea economică, la care au fost prezente şi delegaţii din Ucraina, din regiunile Ivano - Frankivsk, Khmelnitski şi Cernăuţi, care au participat la Forumurile Economice Internaţionale care au fost organizate la Botoşani şi la Iaşi.

„Am avut câteva întruniri cu oameni de afaceri - a spus Ex. Sa Vasyl Boiechko - întâlniri pe care le-am organizat împreună cu Camera de Comerţ din Suceava şi cu reprezentanţa IMM-urilor, şi vreau să spun că aceste acţiuni, precum şi vizitele pe care le vom organiza în toamna acestui an, fac dovada că relaţiile de colaborare transfrontalieră dintre regiunile din Ucraina şi judeţele din România au progresat”.

 

„Prin cultură putem să ne înţelegem mai bine”

Principalul eveniment care a avut loc la Suceava a fost Forumul Internaţional „Dialog Bucovinean”, „un dialog foarte bun în ce priveşte relaţiile bilaterale transfrontaliere dintre Ucraina şi România”, o întâlnire care a vizat proiectele şi schimburile economice, turistice şi culturale, precum şi problemele de mediu şi de dezvoltare a resurselor umanitare din această zonă.

Aşa cum a declarat Ex. Sa Vasyl Boiechko, „prin cultură putem să ne înţelegem mai bine”, şi în acest sens consulatul va organiza “un eveniment foarte important pentru colaborarea noastră”, aniversarea a 150 de ani de la naşterea scriitoarei Olga Kobyleanska”.

„Noi pregătim - a precizat el - împreună cu primarul de la Gura Humorului, Marius Ursaciuc, acest eveniment care se va desfăşura mai întâi la Cernăuţi, iar apoi la Gura Humorului, localitatea unde s-a născut Olga Kobyleanska”.

Cu acest prilej va fi realizată, în parcul în care se află bustul scriitoarei, o poartă care va marca prietenia ucraineano-română.

Tot în domeniul colaborării culturale, în acest an va fi organizată la sediul Uniunii Ucrainenilor din România o expoziţie de fotografie despre Cernăuţi, realizată de un fotograf din Gura Humorului, Iarema Onesciuc, precum şi o expoziţie bilingvă de carte, la care vor participa editurile „Bukrek”, din Cernăuţi, şi „Lidana”, din Suceava.

Ex. Sa Vasyl Boiechko s-a referit, desigur, la tot ceea ce înseamnă activitate consulară, punând accentul pe susţinerea în această perioadă a cetăţenilor ucraineni care traversează România în drum spre litoralul din Bulgaria, la reconstruirea punctelor de trecere a frontierei cu Ucraina, dar şi la demersurile pe care le-a făcut statul ucrainean în ceea ce priveşte regimul liber cu Turcia şi Israel.

La finalul prezentării Consulul General al Ucrainei la Suceava a ţinut să accentueze buna colaborare pe care o are cu conducerea administraţiei judeţului Suceava şi cu toate instituţiile cu care a conlucrat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Sperăm că în luna noiembrie, Ucraina va fi primită în cadrul Uniunii Europene în calitate de membru asociat”.
 Vizualizări articol: 1345 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Sperăm că în luna noiembrie, Ucraina va fi primită în cadrul Uniunii Europene în calitate de membru asociat”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei