Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 195 (5402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Divergenţe

Comunitatea locală din Suceviţa versus SC Prospecţiuni SA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Masa rotundă la care s-au aşezat ieri la discuţii, la Primăria comunei Suceviţa, reprezentanţii comunităţii locale şi cei ai SC Prospecţiuni SA, care efectuează în zonă prospecţiuni geologice şi geofizice pentru identificarea unor resurse naturale (hidrocarburi, substanţe minerale solide şi ape subterane), s-a încheiat în coadă de peşte.

 

Prin cea mai fermă şi mai avizată opinie, formulată de comunitatea monastică a lăcaşului de cult din localitate (Mănăstirea Suceviţa), populaţia localităţii nu agreează prezenţa acestei firme în zonă, nu este de acord cu continuarea prospecţiunilor şi, privind în perspectivă, în cazul identificării unor resurse, nu acceptă deschiderea unor puncte de exploatare prin metode care pot afecta mediul înconjurător.

Dacă reprezentanţii SC Prospecţiuni SA au încercat să explice care este rolul şi rostul lor pe raza comunei, insistând asupra faptului că efectuează investigaţii prin mijloace nedistructive în vederea descoperirii unor resurse minerale prin utilizarea unor tehnologii şi echipamente care nu emit radiaţii şi nu conţin substanţe care degradează mediul, localnicii şi-au manifestat îngrijorarea pentru ceea ce va urma, adică transformarea în viitor a zonei într-un şantier de exploatare.

Cel mai puternic atu al comunităţii este Mănăstirea Suceviţa, monument UNESCO, care beneficiază de un statut foarte solid cu privire la regimul de proprietate şi de protecţie.

Chiar dacă pe raza comunei se efectuează lucrări de prospecţiuni din anul 2003, se pare că acum, după ce şi comunitatea de la Mănăstirea Putna a contestat avizul favorabil de mediu pentru efectuarea lucrărilor în perimetrul adiacent mănăstirii, opinia nefavorabilă pentru efectuarea unor astfel de operaţiuni în comunităţile locale trecute pe harta de prospecţiuni a firmei se consolidează şi devine cât se poate de fermă. Aşa că „masa rotundă” de la Primăria comunei Suceviţa s-a dovedit a fi... colţuroasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comunitatea locală din Suceviţa versus SC Prospecţiuni SA.
 Vizualizări articol: 1860 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Comunitatea locală din Suceviţa versus SC Prospecţiuni SA5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei