Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 195 (5402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De la concediu la coşmar

Creştere spectaculoasă a numărului de accidente cu maşini înmatriculate în străinătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul mare de suceveni care lucrează în străinătate şi sunt veniţi în această perioadă acasă, în concedii, mulţi dintre ei la volanul unor maşini înmatriculate în alte state, se vede din păcate şi în statisticile poliţiei privind accidentele rutiere. Aşa cum s-a întâmplat şi în anii trecuţi, începând din iulie s-a înregistrat un salt foarte mare al numărului de accidente în care au fost implicate maşini înmatriculate în străinătate, multe dintre accidente fiind grave.

 

27 de accidente cu maşini cu numere străine într-o lună şi jumătate

Conform unei analize a Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, în luna iulie a acestui an pe raza judeţului s-au înregistrat 16 accidente cu maşini cu numere străine. În august, numai până pe data de 18 august, au mai avut loc încă 11 accidente cu autoturisme înmatriculate în alte state. Prin comparaţie, în luna iunie se înregistraseră doar cinci accidente de acest gen, în mai şase, în aprilie zece şi în martie trei.

Conform subcomisarului Petrică Jucan, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, „este o realitate cu care ne întâlnim în fiecare an în această perioadă. Pentru a preveni accidentele în luna august efectuăm acţiuni de control cu efective sporite, în special pe linia prevenirii accidentelor din cauza vitezei, cât şi a celor pe fond de consum de alcool”.  

El a arătat că în comparaţie cu anul trecut numărul de accidente grave din august este mai scăzut până în momentul de faţă. 

De exemplu, în 2012, în prima jumătate a lunii august, în judeţ se înregistraseră 18 accidente cu maşini înmatriculate în alte state, din care şase au fost grave.

 

Viteza, depăşirile neregulamentare şi maşinile capcană cu volan pe dreapta

Cele mai multe abateri înregistrate în cazul şoferilor veniţi în această perioadă acasă, în concedii, sunt viteza excesivă sau depăşirile neregulamentare. Nu au lipsit nici cazurile de şoferi care nu au permise valabile ori au prezentat la control permise de conducere străine false.

Probleme sunt şi cu numeroasele maşini înmatriculate în Anglia, cu volan pe partea dreaptă, adevărate capcane pentru mulţi şoferi.

 

A venit acasă în concediu şi a murit în accident împreună cu concubina sa

Dintre accidentele din această lună în care au fost implicate maşini înmatriculate în alte state cel mai grav s-a soldat cu doi morţi.

Săptămâna trecută, miercuri noapte, un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Voitinel, şi concubina sa de 22 de ani, însărcinată, au murit într-un accident produs pe DJ 209J Clit - Arbore.

Şoferul, fără permis, conducea un autoturism VW înmatriculat în Anglia. Din cauza vitezei şi a lipsei de experinţă în condus, şoferul de 26 de ani a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, autoturismul a intrat în şanţul din stânga sensului de mers, după care s-a rostogolit de mai multe ori în afara drumului. Cei doi tineri au fost proiectaţi în afara maşinii şi au decedat. Tânărul de 26 de ani lucra în străinătate şi era venit acasă în concediu. El şi tânăra decedată aveau împreună trei copii.

 

Două accidente într-o zi, provocate de şoferiţe cu permis din Italia

Chiar acum două zile, miercuri, două femei cu permise de conducere eliberate de autorităţile italiene au provocat accidente pe raza judeţului.

Într-un prim caz, în jurul orei 12.40, pe DJ 178C, în apropiere de Frătăuţii Vechi, o femeie în vârstă de 35 de ani, Carmen Ş., cu domiciliul în Rădăuţi, posesoare de permis categoria B emis de autorităţile italiene, aflată la volanul unui autoturism, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a răsturnat. În urma accidentului şoferiţa şi doi copii, de 5 şi 8 ani, fetiţa, respectiv nepotul femeii, au fost răniţi uşor. 

Al doilea accident a avut loc în jurul orei 16.00, pe DJ 290, în Salcea.

Conform anchetei poliţiei, Doina H., în vârstă de 36 de ani, din Salcea, posesoare de permis eliberat de autorităţile italiene, a pătruns cu autoturismul de pe DJ 290 pe drumul cu prioritate, DN 29, fără a se asigura, intrând în coliziune cu un alt autoturism, condus regulamentar de o tânără de 23 de ani din Suceava.

În urma accidentului au suferit leziuni uşoare trei pasageri din cele două maşini.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creştere spectaculoasă a numărului de accidente cu maşini înmatriculate în străinătate.
 Vizualizări articol: 3150 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Creştere spectaculoasă a numărului de accidente cu maşini înmatriculate în străinătate5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Impertinenti trimis de
(23 aug 2013, 11:20:16
Da doamne ca se sfarseste luna asta si duca-se pe pustii aceste sppecimene, muritori de foame in vest, fitosi in est.
2.   Stop! trimis de
(23 aug 2013, 11:51:43
propun interzicerea circulatiei pe drumurile publice din RO a autovehicolelor cu volan pe dreapta.
3.   Stop! trimis de
(23 aug 2013, 11:55:17
cadavrele cu volan pe dreapta sunt adevarate pericole, plus faptul ca circula fara nici un tip de act (aigurare, rovigneta, certificat, etc.)
4.   Mda.. trimis de
(23 aug 2013, 12:15:43
Statistica e clar mai mare decat in restul anului pentru un motiv simplu, ca 90% din cei plecati in strainatate acum vin acasa. E logic sa fie accidente mai multe in perioada asta. E ca si cum ai interzice circulatia masinilor intr-o zi..si apoi te lauzi ca nu a avut loc nici un accident. Iar cand incep sa circule din nou, vai de mine...ce numar mare de accidente. Eu am fost scurte perioade si in Italia si in Anglia. Daca italienii conduc bine practic (strazi inguste, pante mari,etc) dar teoretic prost (parcari total aiurea pe treceri de pietoni, in locuri cu oprirea interzisa) englezii m-au uimit de-a dreptul. Sunt incredibili de civilizati, imediat te lasa sa te bagi in intersectie, nu depasesc decat foarte rar. Astfel ca, cei care vin din strainatate si conduc haotic la noi, probabil unii din ei sunt mai slabi de inger si cad prada tentatiilor. Merg la nunti sau la prieteni si se urca bauti, unii inca mai au impresia ca sunt buricul pamantului si nimeni nu mai are masina, iar alti putoi sunt atat de creduli ca au impresia ca fetele inca isi dau chilotzii jos cand vad masina cu numar strain. Nu sunt de acord totusi cu generalizarea si cu apelativele folosite de multe ori, *sclavi, paznici de santier, muritori de foame,capsunari,etc* Mai toti ii injurati si blamati, insa daca intrebi un comerciant in care luna ii merg vanzarile cel mai bine, toti vor raspunde august. Sunt multi comercianti care ar duce-o si mai rau daca luna august ar deveni o luna normala. Deci, putin respect cred ca merita..si sa nu fim impocriti, ca nu toate accidentele sunt facute de straini. Noi cei de acasa nu facem accidente?
5.   * trimis de
(23 aug 2013, 12:34:31
când piesa dintre volan şi scaun nu funcţionează
când unele maşini ( deoarece/doaredece) încăpăţânate "merg"
când cumulul as'tor 2 pe toţi, în trafic, îi stresează
inevitabil ( la un moment dat ) spre-un accident converg

maşini cu numere strâmbe, cu geamuri lăsate, cu manele
că-ţi vine să-i împingi c-un hammer ..rotopercutor
produc ( chestiune doar de timp ) belele pe şosele
( dincolo că-s prost făcute chiar de-asfaltator )
***
ce poţi face ? n-ai ce face ! personal, văd..şi mă amuz
dau şi io muzica tare ( fir'ar mama ei să fie )
realizez că iute ( cu-a lor maşină sau c-un autobuz )
se cară şi dispar de pe-a Sucevei ecografiehappy

6.   HAI SEEKTEAR! trimis de
(23 aug 2013, 13:40:48
În mod absolut clar sunt și prostălăi care fac din concediu un bun prilej de a-și da în petec și de a combina ”vitejii” idioate care deobicei se termină prost.
Dar ăștia NU sunt majoritari.
Cei mai mulți vin acasă la rude, la părinți, la prieteni, etc.
Își văd de treaba lor, se mai odihnesc, mai chefuiesc, draqu știe ce-or mai face.
Ș-apoi, invariabil, se găsesc tolomaci care categorisesc, cântăresc și etichetează.
În august sunt prea multe mașini în Suceava, e greu cu traficul. Da, așa e, dar asta nu cumva se întâmplă din cauză că Suceava(și nu numai!) are o infrastructură de rahat?
Sunt prea mulți suceveni care vor să vină în Suceava?
Ridicol!
Sau ce fel de bou trebuie să fii să consideri că ”stranierii” au ales să renunțe la cornul abundenței din România și să se facă muritori de foame prin țările Europei...
Acești ”muritori de foame” câștigă, în medie, de 4-5 ori mai mult decât acasă.
Așa că le recomand buhailor fără minte să mai ia o pauză și să se conformeze în continuare acelui ”să trăiți bine!”
7.   Obiectivi trimis de
(23 aug 2013, 13:41:16
Romanu nu e niciodata vinovat pentru ce i se intampla. Majoritatea care comenteaza articole cu accidente injura sau gasesc solutii cu apucaturi comuniste(desi unii dintre ei s-au nascut dupa). Imi place propunerea lui LEANASICOSTEL. E atitudinea stereotip a romanului fata de o problema: interzicerea, cenzurarea, scoaterea in afara legii (preferata mea). Nimeni nu se gadeste ca poate dupa atatia ani ar trebui sa avem niste drumuri special destinate volumului de trafic din sec XXI. Suntem foarte buni la doua lucruri care constau in activitatea zilnica romanului de rand: Sa venim cu "propuneri" , dupa care sa urmarim reality show-uri de rahat pana adormim cu telecomanda in mana.
8.   Stop! trimis de
(23 aug 2013, 16:16:41
Pai daca nu-s in regula, nu ar trebui interzise aceste masini cu volan pe dreapta?
Ei n-au nici macar un act pe masinile cu care circula, de aia zic ca-s cadavre ca n-au mai trecut prin ITP de ani buni si-mi pune viata mea in pericol.
Eu sunt cu acte in regula, platesc tot, impozit, rovigneta, asigurare, TIP si tot ce trebuie la o masina normala, ei is mai cu mot, exista LEGE in tara asta, numai ca n-are cine o aplica!!!
9.   Pt leana si costel ala trimis de
(23 aug 2013, 22:46:01
ba fratioare yu daca nu stii cu ce se mananca strainatatea si nu stii mai mult de atata stai in banca ta ,voi in romania umblati fara acte dar in alta tara cum ar fii anglia sau irlanda nici nu poti esi din curte fara a avea acte valabile la masina nuu sa mai mergi toata europa pana in romania,asa esti prost informat de masinile cu volan pe dreapta ,
10.   Permis de italia trimis de
(23 aug 2013, 23:39:28
daca in romania ai dosar penal pentru conducere fara permis si baut bine, cum se face ca vine din italia cu permis dat de italieni (cred ca stie italiana mai bine k limba romana) si conduce in ro fara probleme , daca ar fi nevoiti sa dea un examen in scris sigur ar mai scadea si din accidente si din aglomeratie
11.   Opinie trimis de
(24 aug 2013, 08:58:40
Eu am o propunere...Cind vin astia din strainatate acasa in concediu sa fie OBLIGATI sa-si lase masinile la frontiera..si sa mearga prin romania pe jos(daca stau si ma gindesc viteza cu care se circula vazind calitatea drumurilor e cam aceeasi)..Si cel mai bine ar fi sa nu fie lasati sa intre in tara..las' sa stea acolo in vest cu  ☭  de foame nu sa vina la bogatii din romania.
Dar lasind gluma la o parte.
Ieri la amiaza mi-am zdrelit un cauciuc la Vatra Dornei intr-o taietura in asfalt.Aici unde locuiesc o astfel de paguba e despagubita de autoritatea care raspunde de drumul respectiv...In romania?a si nu e prima oara..
in 20 de ani de cind sint plecat nu au reusit autoritatile sa faca nici macar o sosea cu 2 benzi si cu rute ocolitoare pt orasesi sate care sa lege estul cu vestul si nordul cu sudul.SUCEVA -BORS 10 ORE:BORS-VERONA 9.5 ORE CCA..NO COMENT...
Semnalizarea stradala este aproape inexistenta.Comportamentul pietonului?In ungaria ieri un grup de 3 baieti asteptau la trecere sa treaca sirul de masini.fiind trecere de nivel mai in fata circulindu-se cu o viteza mai mica am oprit si i-am lasat sa treaca,la care ei mi-au multumit...La fel ca in romania nu?
Cam despre reporter cam terorist cu tilul asta ala articolului.Dar oare o fi avind masina?sau are vreun vecin care o venit de pe afara si nu-i convine ca dupa opinia lui nu ar trebui sa aiba ceea ce are?
12.   Stop! trimis de
(24 aug 2013, 13:17:43
99,99% din masinile cu volan pe dreapta nu au acte valabile, inclusiv BG, vorbesc in cunostinta de cauza!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei