Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 192 (5399)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Handbal

Consilierii suceveni ai PDL propun înfiinţarea unei asociaţii sportive pentru salvarea echipei CS Universitatea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii locali suceveni ai PDL propun înfiinţarea unei asociaţii sportive pentru salvarea echipei de handbal CS Universitatea Suceava. Liderul consilierilor PDL din Consiliul Local Suceava, Lucian Harşovschi, a anunţat că în şedinţa deliberativului din data de 29 august 2013, democrat-liberalii vor ridica problema Clubului Sportiv Universitatea Suceava, despre care a precizat că se află în pragul desființării ca urmare a unui raport al Curții de Conturi care instituie obligativitatea returnării unor sume de bani primite de acesta de la Consiliul Local Suceava.

„În vederea identificării unei soluții pentru salvarea handbalului sucevean, invităm la această ședință pe toți iubitorii acestui sport și persoanele interesate din cadrul clubului. Menționăm că și alte cluburi sportive din țară s-au confruntat cu probleme asemănătoare, însă municipalitățile au identificat soluții pentru salvarea activităților sportive respective”, a declarat Lucian Harşovschi.

El a adăugat că după analizarea modului de finanțare a altor cluburi sportive, dar şi în urma unor discuții avute cu reprezentanți ai handbalului sucevean, consilierii PDL propun constituirea unei asociații sportive care să aibă ca membri fondatori Consiliul Local Suceava şi Universitatea ,,Ștefan cel Mare”. Harşovschi a mai precizat că printre membrii fondatori s-ar putea număra foști antrenori și jucători de handbal care au contribuit la rezultatele bune ale actualului club, precum și alte persoane fizice sau juridice care doresc să sprijine acest sport.

„Această soluție respectă recomandările Curții de Conturi, care cere ca organele administrației publice locale să nu aibă doar rolul de a finanța activitățile sportive, ci și acela de a participa direct la realizarea unor acțiuni, proiecte sau servicii de interes public local”, a spus liderul consilierilor locali suceveni ai PDL. Lucian Harşovschi a explicat că soluția propusă de consilierii PDL a mai fost aplicată și de alte municipalități, ultima dată de municipiul Turda, care s-a asociat cu Asociaţia Handbal Club Potaissa Turda.

 

Harşovschi face apel la iubitorii handbalului să susţină echipa suceveană

Lucian Harşovschi a amintit că, în anul 2013, Clubul Sportiv Universitatea Suceava a primit de la municipalitate doar 10% din suma aprobată de Consiliul Local pentru handbalul sucevean. „Dorința PDL Suceava este ca suma rămasă să constituie aportul de capital la constituirea noii asociații sportive, precum și cotizația municipiului pentru primul an de activitate a noii asociații. Ca și în celelalte situații similare din țară, noua asociație va prelua locul în campionat și palmaresul fostului club sportiv. Având în vedere faptul că mai multe persoane implicate în handbalul sucevean susțin că ar exista interese pe plan local pentru desființarea clubului și preluarea locului din campionat al acestuia de o echipa din Vaslui sau una din Călărași, precum și pentru realocarea sumelor destinate inițial handbalului către alte proiecte, PDL solicită consilierilor locali indiferent de culoarea politică să participe la salvarea acestui sport la Suceava”, a subliniat consilierul PDL.

Lucian Harşovschi a făcut apel şi către toate persoanele interesate de existența unei echipe de handbal de primă ligă la Suceava pentru a participa la ședința publică a Consiliului Local din data de 29 august 2013. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierii suceveni ai PDL propun înfiinţarea unei asociaţii sportive pentru salvarea echipei CS Universitatea.
 Vizualizări articol: 1500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consilierii suceveni ai PDL propun înfiinţarea unei asociaţii sportive pentru salvarea echipei CS Universitatea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei