Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 192 (5399)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sesiunea a II-a de bac

Candidaţii tomnatici susţin, începând de astăzi, proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

665 de candidaţi ai sesiunii din toamnă a bacalaureatului 2013 susţin, începând de astăzi, proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, probă ce se desfăşoară pe parcursul a două zile (20 şi 21 august). Susţinerea acestei probe este o condiţie necesară pentru participarea la probele scrise, indiferent de calificativul obţinut. Spre deosebire de celelalte probe de evaluare a competenţelor, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională se face prin trei tipuri de probe: proba de înţelegere a unui text audiat, proba scrisă şi proba orală.

Pentru proba C a bacalaureatului, absolvenţii suceveni au ales să susţină examenul la limba engleză (558), franceză (106) şi rusă (1).

La fel ca şi în cazul celorlalte probe de competenţe, rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională nu se exprimă prin note sau prin calificativele admis sau respins. Elevii vor fi notaţi cu calificative de la A1 până la B2, în funcţie de rezultatul obţinut. Astfel, A1 ia cine obţine între 11 şi 30 de puncte, A2 pentru cei care acumulează între 31 şi 60 de puncte, B1 primesc elevii care obţin între 61 şi 80 de puncte, iar calificativul maxim, B2, îl primesc cei mai buni absolvenţi, cei care obţin peste 81 de puncte.

 

Evaluarea competenţelor se face în această săptămână

În intervalul 19-21 august are loc evaluarea competenţelor în limba maternă, probă pentru care s-au înscris doar doi candidaţi suceveni.

Pe 22 şi 23 august, 648 de candidaţi vor fi examinaţi la competenţele digitale. Probele scrise vor fi susţinute în intervalul 26-30 august.

Lucrările scrise ale examinaţilor vor fi corectate în două centre de evaluare – Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava şi Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 2 septembrie, iar în aceeaşi zi vor fi depuse contestaţiile. Pe 5 septembrie vor fi făcute publice rezultatele finale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidaţii tomnatici susţin, începând de astăzi, proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
 Vizualizări articol: 1616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Candidaţii tomnatici susţin, începând de astăzi, proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei