Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 159 (5366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acces cu probleme

Zeci de familii rămân izolate la fiecare ploaie mai serioasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de familii din satul Negrileasa, comuna Stulpicani, trăiesc cu spaimă ori de câte ori văd că pe cer se adună norii. Temerea oamenilor vine de la faptul că apele pârâului Negrileasa se umflă şi, pentru că nu există nici o cale de acces serioasă, rămân izolaţi zile întregi. Sătenii povestesc că uneori sunt obligaţi să stea şi cu mortul pe masă pentru că nu au acces la cimitirul care se află de cealaltă parte a pârâului. Probleme sunt şi când se îmbolnăveşte cineva sau când copiii trebuie să meargă la şcoală.

„Tot timpul avem probleme cu accesul la şoseaua principală din cauza apelor care cresc după fiecare ploaie. Momentan, am pus punţi provizorii, dar de fiecare dată când plouă mai tare este luată şi rămânem izolaţi. Aşa se face că rămânem rupţi de lume, fără acces la cimitirul satului, fără posibilitatea de a fi văzuţi de un doctor, iar copiii nu pot merge la şcoală”, au precizat nemulţumiţi oamenii din zona Negrileasa.

Nemulţumirea sătenilor este amplificată şi de faptul că toate cererile depuse la Primăria Stulpicani au rămas fără vreo rezolvare concretă.

„Am depus cereri la Primăria Stulpicani în vara lui 2012 să ia măsuri să regularizeze pârâul şi să construiască un pod cu structuri de fier şi beton pentru ca accesul să se desfăşoare în condiţii optime”, au arătat sătenii din Negrileasa.

Vasile Ostanschi, primarul din Stulpicani, este în temă cu această problemă, numai că banii pentru o astfel de investiţie lipsesc cu desăvârşire.

Potrivit lui Ostanschi, în zona Negrileasa ar fi nevoie de două punţi pietonale şi un pod, numai că totul depinde de fondurile pe care administraţia locală le poate atrage.

„Am în evidenţă situaţia, dar nu putem construi nimic pentru că nu avem fondurile necesare. O punte suspendată cu piloni de o parte şi cealaltă a apei este foarte scumpă, circa 1,8 milioane de lei, bani de care Primăria Stulpicani nu dispune acum. Nu pot să promit că această cale de acces va fi construită anul viitor sau peste doi, trei ani, pentru că bugetul nostru este foarte sărac”, a explicat primarul Vasile Ostanschi.

În aceste condiţii, singura nădejde a oamenilor din Negrileasa rămâne în Cel de Sus, căruia îi aduc rugi pentru a fi feriţi de ploi serioase. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de familii rămân izolate la fiecare ploaie mai serioasă.
 Vizualizări articol: 1524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zeci de familii rămân izolate la fiecare ploaie mai serioasă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei