Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 149 (5356)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În focurile evaluării

Aproape 6.000 de elevi suceveni susţin astăzi prima probă scrisă a examenului de bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Indiferent de calificativele pe care le-au obţinut la probele de evaluare a competenţelor (A, C şi D), pe care le-au susţinut pe parcursul a trei săptămâni, 5.923 de absolvenţi ai ciclului liceal susţin astăzi, începând cu ora 9:00, prima probă scrisă din cadrul bacalaureatului, respectiv cea la limba şi literatura română. 284 dintre examinaţi sunt absolvenţi ai promoţiilor anterioare.

Pentru această probă, candidaţii vor avea trei ore la dispoziţie pentru a rezolva cerinţele variantei elaborate de Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare.

Acest centru a elaborat zece variante de subiecte, în conformitate cu programa şcolară, din care, în această dimineaţă, va fi extrasă o variantă. Indiferent de subiectul extras, candidaţii vor fi nevoiţi, la primul subiect, notat cu 30 de puncte, să facă analiza de vocabular a unui fragment dintr-un text. La partea a II-a a variantei extrase, notată tot cu 30 de puncte, candidaţii vor trebui să elaboreze un text de tip argumentativ pornind de la ideile sugerate de afirmaţia unui autor. La partea a III-a elevii vor trebui să realizeze un eseu de două-trei pagini.

Cei care vor încerca să fraudeze vor fi scoşi din examen. Mai mult decât atât, candidaţii prinşi copiind nu vor mai putea susţine examenul în următoarele două sesiuni. Absolvenţii de liceu din seriile anterioare care vor susţine bacul pentru a treia sau a patra oară vor trebui să scoată din buzunar suma de 230 de lei.

Un elev de la Colegiul Naţional "Eudoxiu Hurmuzachi" din Rădăuţi, care fost şcolarizat în învăţământul de masă la domiciliu, va susţine proba scrisă la Limba şi literatura română acasă, în prezenţa unei comisii.

Totodată, zece absolvenţi ai Liceului Tehnologic Special din localitatea Bivolărie, cu deficienţe de auz, vor susţine examenul în prezenţa unui interpret al limbajului mimico-gestual.

 

Elevii vor susţine testarea în 21 de unităţi de învăţământ

Pentru sesiunea iunie-iulie 2013 a bacalaureatului, elevii vor fi examinaţi în următoarele centre: Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc, CN „Nicu Gane” Fălticeni, Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, Colegiul Tehnic Rădăuţi, Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuţi, CN „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, CT „Laţcu Vodă” Siret, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”, CT „Al.I. Cuza”, CT de Industrie Alimentară, CN „Mihai Eminescu”, CN „Petru Rareş”, CN „Ştefan cel Mare”, CT „Samuil Isopescu”, Liceul Teoretic „Filadelfia”, Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei şi Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus.

Cel mai aglomerat centru de examinare este Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei, unde vor susţine testarea 437 de elevi, urmat de Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus – 408 elevi, Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului – 406 elevi şi Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” - 398 de elevi. Corectarea lucrărilor de la bacalaureat se va face, pentru al doilea an la rând, sub supravegherea camerelor video, profesorii corectori vor fi monitorizaţi începând cu repartizarea lucrărilor şi până la predarea acestora.

Miercuri, elevii vor susţine proba scrisă obligatorie a profilului, iar în data de 5 iulie, absolvenţii vor fi examinaţi la o materie la alegere din cadrul profilului şi specializării.

Prima afişare a rezultatelor la bacalaureat va avea loc luni, 8 iulie, contestaţiile putând fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00. Soluţionarea acestora este prevăzută în perioada 9-11 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen data de 12 iulie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 6.000 de elevi suceveni susţin astăzi prima probă scrisă a examenului de bacalaureat.
 Vizualizări articol: 1255 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Aproape 6.000 de elevi suceveni susţin astăzi prima probă scrisă a examenului de bacalaureat2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei