Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 149 (5356)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La bacalaureat 2013

Doi elevi suceveni, eliminaţi din examen după ce au încercat să copieze cu telefoanele mobile

Luni, 1 Iulie 2013 (15:24:06)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

                     

Candidaţii primei sesiuni a bacalaureatului din acest an au susţinut astăzi, prima probă scrisă a examenului, cea de limba şi literatura română. Din cei 5.925 de absolvenţi ai ciclului liceal înscrişi pentru a susţine proba de astăzi a examenului, un număr de 306 au absentat.

Potrivit prof. Laura Hacman, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Suceava, „doi elevi au fost eliminaţi din examen, aceştia fiind surprinşi încercând să copie de pe telefoanele mobile. Totodată, din motive obiective, alţi doi candidaţi au întârziat la probă, aceştia susţinând mai târziu testarea, cu subiecte de rezervă”.

Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare a elaborat zece variante de subiecte, în conformitate cu programa şcolară, din care, în dimineaţa zilei de astăzi, a fost extrasă varianta de subiect cu numărul 7.

Subiectele aferente probei obligatorii a profilului din cadrul examenului naţional de bacalaureat au fost transmise şi preluate în condiţii de siguranţă de către toate cele 21 de centre de examinare desemnate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava pentru sesiunea iunie-iulie 2013.

Anul acesta, pentru prima dată, elevii au primit două tipuri de subiecte, unele adaptate profilului real, vocaţional şi tehnologic şi unele adaptate profilului uman şi pedagogic.

Primul subiect al variantei nr. 7, cea pentru profilul uman, viza analiza de vocabular, precum şi capacitatea de a înţelege şi de a comenta un fragment la prima vedere din „Accidentul”, de Mihail Sebastian. La subiectul al doilea, elevii au avut de argumentat importanţa unui jurnal în viaţa unui adolescent. Pentru subiectul al treilea, notat cu 30 de puncte, candaţii au trebuit să scrie despre tema şi viziunea într-o poezie aparţinând simbolismului. Cât priveşte varianta cu numărul 7 pentru elevii aparţinând profilului real, vocaţional sau tehnologic, primul subiect, viza analiza de vocabular şi teorie literară din opera literară „Scrinul negru” de George Călinescu. Pentru cel de-al doilea subiect, candidaţii au avut de elaborat un text în care să argumenteze, în cel mult 300 de cuvinte, despre „importanţa alegerea unui model în viaţă”. Subiectul al III-lea, notat cu 30 de puncte, cerea elevilor să redacteze un eseu de 600-900 de cuvinte, în care să prezinte tema şi viziunea despre lume într-o poezie aparţinând lui Tudor Arghezi, Ion Barbu sau Lucian Blaga.

      

 

         

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi elevi suceveni, eliminaţi din examen după ce au încercat să copieze cu telefoanele mobile.
 Vizualizări articol: 2650 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Doi elevi suceveni, eliminaţi din examen după ce au încercat să copieze cu telefoanele mobile4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei