Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 135 (5342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

De Ziua Eroilor

Ceremonial religios, militar şi depuneri de coroane, la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ieri, în ziua Înălţării Domnului, în organizarea Primăriei municipiului Fălticeni, a Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, a Detaşamentului pentru Situaţii de Urgenţă Fălticeni şi a Parohiei Grădini, au fost organizate activităţi dedicate Zilei Eroilor.

Manifestările în memoria celor care au căzut în războaie pentru apărarea ţării au debutat la Monumentul Eroilor din Piaţa “Nada Florilor” cu un ceremonial militar şi religios. Slujbă de cinstire a veteranilor de război în viaţă, dar şi a militarilor căzuţi pe câmpul de luptă şi comemorarea glorioaselor acte de eroism naţional a fost oficiată de preotul militar Cătălin Simion. La iniţiativa preşedintelui Filialei Fălticeni a Asociaţiei Veteranilor de Război, Dumitru Rozloveanu, pentru prima oară au fost omagiaţi şi cei 50 de veteranii de război din urbea de pe Şomuz aflaţi în viaţă. 

În acordurile „Imnului eroilor”, au depus coroane primarul Cătălin Coman şi viceprimarul Gheorghe Aldea din partea administraţiei publice locale, Cătălin Nechifor, preşedintele Consiliului Judeţean, şi Alexandru Rădulescu, vicepreşedinte al CJ Suceava, reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului Judeţul Suceava, ai Asociaţiei Veteranilor de Război, ai Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, ai Detaşamentului de Jandarmi Fălticeni, deputatul Ioan Stan, membri ai partidelor politice PSD, PNL, PDL şi elevi de la Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” şi de la Colegiul Naţional „Nicu Gane”.

La Monumentul Eroilor de la cimitirul Grădini s-a oficiat o slujbă de către preotul paroh Neculai Apostol, în memoria celor care au căzut pe câmpurile de luptă, după care, cadre evidenţiate de la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, Poliţia Municipală şi Detaşamentul pentru Situaţii de Urgenţă Fălticeni au depus coroane de flori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ceremonial religios, militar şi depuneri de coroane, la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1189 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ceremonial religios, militar şi depuneri de coroane, la Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei