Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 135 (5342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Răspundere în solidar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La vremea „Valizei”, Becali figura ca acţionar la Steaua, iar cărăuşul Teia Sponte exercita o funcţie oficială în cadrul clubului. Sigur că la nivel individual jucătorii de acum n-au nici o vină pentru ce s-a întâmplat atunci, dar sunt în aceeaşi pălărie numită Steaua. Nici Moggi nu i-a întrebat pe jucători când făcea combinaţii, dar Juve a fost pedepsită şi mai grav, văzându-se deposedată de titluri şi retrogradată. Este un fel de răspundere în solidar. Sigur că Steaua n-ar fi avut de suferit dacă Becali era condamnat doar în afacerea cu terenuri, necazul e că a mai apărut şi condamnarea într-un caz legat de fotbal şi de interesele clubului. Şi apropo de asta, chiar dacă n-ar fi apărut nici un oficial în acte la momentul respectiv, faptul că Becali conduce clubul prin interpuşi nu cred că ar fi exonerat-o pe Steaua. Şmecherii de-astea merg doar la Liga lui Mitică. Dacă un club vrea cu adevărat să se delimiteze de un individ, îl declară persona non-grata şi respectivul nu mai calcă pe stadion. Se urca pe Maybach la el în garaj, dacă-i permitea tavanul!

Percepţia multor stelişti asupra lui Becali e deformată de acest ultim titlu de campioană şi de evoluţia echipei din acest sezon. Dar testul timpului? Două titluri în 10 ani nu reprezintă performanţă pentru un club de talia Stelei. Iar după 7 ani de secetă, ca suporter stelist, mai ales dacă eşti tânăr, ai tendinţa de te a exalta în faţa ultimului titlu. Unii identifică acest succes cu Gigi Becali şi pun în circulaţie pe Facebook manifeste caraghioase. Există însă şi suporteri stelişti integri care ştiu că nu merită să te asociezi cu un asemenea personaj nici pentru 10 titluri în 10 ani. Cum ar putea digera cei care au trăit pe viu cucerirea Cupei Campionilor Europeni sfidarea unui ipochimen care arunca pe jos bilete pentru fostele glorii, pentru ca acum să apeleze la mila judecătorilor invocând chiar performanţa acestora?! Suporterii Stelei ar trebui să ia aminte la mesajul lui Boloni, asumarea consecinţelor ca o ispăşire necesară pentru regăsirea demnităţii.

Ca o concluzie, chiar dacă Steaua va scăpa cu daune minime de la judecata UEFA, intersectarea destinului său cu un personaj de teapa lui George Becali a fost o nenorocire pentru acest club.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Răspundere în solidar.
 Vizualizări articol: 1019 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Răspundere în solidar5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei