Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 123 (5330)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Majorare impusă

Tarifele ACET la apă potabilă şi canalizare vor creşte de la 1 iulie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii din toate localităţile în care furnizarea apei potabile este asigurată de operatorul regional ACET vor plăti mai mult pentru fiecare metru cub de apă utilizat, începând de la 1 iulie.

Noile tarife care vor fi aplicate de ACET nu sunt stabilite încă, valoarea acestora urmând să fie decisă până la jumătatea lunii iunie, în baza calculelor care vor fi făcute, dar şi în urma consultării ANRSC-ului.

Directorul ACET, Ştefan Groza, a precizat că majorarea este impusă de normele Uniunii Europene, după o formulă de calcul stabilită tot de organismele europene. Mai exact, tariful apei potabile şi cel al serviciilor de canalizare este influenţat de mai mulţi factori, principalii fiind preţul energiei electrice, cel al gazului metan, preţul combustibilului pentru autoturisme, cheltuielile de funcţionare a societăţii, dar şi datoriile pe care le are.

„Prin contractul semnat pe POS Mediu, anual trebuie făcute majorări de tarife, în baza unui algoritm care ţine cont de inflaţie şi alte aspecte economice, astfel încât operatorul de apă să nu iasă în pierdere şi să poată achita împrumuturile făcute pentru accesarea fondurilor externe, de modernizare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare. La fel se procedează în toate judeţele în care se fac investiţii în reţelele de apă şi canalizare cu fonduri europene”, a declarat Ştefan Groza.

Ultima majorare de preţ a serviciilor ACET a avut loc anul trecut, tot de la 1 iulie. Atunci, tariful apei potabile a crescut cu 12,45%, în vreme ce serviciile de apă-canalizare s-au scumpit cu 18%.

În prezent, preţul unui metru cub de apă este de  2,98 de lei, fără TVA, în vreme ce pentru fiecare metru cub de apă consumat mai avem de plătit 1,64 de lei, fără TVA, pentru serviciile de canalizare – epurare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tarifele ACET la apă potabilă şi canalizare vor creşte de la 1 iulie.
 Vizualizări articol: 2248 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Tarifele ACET la apă potabilă şi canalizare vor creşte de la 1 iulie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa fratilor trimis de
(31 mai 2013, 13:32:02
Mariti tot ce se poate ca doar romanul plateste.Eu zic ca cel mai bine ar fi sa mariti cu 100% ca sa stiti o treaba.Domnul Groza este director ACET de pe vremea lui Burebista.Am cautat declaratia de avere din 2012 dar n-am gasit-o.Asa ca m-am raportat la 2008.
Directorul general al SC ACET SA Suceava, Stefan Groza, este unul din sefii firmelor cu capital public din judetul Suceava care se poate lauda ca a incasat, anul trecut(2008), una din lefurile cele mai mari. Veniturile nete incasate, anul trecut(2008), de Stefan Groza pentru ca a condus societatea ce vinde apa chioara pe la oras este de 144.338 lei, la care se adauga si cele de 3.738 lei reprezentand venituri realizate ca presedinte al Consiliului de administratie al societatii respective.Cu alte cuvinte, salariile, indemnizatiile si primele incasate in fiecare luna a anului trecut de directorul general al societatii ACET sunt, in medie, de peste 100 de milioane de lei vechi.aca impartim aceasta suma la un curs mediu de 3,7 lei cat a fost moneda europeana anul trecut(2008) putem vedea ca directorul general al ACET incasa, lunar, echivalentul a 3.335 de euro.
2.   Asa fratilor trimis de
(31 mai 2013, 13:42:16
Stimati conducatori ai destinelor orasului,mai scoateti posturi de director la concurs.Aduceti tineri ambitiosi care sa vina cu idei novatoare,care vor sa restructureze si sa eficientizeze aceste companii.Si raportati salariile directorilor la salarul mediu din Suceava.Salarul mediu in Suceava este de 1190 ron.deci pentru un director un salar de 3000 ron/luna ar fi exceptional.Nu rezolvati problemele companiei marind pretul de vanzare.Stiu ca este foarte usor deoarece aceste companii sunt monopol de stat si cetateanul va plati.Luati-o invers,reduceti salariile,cheltuielile,restructurati si eficientizati activitatea companiei.Am vazut cum ACET a urmarit,verificat,controlat,pr statia de epurare .Rezultatul se simte pregnant in aer.
3.   Exceptional trimis de
(31 mai 2013, 17:38:46
Tot cautand articole despre statia de epurare am dat de un articol scris in iunie 2011 de un cunoscut ziarist pe blog .Voi cita o parte din el:
"M-am săturat din nou de văicăreli inutile şi târzii. M-am săturat să-l tot văd pe Ştefan Groza, eternul Ştefan Groza, care ne explică câte în lună şi în stele despre un sistem care nu funcţionează.Aştept să văd acuzele care vor acoperi problemele reale apărute în cazul lucrărilor efectuate la noua staţie de epurare, lucrări câştigate de firma spaniolă Dytras şi care se află într-o mare întârziere. Puneţi pariu că lucrările vor fi scumpe, proaste şi cu întârziere?"
Exceptional.Domnule ziarist.ati prevazut in 2011 ca noua statie de epurare va fi un esce total si o calamitate pentru oras.Felicitari,ati castigat pariul.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei