Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 123 (5330)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Şosele proaste

Gropile au pus stăpânire şi pe drumul naţional Rădăuţi-Putna

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din ce în ce mai multe drumuri importante de pe raza judeţului Suceava se prezintă într-o stare proastă, iar intervenţia autorităţilor responsabile, pentru lucrările minime, de plombare, întârzie să apară. Este şi cazul DN 2H, pe porţiunea Rădăuţi-Putna, drum a cărui stare de degradare s-a accentuat foarte mult în lunile grele de iarnă din sezonul rece. Gropile au pus stăpânire pe acest drum mai ales pe porţiunile de la marginea şoselei. Aparent, acestea pot fi evitate, însă automat şoferii circulă spre axul drumului, ceea ce înseamnă un risc mai ridicat de producere a unor accidente rutiere.

Cum bani pentru o modernizare capitală a drumului nu sunt, soluţia plombărilor este singura luată în calcul. Dacă în primăvara lui 2012 s-a intervenit pentru refacerea drumului, în 2013, deşi şoseaua este într-o stare mult mai proastă, lucrările au fost începute şi apoi amânate.

Primarul comunei Gălăneşti, Liviu Mironescu, a declarat: “Oamenii aşteaptă ca drumul să fie reparat, cel puţin pe sensul de mers spre Rădăuţi starea carosabilului fiind foarte proastă. Am avut discuţii cu şefii de la Secţia de Drumuri Naţionale Suceava, care administrează drumului, şi ni s-a promis că se va interveni. Din informaţiile pe care le am lucrările au fost amânate pentru că staţia de asfalt din zonă este defectă”.

 

Cum sună justificările: multe priorităţi, vreme capricioasă şi probleme tehnice la staţiile de asfalt

Informaţia este confirmată şi de şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Suceava.

Radu Huţanu a precizat că reabilitarea DN 2H este în plan, însă lucrările s-au făcut în funcţie de priorităţi. Au fost plombate mai întâi principalele drumuri naţionale, iar pe DN 2H s-a intervenit deocamdată doar pe raza comunei Putna, unde ajung foarte mulţi turişti.

Reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale justifică întârzierile prin vremea capricioasă şi numeroasele zile cu precipitaţii, dar şi prin problemele tehnice ale unor furnizori de mixtură asfaltică.

Rămâne de văzut dacă lucrările de plombare de pe DN 2H vor fi efectuate măcar în luna iunie, existând promisiuni că vor fi începute cel târziu pe 15 iunie.

Dacă pe DN 2 H au apărut multe gropi, se poate şi mult mai rău. Este cazul DN 18, care cuprinde pe raza judeţului Suceava sectorul Iacobeni-Ciocăneşti-Cârlibaba. DN 18 a ajuns la limita impractibilităţii, fără ca nici măcar intervenţiile cu plombe să fie demarate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gropile au pus stăpânire şi pe drumul naţional Rădăuţi-Putna.
 Vizualizări articol: 2378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Gropile au pus stăpânire şi pe drumul naţional Rădăuţi-Putna5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O tara de hoti! trimis de
(31 mai 2013, 11:43:00
Bine ca noi ne platim impozitele la timp si drumurile nu se repara.
Sunt niste gropi pe marginea carosabilului, de care nu te poti feri daca iti vine de pe sensul opus o masina.
Daca ai 70-80km/h si intri intr-o groapa de aia iti faci praf masina.
La fel si Radautiul e plin de gropi, nea OLAREANU' doarme...fraieri suntem noi ca nu facem o revolutie!!!
2.   Unde sunt banii pentru drumuri si strazi? trimis de
(31 mai 2013, 12:32:10
Platim taxe si impozite locale(inclusiv impozit pe masina)platim benzina de doua ori mai scump decat pretul la poarta rafinariei(accize),platim rovigneta,platim TVA.Si bani pentru infrastructura nu se gasesc niciodata.Nici pentru drumuri,nici pentru autostrazi.România deţine cea mai mică reţea de autostrăzi pe cap de locuitor din Uniunea Europeană. Doar 2,4 centimetri de autostradă pe cap de locuitor, de trei ori mai puţin decât bulgarii şi de opt ori mai puţin decât germanii.Concluzia:Romania O ARE MICA.

3.   Unde sunt banii pentru drumuri si strazi? trimis de
(31 mai 2013, 12:33:14
Pretul benzina la pompa 1,29 euro/litru ;pret furnizor 0,59 euro/litru.JUMATATE DIN PRETUL PLATIT DE ROMANI la pompă este colectat de statul român prin intermediul accizelor, TVAului sau prin taxe precum cea de un cent pe litru aplicată pentru recuperarea unor datorii istorice ale fostei Companii Române de Petrol.Guvernul francez a decis reducerea accizelor la carburanti, masura care va avea ca efect imediat scaderea preturilor la pompe, urmand ca ulterior sa fie introdus un mecanism permanent de control al cresterii preturilor.
Guvernul Bulgariei a propus o forma de accizare in functie de nivelul de trai din fiecare stat membru al Uniunii Europene.

4.   VERIFICATI SI DJ PANACI- BILBOR !!! trimis de
(31 mai 2013, 13:41:32
Investitia la DJ PANACI- BILBOR, a fost filmata si rasfilmata de toate posturile de televiziune locale la vremea cand s-a inugurat, Flutur se batea cu pumnul in piept ca este un drum strategic de foarte mare importanta, etc. Presa toata ii lauda investitia! De ce nu mergeti acum la nici 2 ( DOI ) ani de la inaugurare sa vedeti in ce hal a ajuns acel drum. Acolo s-au spalat bani asa cum apa a spalat betonul, tot drumul este un dezastru, portiuni de sute de metri sunt efectiv gaurite ca dupa razboi. Cine raspunde pentru acele lucrari? Drumul ar trebui sa fie in garantie inca, ar trebui sa mai fie verificat si de institutiile de control al fondurilor europene. DE CE NIMENI NU SPUNE NIMIC?
La fel s-a lucrat si la drumul Pojorata- Rarau, o bataie de joc de banii nostri, suntem prostii auropei, saraci si cu lucruri facute in bataie de joc, daca tot nu avem bani, macar sa facem lucruri trainice care sa dureze!
5.   Starea proastă a trei drumuri modernizate trimis de
(31 mai 2013, 14:40:57
Este vorba despre drumurile judeţene Dărmăneşti-Calafinde
6.   Starea proastă a trei drumuri modernizate trimis de
(31 mai 2013, 14:51:16
Este vorba despre drumurile judeţene Dărmăneşti-Calafinde
7.   Comentariu trimis de
(31 mai 2013, 18:53:41
ciudat ca drumul Panaci-Bilbor se termina nu foarte departe de o celebra fabrica de apa minerala. Coincidenta?
8.   3.65 / galon trimis de
(31 mai 2013, 19:05:32
pret mediu la benzina 3.65 USD / galon acum.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei