Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 123 (5330)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În perioada 30 mai-1 iunie

Sute de elevi ai claselor a VIII-a susţin testări pentru admiterea în cadrul claselor vocaţionale sau bilingve ale liceelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 30 mai - 1 iunie, câteva licee din judeţul Suceava organizează o serie de probe de aptitudini, limbi moderne şi materne destinate elevilor claselor a VIII-a care doresc să ocupe un loc în clasele bilingve, sportive sau cele vocaţionale.

Probele susţinute pentru admiterea în cadrul anumitor specializări vizează materiile: limbile engleză, franceză, germană, maternă polonă, maternă ucraineană, sport, muzică, arte plastice, arhitectură, patrimoniu cultural, teologie şi pedagogie.

Conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a admiterii, candidaţii care vor obţine notă de trecere nu sunt automat admişi la clasele pentru care s-au susţinut aceste probe. Aceştia vor fi admişi în cadrul specializării pentru care au optat, după susţinerea evaluării naţionale, în ordinea descrescătoare a mediilor finale de admitere.

O adresabilitatea ridicată s-a înregistrat pentru admiterea în cadrul claselor bilingve engleză, pentru susţinerea examenului de limbă engleză înscriindu-se 334 de elevi.

Pentru clasele cu profil sportiv (fotbal, handbal, volei, rugbi, atletism şi lupte) ale Liceului cu Program Sportiv Suceava au optat circa 120 de elevi de clasa a VIII-a, aceştia înscriindu-se pentru susţinerea probelor de departajare.

Potrivit prof. Ioan Radu, directorul liceului, „cei mai mulţi elevi de clasa a VIII-a, 55, s-au înscris la specializarea fotbal, iar la handbal s-au înscris 33. De partea cealaltă, cei mai puţini s-au înscris pentru specializarea volei”.

Cât priveşte clasele vocaţionale organizate de Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, 105 viitori liceeni susţin în această perioadă probe pentru a fi admişi în cadrul claselor cu specializările: muzică, arte plastice, arhitectură şi restaurarea patrimoniului cultural.

Potrivit prof. Alexandra Bejenaru, directorul colegiului, „pentru specializarea muzică s-au înscris în vederea susţinerii examenului 37 de elevi, pentru arte plastice – 29, pentru arhitectură – 27 şi pentru restaurare patrimoniu cultural – 12”. În planul de şcolarizare al colegiului este prevăzută câte o clasă (28 de locuri) pentru fiecare specializare.

 

88 de înscrişi pentru admiterea în cadrul profilului pedagogic

Pentru ocuparea celor 56 de locuri scoase la concurs de Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” în cadrul filierei vocaţionale, profilul pedagogic, specializarea educator-învăţător, s-au înscris 88 de elevi.

Totodată, 21 de elevi de clasa a VIII-a vor susţine examen de admitere pentru clasa de teologie din cadrul Seminarului Teologic „Mitropolit Dosoftei” Suceava.

Unităţile şcolare din judeţ care găzduiesc aceste examene sunt: Colegiul „Petru Rareş” (disciplinele germană, engleză şi franceză), Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului (lb. polonă), Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret (lb. ucraineană), Liceul cu Program Sportiv (probe sportive), Colegiul de Arte „Ciprian Porumbescu” (muzică, patrimoniu cultural, arte plastice, arhitectură), Colegiul „Mihai Eminescu” (pedagogie) şi Seminarul Teologic Ortodox Liceal „Mitropolit Dosoftei” (teologie).

În data de 3 iunie are loc afişarea rezultatelor finale, în unităţile de învăţământ în care s-au desfăşurat probele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de elevi ai claselor a VIII-a susţin testări pentru admiterea în cadrul claselor vocaţionale sau bilingve ale liceelor.
 Vizualizări articol: 1503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sute de elevi ai claselor a VIII-a susţin testări pentru admiterea în cadrul claselor vocaţionale sau bilingve ale liceelor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei