Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 120 (5327)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Surprize

Lucrările la groapa de gunoi de la Pojorâta, sistate după descoperirea unei cantităţi importante de muniţie de război

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Lucrările la groapa de gunoi de la Pojorâta, investiţie realizată cu fonduri europene, au fost sistate după ce constructorul, consorţiul compus din firmele Bilfinger din Austria şi Concret Construct din Gura Humorului, a dat de o importantă cantitate de muniţie şi puşti din al Doilea Război Mondial. Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a declarat că oamenii săpau la organizarea de şantier când au descoperit arsenalul militar, proiectile explozibile calibrul 7.62, focoase de artilerie, cartuşe de infanterie calibrul 7.92, puşti şi alte materiale militare. Nechifor a precizat că prin zonă a trecut linia frontului în timpul celui de-a Doilea Război Mondial. El a spus că la faţa locului au venit cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, care au asigurat asistenţa tehnică, iar constructorul urmează să asaneze zona cu o firmă de specialitate.

 

Zona va fi asanată cu ajutorul unei firme de specialitate

„Astăzi intră în vigoare un contract încheiat de constructor pentru o situaţie de forţă majoră şi clauza e prevăzută clar în contractul de finanţare. Avem un termen de 35 de zile la dispoziţie pe care încercăm să-l fructificăm cu o firmă de specialitate care să asaneze din punct de vedere militar acest sit foarte important şi să dea foarte repede drumul la treabă pentru că ne interesează ca acest proiect să meargă mai departe fără întârzieri majore. Va fi o întârziere de 35 de zile, dar suntem acoperiţi de graficul de lucrări. Am vorbit cu constructorul şi sper să nu fie întârzieri majore, iar cei de la ISU ne-au asigurat că nu ar trebui să mai găsim foarte multe elemente militare, dar vrem să lucrăm cu o firmă autorizată pentru a nu pune în pericol viaţa nimănui”, a spus Nechifor.

Proiectul de la Pojorâta are o valoare de 27,65 de milioane de lei, fără TVA, şi trebuie finalizat în termen de 18 luni. Banii sunt alocaţi din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Sectorial-Mediu. Platforma ecologică de la Pojorâta se va întinde pe o suprafaţă de 4,4 hectare şi va avea o capacitate de 0,35 de milioane de tone. Acolo vor fi depozitate deşeurile colectate din zona de munte a judeţului. În baza aceluiaşi proiect, la Vatra Dornei şi la Câmpulung Moldovenesc vor fi amenajate două staţii de transfer şi selectare a deşeurilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările la groapa de gunoi de la Pojorâta, sistate după descoperirea unei cantităţi importante de muniţie de război.
 Vizualizări articol: 2669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lucrările la groapa de gunoi de la Pojorâta, sistate după descoperirea unei cantităţi importante de muniţie de război5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Munitie si explozibil !!!! trimis de
(14 iul 2013, 19:19:34
Sper din tot sufletul sa sape numai bombe !! Si mai sper ca, in momentul in care va exploda una mare, sa fie prin preajma toti catelusii care au avizat, demarat si pus pe picioare acest proiect grotesc !! " Unde esti Stefan ? Unde esti Tepes ?" As muri pentru o cauza nobila ! As muri sa "curat" macar Bucovina de "gunoaie"!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei