Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 120 (5327)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Competiţie

Suceveni, câştigători la Concursul Naţional „Din suflet de creştin“, desfăşurat la Iaşi

 

Palatul Copiilor din Iaşi a găzduit vineri, 24 mai 2013, ultima etapă a celei de-a IV-a ediţii a Concursului Naţional de Muzică Religioasă „Din suflet de creştin“, la care au participat peste 350 de elevi. La final, câştigătorii au primit diplome, plachete şi trofee din partea organizatorilor, precum şi premii în bani. Gazda evenimentului a fost Palatul Copiilor din Iaşi, iar juriul concursului a fost format din pr. asist. univ. dr. Gabriel Nastasă, asistent la disciplina Muzică bisericească şi Ritual în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi, pr. prof. Lucian Tablan Popescu de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei“ din Suceava şi prof. Ciprian Junca de la Şcoala „Ion Simionescu“ din Iaşi. Pe lângă partea de spectacol, Concursul Naţional de Muzică Religioasă „Din suflet de creştin“ a evidenţiat creativitatea, sensibilitatea artistică, dar şi ataşamentul elevilor participanţi faţă de credinţa Bisericii noastre strămoşeşti, cât şi a preoţilor şi profesorilor îndrumători.

 

Câştigătorii celei de-a IV-a ediţii 

Au luat premiul I cu trofeu următorii concurenţi: Alexandra Burlacu, de la Şcoala Gimnazială Vadul Moldovei, la categoria Solişti - clasele I-IV, Valentin Bertea, de la Şcoala Populară de Arte „Ion Irimescu“ din Suceava, şi Alexia Caras, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Iaşi, la categoria Solişti - clasele V-VIII, Grupul Vocal al Şcolii de Arte „Ion Irimescu“ din Suceava şi Corul „Ciprian Porumbescu“ al Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare“ din Suceava, la categoria Formaţii - clasele V-VIII, şi corul reunit al parohiilor „Naşterea Maicii Domnului“, „Sf. Prooroc Ilie“ şi „Sf. Ier. Nectarie“ din Iaşi la categoria Coruri de parohii, clasele I-VIII. Au mai luat premii I: Gumina Ionela, de la Şcoala Buneşti - Suceava, şi Mereuţă Fabian, de la Palatul Copiilor Iaşi, la categoria Solişti - clasele I-IV, Mihalache Codrin, de la Liceul Teoretic „Miron Costin“ din Iaşi, Apetrei Denisa, de la Clubul Copiilor Fălticeni Suceava, şi Alexa Ionela Diana, de la Şcoala Populară de Arte „Ion Irimescu“ din Suceava, Cajvan Mihaela, de la Şcoala Gimnazială Brăieşti - Suceava, Mihăilă Andreea, de la Şcoala Nr. 3 din Fălticeni, la categoria Solişti - clasele V-VIII, Corul „Îngeraşii“ din Falticeni - Suceava, la categoria Formaţii - clasele I-IV, Corul „Picături de sunet“ al Liceului Teoretic „Bogdan Vodă“ din Hălăuceşti - Iaşi, Corul „Micii Cucuzei“, de la Şcoala 17 „Cuvioasa Parascheva“ din Botoşani, şi Corul „Heruvimii“ de la Clubul Copiilor Fălticeni - Suceava, la categoria Formaţii - clasele V-VIII, Horhogea Alexandra de la Clubul Copiilor Fălticeni, Brădăţanu Livia de la parohia „Sf. Ilie“ - Fălticeni şi corul parohiei „Sf. Voievozi“ de la Şcoala Podolenii de Sus din Cozmeşti - Iaşi, la categoria Solişti şi Coruri de parohii.

 

„A fost o mare bucurie pentru mine ca să Îi aduc slavă Domnului“

La final, unii dintre elevii participanţi au ţinut să ne spună câteva cuvinte despre ce a însemnat pentru ei participarea la Concursul „Din suflet de creştin“. „Am avut emoţii, care mi-au trecut însă repede, întrucât concursul la care am participat a fost unul deosebit de frumos. În plus, muzica religioasă mă linişteşte şi mă face să mă simt mai aproape de Dumnezeu“, ne-a declarat unul din câştigătorii premiului I cu trofeu, Valentin Bertea de la Şcoala Populară de Arte „Ion Irimescu“ din Suceava. 

 „A fost o mare bucurie şi o împăcare sufletească pentru mine să Îi aduc slavă Domnului prin cântecele pe care le-am interpretat în cadrul acestui concurs. Nu pot neapărat să-i dau o definiţie muzicii religioase, însă pentru mine ea reprezintă jumătate din suflet“, ne-a mărturisit şi Diana Ionela Alexa din comuna Bosanci - Suceava, câştigătoare şi ea a premiului I. 

(Sursa: Ziarul Lumina)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveni, câştigători la Concursul Naţional „Din suflet de creştin“, desfăşurat la Iaşi.
 Vizualizări articol: 1784 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceveni, câştigători la Concursul Naţional „Din suflet de creştin“, desfăşurat la Iaşi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei