Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 120 (5327)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Administraţie

Dezvoltarea agriculturii şi independenţa energetică, priorităţi pentru conducerea judeţului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Dezvoltarea agriculturii şi independenţa energetică vor reprezenta două dintre priorităţile conducerii judeţului Suceava. Afirmaţia îi aparţine preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, care a precizat că aceste două priorităţi au fost evidenţiate în cadrul Summitului mondial anticriză, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în Kazahstan. Nechifor a făcut parte din delegaţia României la acest summit, la care au participat reprezentanţi din peste 130 de ţări.

Şeful administraţiei judeţene a subliniat că la dezbaterile cu privire la criza mondială au fost prezenţi preşedintele Kazahstanului, Nursulton Nazarbayev, preşedintele Adunării Generale a ONU, Vuk Jeremic, precum şi mai mulţi laureaţi ai premiului Nobel pentru economie.

Cătălin Nechifor a precizat că majoritatea discuţiilor de la acest summit au făcut referire la criza economică din zona Euro. Nechifor a explicat că din discuţii a reieşit faptul că în acest moment zona Euro reprezintă o frână pentru dezvoltarea mondială, iar măsurile de austeritate, inclusiv cele din România, au fost cele care au dus la apariţia multor probleme economice.

Preşedintele CJ Suceava a spus că în cadrul summitului au fost făcute două propuneri pentru ieşirea din criză, respectiv găsirea soluţiilor pentru asigurarea independenţei energetice şi dezvoltarea agriculturii. Tot la acest summit a fost subliniat faptul că datorită schimbărilor climatice, în 20-25 de ani este posibilă apariţia a încă două crize majore, şi anume criza apei potabile şi cea a alimentelor.

„Şi pentru Suceava, dar şi pentru România, o variantă importantă de lucru este accelerarea dezvoltării agriculturii şi independenţa energetică”, a ţinut să precizeze Cătălin Nechifor. El a adăugat că în cadrul discuţiilor pe care le-a avut în Kazahstan cu mai mulţi oameni de afaceri a prezentat potenţialul agricol al judeţului Suceava, dar şi resursele de gaze naturale care pot fi exploatate. „Suceava are importante resurse de gaze naturale care pot fi exploatate, astfel încât să asigurăm independenţa energetică. Şi ne interesează să exploatăm şi mai bine aceste perimetre care sunt cu gaz natural”, a spus Nechifor.

El a subliniat că judeţul Suceava are un potenţial ridicat şi pentru producerea energiei solare şi eoliene. Cătălin Nechifor a amintit că firma franceză Filasa a renunţat la investiţiile anunţate în 12 parcuri eoliene pe teritoriul judeţului Suceava. „Acea poveste cu Filasa nu prea a avut conţinut niciodată. Drept dovadă, nici astăzi cei de la Filasa nu au făcut mai nimic în Suceava. Au făcut o căbănuţă la Ciprian Porumbescu şi cam atât. Eu de când sunt preşedinte nu am avut nici o discuţie cu cei de Filasa”, a declarat şeful administraţiei judeţene. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezvoltarea agriculturii şi independenţa energetică, priorităţi pentru conducerea judeţului Suceava.
 Vizualizări articol: 1166 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dezvoltarea agriculturii şi independenţa energetică, priorităţi pentru conducerea judeţului Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei