Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 120 (5327)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Elevi şi profesori români în schimb de experienţă la Gdansk

 

Schimburile de experienţă reprezintă practici educaţionale ale căror beneficii sunt recunoscute de şcolile europene care adoptă paradigme moderne ale învăţării. Elevii au oportunitatea de a-şi însuşi cunoştinţe într-un mod activ şi de a folosi limbi străine în situaţii reale de comunicare, în timp ce profesorii pot observa şi reflecta asupra unor culturi organizaţionale sau asupra unor abordări didactice diferite.

Asumându-şi aceste principii, Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Suceava, a continuat în acest an şcolar tradiţia programelor de  cooperare europeană, derulând un schimb de experienţă cu şcoala ZSO 1 din Pruszcz Gdansky, Polonia. Proiectul intitulat Eastern Architecture: from landscape to buildings  este coordonat de profesor Ana-Cristina Şerban şi profesor Tinela Nastasi şi implică 20 de elevi români şi 20 de elevi polonezi, împreună cu familiile acestora. Condiţiile de selecţie a grupurilor au vizat, pe de o parte, bune abilităţi de comunicare în limba engleză sau în limba germană, şi, pe de altă parte, disponibilitatea familiilor de a caza elevi din şcoala parteneră.

După luni de corespondenţă online şi schimb de informaţii pe tema proiectului, în perioada 11-18 mai 2013, a avut loc vizita grupului de elevi şi profesori români în Polonia. Excursia până la Gdansk a inclus vizitarea Cracoviei şi a muzeului-memorial Auschwitz-Birkenau, prilejuind grupului român momente de cunoaştere şi admiraţie pentru splendorile arhitecturale şi atmosfera distinsă a capitalei culturale poloneze, dar şi unul din cele mai impresionante moduri de a înţelege şi reflecta asupra realităţilor crude ale istoriei universale.

Etichetat drept a doua destinaţie turistică a Poloniei, după Cracovia, vechiul şi elegantul Gdansk, a găzduit activităţi specifice de intercomunicare între elevii români şi polonezi implicaţi în proiect. Faimosul sit arheologic roman din Pruscz Gdanski, muzeul chihlimbarului, staţiunea Sopot şi plajele Mării Baltice au fost doar câteva din destinaţiile turistice pe care gazdele le-au făcut cunoscute grupului român. Experienţelor turistice li s-au adăugat participări la ore şi activităţi sportive în şcoala parteneră, toate conducând la un dialog intercultural  concret, în cadrul căruia elevii au avut şansa de a învăţa despre diferenţe.

Schimbul între cele două şcoli va continua în luna octombrie, 2013, atunci când Colegiul Eminescu va găzdui grupul de elevi şi profesori polonezi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi şi profesori români în schimb de experienţă la Gdansk.
 Vizualizări articol: 10394 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Elevi şi profesori români în schimb de experienţă la Gdansk5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei