Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 101 (5308)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Poliţia de Frontieră

Urmărire şi un foc de armă pentru stoparea unui transport de ţigări de contrabandă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Câteva mii de pachete de ţigări de contrabandă nu vor mai ajunge pe piaţa neagră din România, după ce un grup de tineri din comuna Marginea a ajuns, luni seară, pe mâinile poliţiştilor de frontieră suceveni în timpul unor acţiuni executate de lucrătorii de graniţă.

Potrivit celor afirmate de ofiţerul pentru relaţii publice de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Suceava, comisar-şef Ilie Poroch Seriţan, luni seară, un echipaj de la STPF Suceava a depistat în trafic, pe raza localităţii Costişa, un autoturism marca Volkswagen Golf înmatriculat în Bulgaria, despre care existau informaţii că transporta ţigări de contrabandă.

Pentru că şoferul autoturismului suspect, în care se mai aflau alte două persoane, a demarat în trombă, încercând să fugă, după semnalele regulamentare efectuate de poliţiştii de frontieră pentru oprirea la control, s-a decis urmărirea maşinii, care după scurt timp a ieşit de pe carosabil şi s-a oprit într-un şanţ de pe marginea şoselei. În condiţiile în care conducătorul auto a încercat să fugă, poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a acestuia, însă bărbatul i-a ignorat. Poliţiştii au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind tras un foc de armă în plan vertical, reuşindu-se reţinerea acestuia.

Cele trei persoane, cetăţeni români, Mitică O., în vârstă de 23 de ani, Dorel D., de 20 de ani, şi Gavril N., de 24 de ani, toţi trei din localitatea Marginea, împreună cu autoturismul, au fost conduse la sediul STPF Suceava, pentru continuarea cercetărilor. În autoturism au fost descoperite 2.500 de pachete de ţigări, marca Viceroy, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 27.000 de lei, cantitate care a fost ridicată în vederea confiscării. Comisarul-şef Poroch Seriţan a precizat că tinerii, care sunt cercetaţi pentru contrabandă în formă agravantă, au fost reţinuţi, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore şi urmau să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, iar autoturismul, evaluat la peste 6.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul STPF Suceava până la finalizarea cercetărilor.

Tot luni seară, o patrulă de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina a descoperit, abandonate în apropierea frontierei de stat pe direcţia localităţii Straja, opt colete voluminoase cu 3.910 pachete de ţigări marca Doina, de provenienţă Republica Moldova, în valoare de 31.280 de lei. Ofiţerul pentru relaţii publice de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava a mai arătat că, la fel ca în primul caz, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Urmărire şi un foc de armă pentru stoparea unui transport de ţigări de contrabandă.
 Vizualizări articol: 3762 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Urmărire şi un foc de armă pentru stoparea unui transport de ţigări de contrabandă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei