Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 101 (5308)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

1-3 mai, la Shopping City

Campanie de strângere de fonduri, iniţiată de Salvaţi Copiii, pentru ajutorarea unei familii nevoiaşe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Salvați Copiii - Filiala Suceava, în parteneriat cu Shopping City Suceava, organizează, în perioada 1-3 mai, o campania de strângere de fonduri pentru proiectul CASA (Construim, Asistăm Social, Acționăm). Campania se va desfășura între orele 10:00-20:00, perioadă în care voluntarii organizației vor susține ateliere de face painting, desene și felicitări pentru sărbătoarea de Paște și realizare de covorașe – un simbol al contribuției copiilor la dotarea casei care va fi construită cu sprijinul comunității sucevene.

Obiectivul proiectului CASA este de a asigura unei familii nevoiaşe, cu patru copii, un spațiu de locuit sigur, care să ofere condiții minime de învățare pentru copii. Pentru atingerea acestui obiectiv sunt necesare resurse materiale (materiale de construcții) și financiare, care vor fi utilizate pentru construcție.

 

Cinci persoane, în 30 de metri pătraţi

Familia Pascariu, din Liteni, este formată din patru copii, trei băieţi, de 6, 9 şi 12 ani, şi o fată de 14 ani, şi mama lor, care îi creşte singură cu doar 600 de lei şi banii din alocaţiile minorilor. Locuiesc cu toţii într-o căsuţă de aproximativ 30 de metri pătraţi, două camere, un hol de intrare și o bucătărie. Locuința este făcută din chirpici şi calaburi și nu asigură nici măcar condițiile minime de locuit, reprezentând un pericol real pentru familie, datorită riscului de a se dărâma.

Cu toate acestea, Marcela Pascariu, mama celor patru copii, face tot ceea ce este posibil pentru ca aceștia să meargă la școală și să nu simtă diferența dintre ei și ceilalți copii – le asigură rechizite, îmbrăcăminte decentă și curată.

 

În luna septembrie, familia Pascariu vrea să se munte în casă nouă

Camelia Iordache, preşedinta Salvaţi Copiii – Filiala Suceava, ne-a spus că obiectivul proiectului CASA este de a asigura familiei Pascariu un spațiu de locuit sigur, care să ofere condiții minime de învățare pentru copii. „Ne-am propus ca, prin muncă voluntară, să construim două camere (una pentru băieți), o bucătărie și o baie. Pentru atingerea acestui obiectiv avem nevoie de resurse materiale (materiale de construcții) și financiare, care vor fi utilizate pentru construcție. În prezent, dispunem de 5.850 de lei. Au fost primite donații în materiale de construcții – OSB de la Egger Rădăuți, uși de interior și exterior și se va asigura betonul necesar pentru fundație. Pentru a putea construi locuința, estimăm că este necesară suma de 44.000 de lei (aproximativ 10.000 de euro)”, a explicat Camelia Iordache.

Salvați Copiii - Filiala Suceava va organiza și alte evenimente ce vor avea drept scop colectarea sumei necesare realizării construcției, astfel încât, în luna septembrie, familia Pascariu să se munte în casă nouă.

 

Sprijiniţi proiectul CASA

Cei care doresc să sprijine proiectul (cu bani sau materiale de construcții), pot lua legătura cu persoanele de contact, Mircea Petriuc – coordonator proiect, Lena Ailincă – asistent social, la numărul de telefon 0230 525 559 sau pe e-mail la suceava@salvațicopiii.ro. Donații se pot face și în contul IBAN RO64RNCB0234023048700001 deschis la BCR Suceava, cu mențiunea „pentru proiectul C.A.S.A.”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie de strângere de fonduri, iniţiată de Salvaţi Copiii, pentru ajutorarea unei familii nevoiaşe.
 Vizualizări articol: 1283 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Campanie de strângere de fonduri, iniţiată de Salvaţi Copiii, pentru ajutorarea unei familii nevoiaşe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei