Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 66 (5273)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

 

Perioada 21-27 martie

Agro Expo Bucovina, 22-24 martie

Peste 100 de companii din România, Ungaria, Italia, Cehia şi Danemarca, la Agro Expo Bucovina. Târgul internaţional de agricultură şi industrie agroalimentară Agro Expo Bucovina & Salonul Produselor Ecologice, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava şi Shopping City Suceava, în parteneriat cu Consiliul Judeţean, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Instituţia Prefectului, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, reuneşte peste 100 dintre cele mai renumite companii din peste 30 de judeţe ale ţării şi din Ungaria, Italia, Cehia şi Danemarca. Expoziţia agricolă va avea loc în perioada 22-24 martie şi va putea fi vizitată între orele 10:00 şi 18:00.

În cadrul expoziţiei îşi vor prezenta oferta de produse şi membrii Asociaţiei „Produs în Bucovina”, precum şi alţi producători de produse alimentare şi tradiţionale din Suceava şi din alte judeţe ale ţării. Specialiştii şi vizitatorii vor putea participa mâine la cea de a VI-a ediţie a Forumului Economic Naţional “Agricultura Încotro?”.

 

Spectacol artistic, la Shopping City

Pe parcursul Târgului de agricultură vor avea loc şi spectacole artistice dedicate începutului de primăvara. Astfel, pe durata celor trei zile, în intervalul 14:00-16:00, vor evolua, pe scena amplasată în parcarea Shopping City Suceava, Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu“ Suceava, alături de Margareta Clipa şi Grupul “Muguri de Cântec din Bucovina”.

 

Program gratuit pentru cei de vârsta a III-a. Învaţă tainele calculatorului!

Persoanele cu vârsta de peste 50 de ani au acces gratuit la programul “Silver Surfer”, care le învaţă să utilizeze calculatorul și internetul. Acesta va avea loc în sala Internet Point din incinta Shopping City Suceava, vizavi de magazinul Takko Fashion.

Cursurile sunt programate vinerea şi sâmbăta, până pe 30 aprilie, între orele 11:00-13:00, şi încep cu noțiuni de bază privind calculatorul și folosirea acestuia și ajung până la învățarea modului în care se navighează pe internet. Participanţii vor învăța să își creeze și să folosească un cont de e-mail, să caute informații pe Google, să trimită o felicitare electronică şi să își poată contacta prietenii sau familia prin intermediul Facebook sau Skype. Cursurile sunt oferite de Shopping City Suceava.

 

Pizza din partea casei, la Shopping City!

În acest weekend (23-24 martie), între orele 10:00-16:00, la Shopping City Suceava, primeşti o felie de pizza din partea casei, la cumpărăturile de minim 50 de lei din magazinele din Shopping City. Trebuie doar să vii cu bonul fiscal la pizzeria Roti Grill şi felia este a ta.

 

Filmul „Poziţia copilului”, la Universitatea „Ştefan cel Mare”

„Poziţia copilului”, producţie laureată cu trofeul Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la Festivalului Internaţional de Film de la Berlin 2013, va fi proiectat la Suceava. Filmul va putea fi văzut sâmbătă, 23 martie, și duminică, 24 martie, începând cu orele 18:00 și 20:30, la Auditoriumul „Joseph Schmidt” din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.

La proiecțiile de sâmbătă vor lua parte oficialităţi locale, dar şi o parte din echipa filmului, aceasta aducând la Suceava şi trofeul Ursul de Aur. 

Preţul biletelor este de 10 lei, acestea putând fi procurate de la Observatorul Astronomic.

„Poziția copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer. Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Luminița Gheorghiu și Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă și fiu. Li se alătură nume ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu, Vlad Ivanov și Tania Popa.

 

Târgul de Handmade

În perioada 22-24martie, la parterul Iulius Mall se va desfăşura o nouă ediţie a Târgului de Handmade. Artiştii suceveni vor expune bijuterii, decoraţiuni şi aranjamente meticuloase, iar clienţii Iulius Mall îşi vor completa colecţiile personale cu ineditele obiecte lucrate manual.

 

Distracţie pentru cei mici, la Iulius Mall

Prichindeii amatori de dans sunt invitaţi în fiecare zi de luni, miercuri şi vineri la lecţiile ritmate organizate gratuit la Iulius Mall. De la ora 18.00, în sala Boomdance, de la etajul mall-ului, copiii se vor lăsa antrenaţi pe muzică de samba, salsa, rumba, tango, vals vienez, vals lent, cha cha, quickstep, jive şi slow foxtrot.

 

Joi, 21 martie

„Iona” de Marin Sorescu, la Casa de Cultură Suceava

Agenţia de spectacole „Edimpres” Iaşi prezintă, de la ora 18:00, piesa „Iona” de Marin Sorescu, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava. Va interpreta Cătălin Mândru, care este actor la Teatrul T74 din Târgu Mureş. Regia şi scenografia sunt semnate de Nicolae Munteanu. Regia tehnică îi aparţine lui Paul Zamfir, iar sunetul şi luminile, lui Cornel Niculiţă. Spectacolul se adresează elevilor de liceu, dar nu numai. Majoritatea biletelor vor fi distribuite în şcoli şi licee. Biletul are preţul de 10 lei şi se poate procura de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor – intrarea B, etaj 1, sau de la difuzorii din şcoli şi licee. Relaţii şi rezervări se pot face la telefon 0230 523 718.

 

„Dialogul Artelor”, la Gura Humorului

Organizat de Consiliul Judeţean Suceava prin Centrul Cultural Bucovina - Centrul Pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, în parteneriat cu Cenaclul de Pictură şi Grafică „Dimitrie Loghin”, Primăria oraşului Gura Humorului şi Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, „Dialogul Artelor”, care are loc, la ora 16.00, la muzeul din localitate, va circumscrie vernisajul unei expoziţii de pictură, care reuneşte lucrări semnate de artiştii plastici suceveni Ana Candrea Constantin, Doina Vianora Catargiu, Cristina Hreamătă Macoveiciuc, Grigore Micu şi Iosif Csukat, o suită de lansări de carte şi momente artistice susţinute de Ammalya Elena Istrati, Ruzandra Ionaşcu şi Tudor Vasilcovici, formaţia „Ciutura” din Băişeşti, Carmen Veronica Steiciuc şi Călin Brăteanu.

 

Ziua studenților, la Hollywood Sushi-bar

E ziua studenților, la Hollywood Sushi-bar. Student Party te așteaptă cu cele mai bune prețuri la băutură. Doar 3 lei shot-ul de tequila și vodcă. Atmosfera va fi întreținută de DJ Puff. Rezervări la 0755.571.749.

 

Petrecere studenţească, la Padrino

„Începând cu ora 22:30, Padrino Suceava te invită să te distrezi alături de invitatul special Emil Lassaria. www.facebook.com/Emil.Lassaria. Eşti student? Vino să petrecem împreună. Şampanie şi shot-uri din partea casei, pentru toţi studenţii. În plus, reducere 15%, după ora 24:00. Nu rata cea mai tare petrecere studenţească Marca Padrino!”, anunţă reprezentanţii restaurantului. Rezervări 0742 365 859. www.RestaurantPadrino.ro

 

Vineri, 22 martie

Lansare de carte, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”

Consiliul Judeţean Suceava, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Asociaţia Culturală „Mircea Motrici” şi Societatea Scriitorilor Bucovineni organizează, la ora 14.00, în Sala de Artă „Elena Greculesi” a bibliotecii publice sucevene, lansarea unui volum de recuperări din scrierile lui Mircea Motrici (24 martie 1953 - 16 mai 2007).

Volumul postum, care apare la momentul la care jurnalistul şi scriitorul Mircea Motrici ar fi împlinit vârsta de 60 de ani, va fi prezentat de Rozalia Motrici, Nicolae Cârlan şi Alexandru Ovidiu Vintilă.

 

Craiova Independent Artists, la Hollywood Sushi-bar

Operațiunea Party Monstru, cu băieții de la CIA, la Hollywood, începând cu ora 22.00. La concert se vor găsi și materiale promoționale CIA. Intrarea: 15 lei. Detalii şi rezervări: 0755 571 749. CIA (Craiova Independent Artists) este o trupă de hip-hop din Craiova. Formată în 2004, are în componență patru membri: Phila, Rashid, Byga și DJ Hash. Cu siguranță ați auzit de hit-ul "Bă ești nebun" al băieților de la CIA și alte piese bine cunoscute. Trupa a fost nominalizată la categoria Best Hip-hop, în cadrul Romanian Music Awards, de două ori.

 

Dodo's Rock Party, la Talcioc Cultural

De la ora 22:00, la Talcioc Cultural, Dodo's Rock Party. Doru Popovici - Dodo v-a pregătit un playlist de pomină, să ne distrăm împreună până dimineață. Intrarea este liberă.

 

Magie la Padrino

„Începând cu ora 22:30, Padrino Suceava te invită la Stand Up Magic cu Vlad Grigorescu. Vino să-l urmăreşti pe cel care a uimit juriul la <Românii au talent> cu numărul lui de magie”, anunţă organizatorii. Rezervări 0742 365 859. www.RestaurantPadrino.ro

 

Muzică de calitate şi lansare de carte, la Iulius Mall

De la ora 22.00, Bowling Club Strikers din Iulius Mall Suceava îi aşteaptă pe cei ce preferă muzica de calitate la un concert Marcian Petrescu şi trupa Trenul de Noapte. Publicul se va putea bucura de ritmurile aparte ale genului muzical harmonica blues.

Dela ora 19.00, librăria Cărtureşti din Iulius Mall va găzdui lansarea volumului de poezie şi proză „Relatări din coşul pieptului”, al autoarei Carmen Sveduneac. Pasionaţii de literatură vor participa la o discuţie despre trăirile aşternute în paginile acestei cărţi şi vor primi autografe.

 

Sâmbătă, 23 martie

Handbal

Returul sferturilor de finală ale Challenge Cup, ora 11.00, sala LPS Suceava

CS Universitatea Suceava – BB Ankara Spor (Turcia)

 

Superofertă şi distracţie la Hollywood

Cea mai bună oferta la vodcă, la Hollywood, deoarece e Vodka Party. Domnișoarele de la bar vor avea parte de shot-uri free all night long. „Ia-ți prietenii și vino să te distrezi pe cinste! Super ofertă!”, anunţă organizatorii. Sticla de Finlandia la 1 litru + Santal la 1 litru = 120 de lei! Detalii și rezervări: 0755 571 749.

 

„Marş pentru Viaţă”

Sub deviza „Viitorul neamului este în mâinile noastre”, Alianţa Bucovina Pentru Viaţă, care reuneşte mai multe asociaţii şi fundaţii creştine, organizează în municipiul Suceava, începând cu ora 12.30, un „Marş pentru Viaţă”, având ca punct de pornire Biserica Sf. Dumitru. Organizatorii, care îşi manifestă îngrijorarea că „suntem un popor pe jumătate în pământ”, atrag atenţia că „din 1989 în România au fost ucişi 22 de milioane de copii prin avort”. Numai în Suceava, subliniază organizatorii marşului, „sunt ucişi patru copii în fiecare zi prin avort”. Traseul marşului este următorul: Biserica Sf. Dumitru, Casa de Cultură a Sindicatelor, Biserica Sf. Înviere, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Magazinul Bucovina, Palatul de Justiţie, Policlinica Areni, Spitalul Judeţean şi retur.

 

Petrecere în stil Padrino

„Începând cu ora 22.30, te invităm să te distrezi în stil Padrino, pe cea mai bună muzică de pub şi cea mai cool atmosferă din oraş”, anunţă organizatorii. Rezervări 0742 365 859. www.RestaurantPadrino.ro

 

Dance Party, la Office

„Offices Club & DJ XS present Dance Party! Offices Club is everything you want!We provide butterflies! RSVP 0735 168 111. www.facebook.com/officesclub”, anunţă organizatorii.

 

Trupa Rava, la Talcioc Cultural

Trupa suceveană Rava va cânta, de la ora 22:00, La Fierărie Talcioc Cultural. Preţul unui bilet este de 10 lei. Informaţii şi rezervări la telefon: 0755 222 880 sau 0720 208 962.

 

Ateliere de creaţie, la Iulius Mall

De la ora 12.00, creativitatea năzdrăvanilor va fi dezvoltată prin atelierele de creaţie organizate la KidsLand, din Iulius Mall Suceava,iar duminică, de la ora 12.00, ştrengarii vor fi spectatorii piesei prezentată de artiştii Teatrului de Păpuşi „Puppet”.

 

Duminică, 24 martie

Parada câinilor de rasă, la Shopping City

Pe parcursul Târgului de agricultură va avea loc, la Shopping City Suceava, de la ora 13:00, o prezentare de câini de rasă şi tehnici de dresaj oferită de Asociaţia Chinologică a judeţului Suceava, dar şi de Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

De asemenea, va fi amenajată şi o expoziţie de păsări şi alte animale de rasă. Vor avea loc demonstraţii de artă culinară, iar cei care vor vizita târgul vor putea degusta dintr-un batal gătit la proţap de membrii Asociaţiei Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România.

 

Luni, 25 martie

Spectacol umanitar, la Casa de Cultură Suceava

La Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Suceava va fi prezentat, de la ora 17.00 şi de la ora 19.00, spectacolul „Al cincilea anotimp”, susţinut de trupa fălticeneană „Birlic”. Spectacolul, organizat în scop umanitar de Asociaţia Fălticeni Cultural, pentru a strânge fonduri pentru Cosmin Dragu, afectat de distrofie musculară progresivă Duchenne, îi are în distribuţie pe tinerii Magdalena Agrigoroaie, Sebastian Aldea, Ionuţ Alexandru, Cezara Darie, Codruţa Ciobanu, Lavinia Ciot, Gabriela Cocian, Ana Maria Fasolă, Răzvan Fuioaga, Valentin Hriţcu, Vlad Nechifor, Andrei Păduraru, Ionuţ Pintilie, Anastasia Simion, Vasilica Bosânceanu, Iulian Vizitiu. Coordonator: Cristina Bacal. Suma provenită din vânzarea biletelor de intrare (10 lei adulţi, 5 lei elevi şi studenţi) va fi donată pentru cauza umanitară menționată.

 

Miercuri, 27 martie

„Sărbătorile Memoriei”, la Gura Humorului

Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural Bucovina - Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Muzeul Bucovinei, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Grupul Editorial „Muşatinii” şi publicaţiile Crai Nou şi Monitorul de Suceava organizează, la ora 16.00, în Sala de festivităţi a Primăriei Gura Humorului, un nou eveniment cultural circumscris ciclului de manifestări cu genericul „Sărbătorile Memoriei”.

În cadrul acestei manifestări comemorative închinate lui Iraclie Porumbescu şi lui Epaminonda Bucevschi, vor fi lansate cărţile „Drum fără sfârşit - Romanţe, lieduri şi cântece interbelice”, de Emil Havriliuc, „Jocuri tradiţionale şi melodii de nuntă”, de Marin Constantin Gheorghe, „Cămaşa de trecere”, de Ion Beldeanu, şi „Bucovina mărturisită”, de Radu Bercea, şi va fi prezentat un spectacol de excepţie susţinut de mezzosoprana Viorica Daud-Corjan, baritonul Cezar Mititiuc şi pianistul Ionuţ Ciubotaru.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1421 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă...0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei