Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 66 (5273)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Contract de 5,5 milioane de euro

Sucevenii de la Loial îşi mută şantierul în campusul studenţesc Tudor Vladimirescu din Iaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

După ce-au construit o centrală de cogenerare de înaltă  performanţă, pentru termoficarea municipiului Focşani, care are în configuraţie unele dintre cele mai mari motoare termice din ţară (având combustibil gazul metan), de producţie Rolls Royce, sucevenii de la Loial îşi mută şantierul la Iaşi, în campusul  studenţesc Tudor Vladimirescu, acolo unde au de executat un nou proiect ambiţios, în cadrul unui contract în valoare de 5,5 milioane de euro.

Societatea suceveană Loial Impex SRL va executa în zona rezidenţială din campusul studenţesc din Iaşi două module cogenerative pentru energie electrică şi termică.

Cele două module vor asigura autonomia şi optimizarea energetică a întregului campus studenţesc.

Marţi, reprezentanţii Loial Impex, în calitate de lider în asocierea cu SC Energofor SRL Bacău, au semnat cu  Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi contractul de executie.

Modulul unu va fi compus din două grupuri de cogenerare având puterea electrică de 1200 Kwe, respectiv 600 Kwe, pentru producerea simultană de energie electrică şi energie termică şi un cazan de apă caldă cu puterea termică de 2500 KW.

Modulul doi are aproximativ aceeaşi componenţă, singura diferenţă fiind acea că în loc de unul, vor fi trei cazane de apă caldă cu puterea termică de 2500 KW.

Grupurile de cogenerare lucrează conform principiului producerii simultane a energiei electrice şi termice şi folosesc energia primară (gaz metan ) cu care sunt alimentate,  iar cazanele de apă caldă  lucrează ca unităţi de vârf, explică specialiştii de la Loial.

„O altă componentă a proiectului care aduce o notă de unicitate şi îi creşte complexitatea este realizarea sistemului de optimizare a consumului de energie termică din cadrul campusului universitar”, se arată într-un comunicat al Loial Impex SRL Suceava.

 

Proiecte de anvergură, realizate de Loial Impex Suceava

Societatea Loial Impex SRL a fost implicată în ultimii ani în realizarea unor proiecte de anvergură, cartea de vizită a firmei sucevene fiind una impresionantă. 

Dintre ultimele realizări Loial, amintim de execuţiacentralei de cogenerare unicat în România, o investiție de 17,2 milioane de euro, pentru fabrica Coca Cola din Radzymin – Polonia.

Specialiştii Loial au “dat viaţă” uneia dintre cele mai impozante clădiri din Capitală, inedite pe plan național - Crystal Tower.

De asemenea, cei de la Loial au dotat Mănăstirea Sucevița cu  o centrală termică performantă, panouri solare pentru apă caldă non-stop, camere video, senzori de mişcare si antiincendiu, precum şi televiziune cu circuit închis, iar în toamna anului trecut au câstigat o licitație internațională şi au demarat lucrările la o unitate de cogenerare de ultimă generație în care va fi integrată prima turbină Rolls Royce vândută în România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii de la Loial îşi mută şantierul în campusul studenţesc Tudor Vladimirescu din Iaşi.
 Vizualizări articol: 3398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 6 voturi
Sucevenii de la Loial îşi mută şantierul în campusul studenţesc Tudor Vladimirescu din Iaşi3.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INTREBARE trimis de
(21 mar 2013, 13:07:26
NU IN ACEL CAMPUS S-A ,,IMPROPRIETARIT''COMINCO CU UN DOSAR PENAL????
TOT LEGAT DE FONDURI EUROPENE!
2.   COMPLETARE trimis de
(21 mar 2013, 13:11:56
AVEM LA C-LUNG O CENTRALA NOU-NOUTA SI NU AVEM CE FACE CU EA.
V-O DARUIM CU TOT CU ALESI,NU DE ALTA DAR SA MAI SALVAM COPACII SI VERDEATA,
INDATA DA COLTUL IERBII SI NE ESTE FRICA SA NU IASA SI LA PASCUT,NUMAI ASA IN CIUDA NOASTRA!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei