Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 16 (5223)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Promovare

Proiect pentru dezvoltarea turismului în zona Bucovinei, demarat de Universitatea „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La începutul acestui an, o echipă formată din şase membri ai Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a participat, la Universitatea Naţională „Yuriy Fedkovych” din Cernăuţi, la prima conferinţă organizată în cadrul proiectului „Patrimoniul istoric şi etnografic - componentă a dezvoltării durabile a turismului în Bucovina”. Proiectul are ca obiectiv principal dezvoltarea turismului istoric şi etnografic în zona Bucovinei. Totodată, acesta mai vizează îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii în turismul istoric şi etnografic, prin sporirea interesului pentru zonele turistice de frontieră.

Desfăşurându-se în cadrul Programului Operaţional Comun România - Ucraina - Republica Moldova 2007-2013, finanţarea proiectului este asigurată în proporţie de 90% de Uniunea Europeană. Proiectul are o durată de 24 de luni (17.05.2012-16.05.2014) şi un buget general de 7.599.644 de lei şi este implementat de Universitatea Naţională „Yuriy Fedkovych” din Cernăuţi, în parteneriat cu universitatea suceveană.

Cât priveşte conferinţa desfăşurată la începutul acestui an, scopul acesteia a fost de a aduce în atenţia publicului larg din nordul Bucovinei importanţa unui proiect european de amploare, ale cărui grupuri-ţintă constau în reprezentanţi ai sectorului turistic din zonele de frontieră şi instituţiile culturale şi de învăţământ din Regiunea Cernăuţi şi judeţul Suceava.

Reprezentanţii USV precizează că „Participarea în număr foarte mare a jurnaliştilor, fie ei de presă scrisă sau televiziune, surse de informare naţionale sau regionale, a demonstrat interesul pentru proiectele desfăşurate de una dintre cele mai importante universităţi din Ucraina, în parteneriat cu o universitate românească. În deschidere, rectorul universităţii cernăuţene, Stepan Melnychuk, urmat de Oleksandr Ushenko, prorectorul responsabil cu cercetarea şi problemele studenţeşti, au susţinut importanţa proiectului transfrontalier, cât şi a permanentei şi intensei colaborări dintre cele două universităţi”.

Detalii despre principalele activităţi prevăzute în cadrul proiectului „Patrimoniul istoric şi etnografic - componentă a dezvoltării durabile a turismului în Bucovina” au fost oferite jurnaliştilor de coordonatorii proiectului, conf. univ. dr. Ivan Vorotniak şi prof. univ. dr. Ştefan Purici.

La final au fost prezentate jurnaliştilor beneficiile proiectului pentru agenţiile de turism şi tour-operatorii din Bucovina, pentru întreprinderile private cu profil turistic şi pentru populaţia din zonele de frontieră şi turiştii, fie ei interni sau internaţionali, cât şi pentru dezvoltarea economică a zonei de frontieră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect pentru dezvoltarea turismului în zona Bucovinei, demarat de Universitatea „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1029 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Proiect pentru dezvoltarea turismului în zona Bucovinei, demarat de Universitatea „Ştefan cel Mare”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei