Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 16 (5223)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   19 imagini |   ø fişiere video

La Vatra Dornei

Concursul Naţional de Schi pentru Copii “Bucuriile Zăpezii”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 18-20 ianuarie, la Vatra Dornei a avut loc cea de-a treia ediţie a Concursului Naţional de Schi pentru Copii “Bucuriile zăpezii”. În competiţie au participat aproape 100 de copii cu vârsta de până la 12 ani, înscrişi la cluburile şi palatele copiilor din ţară şi care nu sunt legitimaţi în cadrul cluburilor sportive.

După antrenamentele de vineri, sâmbătă dimineaţă copiii au avut de trecut două probe de concurs, slalom simplu şi slalom super G, în două manşe, respectând particularităţile de vârstă şi cunoştinţele tehnice ale copiilor înscrişi în concurs. Timpul celui mai rapid participant a fost cel care a desemnat câştigătorii.

Sâmbătă seara, de la ora 18.30, pe pârtia „Veveriţa”, participanţii la Concursul „Bucuriile Zăpezii” s-au întrecut la fiecare categorie de vârstă într-o probă de slalom special organizat în nocturnă.

 

Cronometraj electronic

Pe parcursul traseului au fost arbitri care au supravegheat trecerea corectă a concurenţilor printre porţile/jaloanele montate pe traseu. Arbitrajul a fost asigurat de o comisie de arbitri avându-l ca preşedinte pe lector univ. dr. Petru Grigoraş, de la Şcoala de schi Euroski şi profesorii Tiberiu Nuţu şi Sorin Mazga de la Clubul Sportiv Şcolar Vatra Dornei.

Pentru prima oară într-o astfel de competiţie găzduită de Vatra Dornei cronometrajul a fost asigurat cu aparatură electronică şi de personal calificat cu o experienţă bogată în organizarea unor astfel de concursuri. Acest sistem i-a scutit pe organizatori de contestaţii, toţi profesorii îndrumători apreciind această modalitate de măsurare a timpilor de concurs.

 

Diplome, cupe şi medalii pentru premianţi

Festivitatea de premiere s-a desfăşurat duminică după-amiază, în prezenţa primarului Ilie Boancheş,ocupanţii locurilor I, II, III şi IV primind diplome, cupe şi medalii.

La slalom uriaş, locul I i-a revenit, la categoria 8-10 ani fete, Rebecăi Vozsak, de la Palatul Copiilor Miercurea Ciuc, la băieţi, lui Hunor Szoke tot de la Miercurea Ciuc. La categoria 11-12 ani, pe locul I s-au situat Clara Radu, de la CCE Întorsura Buzăului, şi Fogarassy Nandor de la PC Cluj.

La slalom special, categoria 8-10 ani fete, pe locul I s-a clasat Ioana Maria  Antohi, CC Vatra Dornei, la băieţi pe locul I s-a situat Hunor Szoke. La categoria 11-12 ani fete, locul I i-a revenit Denisei Boriceanu, de la CC Întorsura Buzăului, iar la băieţi câştigătorul a fost Fogarassy Nandor.

Pe lângă diplomele şi medaliile oferite de organizatori, toţi copiii au primit şi diplome din partea Federaţiei Internaţionale de Schi, semnate chiar de preşedintele Federaţiei Internaţionale de Schi.

 

Surprizele au venit de la Miercurea Ciuc

Ioana Antohi, de la CSS Vatra Dornei, ne-a spus: „La slalom special am luat locul I şi la slalom uriaş locul III. Singurii concurenţi de care mi-a fost frică au fost cei de la Cluj, dar surprizele au venit din partea celor de la Miercurea Ciuc. Pârtia a fost grozavă, vremea a ţinut cu noi, mai puţin norocul”.

Toni Vlad Câmpean de la Palatul Copiilor Cluj era considerat înainte de începerea concursului principalul favorit la cele două probe destinate băieţilor, categoria 8-10 ani. Face schi de la 6 ani, a participat şi la competiţii internaţionale, dar de la Vatra Dornei a reuşit să plece cu două locuri doi. „Dacă eram mai bun şi în primul rând mai atent, mă concentram mai mult, puteam lua locul I la ambele probe. Pârtia a fost foarte bună, a fost bătută, a fost perfectă pentru un concurs. Dintre pârtiile din ţară pe care am concurat, <Veveriţa> este cea mai bună, a fost pregătită pentru această competiţie cu zăpadă artificială, a fost bătută cu ratrac-ul înante de competiţii, arbitrajul a fost corect. Este numai vina mea că am fost învins de colegul de la  Miercurea Ciuc”, ne-a spus Toni.

 

O luptă aprigă în care puţini dorneni au urcat pe podiumul de premiere

De la Vasile Moroşan, directorul Clubului Copiilor Vatra Dornei, am aflat că nu a fost foarte simplu de organizat această competiţie, dar cu sprijinul administraţiei locale, al Ministerului Educaţiei, care a finanţat această competiţie, al Inspectoratului Şcolar, al Şcolii de schi Euroski, care a asigurat suportul logistic pentru concurs, al Serviciului Salvamont, care a asigurat o pârtie excelentă, al Clubului Sportiv Şcolar, care a asigurat arbitrajul, şi cu sprijinul sponsorilor, Aqua Carpatica, hotelurile Dorna,  Silva şi CFR Bucovina, concursul s-a desfăşurat în cele mai bune condiţii.

„Au foarte mulţi copii talentaţi, a fost o luptă foarte aprigă, în care foarte puţine cupe şi medalii au rămas la Vatra Dornei. Asta înseamnă că la acest concurs au venit copii care schiază la modul aproape profesionist, care beneficiază de condiţii mult mai bune de pregătire, cum sunt cei din Harghita, Covasna, Braşov, Cluj, care au un cult al schiului. Satisfacţia acestei competiţii a venit de la numeroşii concurenţi din judeţe care nu au tradiţie în schi, cum sunt cei din Iaşi sau Brăila. Consider că şi copiii de la Vatra Dornei s-au comportat foarte bine, mai ales că la cercul de schi avem un schimb de generaţii. Dacă ţinem cont că mai bine de jumătate dintre concurenţi sunt la primul sau al doilea sezon de schi în cadrul Cercului de Schi al Clubului Copiilor Vatra Dornei, rezultatele sunt mai mult decât mulţumitoare”, ne-a declarat Vasile Moroşan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul Naţional de Schi pentru Copii “Bucuriile Zăpezii”.
 Vizualizări articol: 1587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Concursul Naţional de Schi pentru Copii “Bucuriile Zăpezii”5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei