Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 16 (5223)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Ardeleanu consideră că proiectul USL de regionalizare a ţării va conduce la accentuarea birocraţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PDL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu consideră că proiectul de regionalizare a ţării propus de USL, care vizează înfiinţarea a opt regiuni, pe scheletul actualelor regiuni de dezvoltare, va conduce la accentuarea birocraţiei. Ardeleanu crede că în varianta cu opt regiuni mari comunicarea cetăţean-instituţie va avea de suferit ca, de altfel, şi colaborarea interinstituţională.

„Proiectul de reorganizare administrativ-teritorială avansat de USL presupune păstrarea județelor și crearea unor structuri regionale. Aceasta înseamnă supraetajarea cu un al patrulea strat administrativ, cel regional, peste cele trei deja existente (central, județean, local). Considerăm că această variantă conduce la complicarea traseului birocratic al oricărui demers instituțional, în vreme ce regionalizarea presupune fluidizarea circulației documentelor, eficientizarea colaborării interinstituționale și a comunicării cetățean-instituție, precum și creșterea autonomiei locale”, a explicat Ardeleanu.

Deputata democrat-liberală a precizat că modelul unei regiuni cu populaţie numeroasă este neproductiv, arătând că Regiunea de Nord-Est, singura regiune cu peste trei milioane de locuitori, care include şi judeţul Suceava, a rămas cea mai săracă zonă. Ardeleanu susţine varianta cu 12 regiuni, variantă în care judeţul Suceava să fie capitală de regiune.

„Asigurarea funcționalității unei regiuni are ca principal scop atragerea directă de fonduri europene printr-un număr recomandat de locuitori. O regiune cu peste trei milioane de locuitori, așa cum ar fi Regiunea de Nord-Est, cu capitala la Iași, depășește numărul de locuitori prevăzut de standardele Uniunii Europene. O posibilă regiune formată din județele Botoșani, Neamt și Suceava, cu o populație de 1.466.000 locuitori, s-ar încadra în categoria acelor entități teritoriale naționale, cu o populație cuprinsă între 800 de mii și trei milioane de locuitori, constituite special pentru a fi implementată politica de dezvoltare regională”, a spus Ardeleanu. Proiectul de regionalizare al USL ar urma să intre în dezbatere publică în perioada următoare, intenţia fiind ca din 2014 să fie pus în practică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ardeleanu consideră că proiectul USL de regionalizare a ţării va conduce la accentuarea birocraţiei.
 Vizualizări articol: 1003 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Ardeleanu consideră că proiectul USL de regionalizare a ţării va conduce la accentuarea birocraţiei3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Stiti ce au zis? - ,, noi nu suntem PDL-iste”!! trimis de
(22 ian 2013, 15:33:18
Eram in fata cortului de campanie a lui Flutur. Se stingeau multe semnaturi pentru regionalizare, ca Bucovina sa ramina, cum este normal, separata de Iasi. Doua cucoane, in trecere, au fost invitate sa semneze dar n-au vrut!
Stiti ce au zis? - ,, noi nu suntem PDL-iste”!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei