Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 16 (5223)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   38 imagini |   ø fişiere video

Duminică

Ziua Mondială a Zăpezii a fost sărbătorită la Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Duminică, 20 ianuarie, Ziua Mondială a Zăpezii a fost sărbătorită la Vatra Dornei cu lecţii gratuite de schi şi snowboard, acces gratuit între anumite ore pe pârtia “Veveriţa”, carnaval şi dans pe pârtie, concursuri şi jocuri interactive pentru copii, cu specific de iarnă şi multe alte surprize la care au participat peste 500 de tineri şi copii.

După ce la ora 9.00 copiii, dar şi adulţii, au beneficiat de o oră de snowtubing gratuit, de la ora 10.00, cei mici au putut lua lecţii gratuite de schi de la instructori profesionişti. Bucuria celor mici a fost şi mai mare când printre instructori au apărut un clovn şi o vrăjitoare, astfel încât lecţia de schi a devenit o poveste.

De la ora 12.00, copiii s-au mutat pentru o oră pe pârtia “Veveriţa” pentru că aici au beneficiat de gratuitate la transport pe cablu, iar de la ora 13.00, cei care au dorit să încerce o deplasare pe zăpadă cu placa de snowboard, au putut-o face în mod gratuit dar cu asistenţă şi sfaturi de specialitate din partea monitorilor profesionişti de la Şcoala de schi Euroski.

 

Cursa mascotelor pe schiuri

Cursa mascotelor pe schiuri i-a readus în atenţia celor prezenţi în preajma pârtiei “Parc” pe copiii costumaţi în zâne, prinţi şi alte personaje din desene animate. Îmbrăcată în vrăjitoare, Iasmina, elevă în clasa a V-a, se pricepe foarte bine la schi şi a vrut să fie alături de cei mici pe pârtie pentru a coordona carnavalul. Au atras atenţia costumul de pui al Mariei, cel de zână a fluturaşilor al Taniei sau cel pentru un bal veneţian al Sarei, dar şi cele de broscuţă, iancheu şi altele.

Însoţiţi de instructori, cei mici au coborât de câteva ori pe porţiunea de baby schi a pârtiei „Parc” în aplauzele părinţilor, dar şi ale schiorilor mai mari.

O surpriză plăcută la cursa mascotelor a fost apariţia pe pârtie a primarului Ilie Boncheş, însoţit de mascota carnavalului, un iepure uriaş. Edilul dornean s-a declarat bucuros de numărul foarte mare de schior de la pârtia “Veveriţa”, spunând că “de mult timp nu am văzut un rând atât de mare pentru a urca cu teleschiul”, dar şi numărul mare de practicanţi ai sporturilor de iarnă de pe celelalte pârtii din oraşul staţiune. “Ne bucurăm foarte mult că lumea este interesată să participe la activităţile organizate la Vatra Dornei”, a concluzionat primarul Ilie Boncheş.

 

Clovniţa Riţa şi concursul costumelor de carnaval

Capul răutăţilor de pe pârtie a fost clovniţa Riţa. “Am făcut un concurs al costumelor de carnaval în care toţi copiii au fost foarte buni, foarte bine antrenaţi şi ne-am distrat bine. Am fost unul dintre punctele de atracţie de pe pârtie, pentru că atât copiii cât şi adulţii au vrut să aibă o amintire de la World Snow Day. Costumarea instructorilor în diverse personaje este o oportunitate de a aduce copiii pe pârtie. Şcoala Euroski are foarte mulţi copii mici care vin din toate colţurile ţării pentru a învăţa să schieze. O parte din copiii care au participat la acest carnaval sunt elevi ai şcolii noastre de schi”, ne-a declarat clovniţa Riţa.

După ce au coborât de pe pârtie, participanţii la cursa mascotelor au primit cupe şi diplome.

 

Gratuităţi la echipament şi ore de schi

Pentru o parte dintre pasionaţii de schi, centrul de închirieri şi snowtubing “Banu” a asigurat gratuit echipament de schi pentru copii şi tineri.

Pentru că Ziua Mondială a Zăpezii şi-a propus să atragă la pârtiile de schi atât copiii, cât şi pe părinţii lor, de la ora 17.00 familiile cu copii au avut acces gratuit la urcarea cu teleschiul.

Petru Grigoraş, directorul Şcolii de schi Euroski Vatra Dornei, iniţiatorul şi organizatorul local al World Snow Day, ne-a declarat: “Avem o zi frumoasă, zăpadă bună pe pârtiile din Vatra Dornei, o Zi Mondială a Zăpezii sărbătorită aşa cum trebuie. Am început de la ora 9.00 cu tubing, toate activităţile de astăzi sunt gratuite, practic toţi copiii şi părinţii acestora, care au dorit să se bucure de zăpadă, de schi, de snowbord şi de alte activităţi pe care le-am organizat aici, au fost pe pârtie şi s-au distrat pe cinste. Mulţi dintre cei veniţi la Vatra Dornei nici nu au ştiut de Ziua Mondială a Zăpezii şi au rămas surprinşi de facilităţile acordate sau proiectele desfăşurate pe pârtiile <Parc>şi <Veveriţa>. Anul viitor ne dorim o promovare mai amplă şi atunci se va sărbători cu siguranţă la alt nivel”.

Toţi participanţii la evenimentul desfăşurat sub girul Federaţiei Internaţionale de Schi au primit diplome semnate de preşedintele FIS.

Ziua Mondială a Zăpezii este un eveniment lansat de Federaţia Internaţională de Schi în anul 2011, fiind continuarea unui proiect lansat în anul 2007 – “Bring Children to the Snow” – proiectul iniţial fiind destinat în exclusivitate copiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Mondială a Zăpezii a fost sărbătorită la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 1140 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Ziua Mondială a Zăpezii a fost sărbătorită la Vatra Dornei5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei