Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 3 (5210)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Datorii

Restanţele sucevenilor la credite au crescut cu 22 de milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Restanţele sucevenilor la creditele în lei şi valută au crescut în primele 11 luni ale anului trecut cu 22 de milioane de euro. Potrivit ultimului raport al Băncii Naţionale a României, la sfârşitul lunii noiembrie 2012, valoarea restanţelor la creditele în lei şi valută contractate de suceveni a fost de 614 milioane de lei (138,9 milioane de euro), în creştere faţă de prima lună a anului trecut, când această valoare a fost de 516,6 milioane de lei (116,9 milioane de euro). Din datele furnizate de BNR reiese faptul că sucevenii îşi plătesc mai greu creditele în valută, restanţele la acest tip de împrumuturi crescând cu 16,5 milioane de euro de la începutul anului 2012 şi până la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut.

Potrivit BNR, valoarea totală a creditelor în lei din judeţul Suceava, la sfârşitul lunii noiembrie 2012, a fost de 1.646,3 milioane de lei, mai mare decât valoarea înregistrată la începutul anului, respectiv 1.626,2 milioane de lei. Comparativ cu împrumuturile în lei, valoarea creditelor în valută a scăzut în primele 11 luni ale anului trecut, de la 1.609,3 milioane de lei, în ianuarie, la 1.593,1 milioane de lei, în noiembrie.

Din datele oficiale reiese faptul că agenţii economici suceveni au preferat creditele în moneda naţională, împrumuturile în lei crescând de la 990,2 milioane de lei, în luna ianuarie 2012, la 1.022,8 milioane de lei, în luna noiembrie 2012. Asta, în condiţiile în care creditele în valută contractate de agenţii economici au scăzut de la 601,9 milioane de lei, în luna ianuarie 2012, la 572 de milioane de lei, la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut.

 

Sucevenii s-au împrumutat mai mult pentru a-şi cumpăra locuinţe

O creştere semnificativă a împrumurilor pe care sucevenii le-au făcut la bănci s-a înregistrat la cele pentru achiziţionarea de locuinţe, în special la creditele în valută. Astfel, la împrumuturile în lei pentru locuinţe valoarea acestora a crescut cu 3 milioane de lei de la începutul anului trecut şi până în noiembrie. Din raportul BNR se constată faptul că sucevenii au preferat creditele în valută pentru a-şi achiziţiona o locuinţă. Valoarea creditelor în valută pentru locuinţe a crescut cu 35,2 milioane de lei, de la 335,2 milioane de lei, la începutul anului, la 370,7 milioane de lei, în luna noiembrie 2012.

Comparativ cu împrumurile pentru locuinţe, în primele 11 luni ale anului trecut s-a constatat că populaţia din judeţul Suceava a contractat mai puţine credite pentru consum, atât în lei, cât şi în valută. La creditele în lei pentru consum s-a constatat o scădere de la 477,7 milioane de lei la 448,8 milioane de lei, în timp ce la împrumuturile în valută pentru consum scăderea a fost de la 652,3 milioane de lei la 630,9 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Restanţele sucevenilor la credite au crescut cu 22 de milioane de euro.
 Vizualizări articol: 1165 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Restanţele sucevenilor la credite au crescut cu 22 de milioane de euro5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei