Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 3 (5210)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Merite

O tânără suceveancă este nominalizată la premiul „Studentul român al anului din Europa ”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanca Maria Secrier, absolventă a Colegiului Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi, actualmente doctorandă în bioinformatică la Laboratorul European de Biologie Moleculară, este unul dintre finaliştii Competiţiei pentru Excelenţă Academică în Străinătate, secţiunea „Europa post-universitar”.Tânăra, care studiază la Jacobs University din Bremen, Germania, a fost şefă de promoţie în 2006 la colegiul rădăuţean, unde a urmat profilul matematică-informatică.

„Am plecat din micul meu orăşel de provincie, Rădăuţi, după terminarea liceului, din dorinţa de a studia o disciplină care, la acea vreme, nu exista încă în România, bioinformatica. Acest domeniu relativ nou este unul extrem de dinamic şi m-a atras diversitatea aplicaţiilor în domeniul biomedical”, explica Maria Secrier în prezentarea sa de pe pagina oficială a competiţiei.

Aceasta a mai declarat că, deşi nu face experimente în laboratoror, ci lucrează doar pe computer, se confruntă permanent cu probleme interesante de rezolvat, cum ar fi stimularea unor procese biologice sau identificarea unor proteine cu rol important în anumite boli.

„E un domeniu fascinant. Între algoritmi informatici, aplicaţii biologice şi pasiunea mea pentru fotografie, vreau să-mi continui cariera în bioinformatică în mediul universitar şi sper ca în viitor să am şansa să predau această disciplină noilor generaţii”, mai povesteşte Maria.

„Premiile pentru Excelenţă Academică în Străinătate” sunt acordate anual, competiţia având drept scop recunoşterea meritelor studenţilor români din universităţi reputate la nivel internaţional, tineri ce se remarcă în plan academic şi extracurricular. Finaliştii celor opt secţiuni au fost selecţionaţi din sute de studenţi, masteranzi şi doctoranzi care s-au înscris în concurs. Ediţia din 2013 a Concursului pentru Excelenţă Academică în Străinătate vizează rezultatele obţinute de studenţii români în anul universitar 2011- 2012.

 

„Tinerii selecţionaţi sunt exemple de excelenţă academică şi extracurriculară românească în străinătate şi în ţară”

Selecţia finaliştilor a fost realizată de un juriu din care face parte preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc, Eugen Simion, cel care a deţinut această funcţie până în 2006, actorul George Ivaşcu, secretarul de stat Raed Arafat etc. În data de 8 ianuarie vor fi anunţaţi şi premiaţi câştigătorii, în cadrul galei ce va avea loc la Palatul Parlamentului.

Categoriile pentru care se vor acorda premii sunt: „Studentul Român al Anului din America de Nord”, „Studentul Român al Anului din Europa”, „Studentul Român al Anului de pe alte Continente”, „Studentul Român Erasmus al Anului”, „Studentul Anului în România”, „Premiul Special în Arte”.

Sebastian Burduja, preşedintele Ligii Studenţilor Români din Străinătate, a declarat că „gala de anul acesta a atras mai multe candidaturi ca niciodată. Decizia juriului prezidat de preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc, este cu atât mai dificilă, iar competiţia cu atât mai frumoasă. Toţi tinerii selecţionaţi sunt exemple de excelenţă academică şi extracurriculară românească în străinătate şi în ţară”. Acesta a mai menţionat că vor urca pe podium tineri remarcabili, care se bucură de succes peste hotare, dar care au nevoie de afirmare și de recunoaștere publică în România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O tânără suceveancă este nominalizată la premiul „Studentul român al anului din Europa ”.
 Vizualizări articol: 3754 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 15 voturi
O tânără suceveancă este nominalizată la premiul „Studentul român al anului din Europa ”5.0515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pamflet trimis de
( 7 ian 2013, 19:21:50
Cinste ei, o fata desteapta , indrazneata si care stie ce vrea din judetul nostru. Felicitari si profesorilor ei ca au indrumat-o sa urmeze cursurile acelei universitati. daca ar fi venit la USV se plafona intre multimea de nulitati care se dau studenti sau cadre didactice aici.
Ar trebui ca fata asta sa fie un model urmat de tot mai multi tineri valorosi din suceava.
2.   Felicitări! trimis de
( 8 ian 2013, 01:35:04
Să tot auzim de bine despre tinerii suceveni!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei