Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 oct 2012 - Anul XVII, nr. 254 (5159)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Călăraşi

Comisarul-şef Todiruţ, considerat cel mai bun şef de inspectorat de poliţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trimis în vara acestui an să conducă Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi, la aproape 500 de kilometri de Suceava, comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ a reuşit să se facă remarcat la noul său loc de muncă şi să câştige aprecierea majorităţii poliţiştilor din subordinea sa.

După ce a fost lăudat de mai marii judeţului Călăraşi că a băgat spaima în interlopi, nelăsând nici un pat liber în arestul poliţiei pentru prima oară de la înfiinţarea inspectorului de poliţie, Todiruţ a primit aprecieri pozitive şi într-un sondaj de opinie făcut după cinci luni de la „exilul” de la Suceava.

Sondajul a fost făcut pe un eşantion de 181 de poliţişti din cadrul IPJ Călăraşi, atât agenţi, cât şi ofiţeri. La întrebările legate de percepţia echipei manageriale a IPJ Călăraşi, comisarul-şef Todiruţ a ieşit că are următoarele calităţi: prestanţă/autoritate (95%), competenţă profesională (93,9%), corectitudine (92,8%), fermitate (92,8%), capacitate de organizare a activităţii (92,3%), respect faţă de subordonaţi (91,7%).

Potrivit psihologului care s-a ocupat de interpretarea rezultatului sondajului, inspectorul principal Manuela Zăvoi, „şeful IPJ Călăraşi este perceput ca o persoană de încredere, care îşi respectă promisiunile (91,2%), deschisă la comunicare, solicitând idei, sugestii şi opinii din partea celorlalţi (75,1%), ascultând toate punctele de vedere fără să aibă idei preconcepute (74,6%), alocând timp pentru a asculta problemele subordonaţilor (75,7%) şi comunicând deschis informaţiile şi deciziile luate (84,5%). Modul de acţiune al inspectorului-şef atrage respectul subordonaţilor (85,1%), acesta demonstrând că are cunoştinţele necesare îndeplinirii atribuţiunilor funcţiei (86,2%), obţinând rezultate pozitive pentru instituţie (85,6%)”.

 

Se întoarce Todiruţ la Suceava?

Detaşarea comisarului-şef Ioan Nicuşor Todiruţ expiră la sfârşitul lunii noiembrie a.c., când, teoretic, ofiţerul ar trebui să se întoarcă la comanda IPJ Suceava.

Ce se va întâmpla atunci, însă, e greu de prevăzut, mai ales că actualul şef al IPJ Suceava, comisarul-şef Marcian Colman, trimis de la Bucureşti, a anunţat că ar vrea să rămână la conducerea inspectoratului.

În cele câteva luni de când a fost trimis la Călaraşi, Todiruţ le-a făcut o sală de fitness ultramodernă poliţiştilor din subordine, popotă nouă, cu servire la masă, şi a montat la Poliţia municipiului Olteniţa, acolo unde erau serioase probleme cu încălzirea, mai ales pe timpul iernii, o centrală termică pe gaz.   

În perioada iunie-septembrie, la Călăraşi au fost destructurate opt grupări infracţionale, fiind făcute nu mai puţin de 171 de percheziţii şi reţinute 166 de persoane, dintre care 122 au fost arestate preventiv.

 „Am avut cele mai frumoase rezultate de când a venit dânsul la noi în judeţ. E poate una dintre cele mai bune reacţii ale unui inspectorat de poliţie la numirea unui nou inspector-şef. Todiruţ va rămâne în istoria judeţului Călăraşi, prin numărul mare de acţiuni pe care le-a întreprins şi interlopi daţi pe mâna justiţiei. Numai faptul că arestul dă pe dinafară e o premieră la noi. Oamenii din judeţ au început să capete încredere în ceea ce înseamnă poliţistul”, declara, pentru Monitorul de Suceava, prefectul de Călăraşi, George Iacob.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisarul-şef Todiruţ, considerat cel mai bun şef de inspectorat de poliţie.
 Vizualizări articol: 1138 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 9 voturi
Comisarul-şef Todiruţ, considerat cel mai bun şef de inspectorat de poliţie3.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Normal ca ar trebui trimis de
(30 oct 2012, 12:49:46
Cat a fost la Suceava criminalitatea a fost scazuta...a facut treaba buna aici nu stiu de ce a fost trimis la Calarasi. Va asteptam la Suceava cat mai repede.
2.   Todirut , om capabil trimis de
(30 oct 2012, 13:06:19
Am 2 prieteni care lucreaza in politie si mi-au spus ca lucrurile stateau mult mult mai bine cand era Todirut la conducere.. Sper sa se intoarca inapoi la Suceava cat mai repede.
3.   Sa vina inapoi.... trimis de
(30 oct 2012, 22:36:42
Sa vina inapoi...voi nu vedeti cat am pierdut cu Colman asta?!...mare pacat....dar de...ce poti sa faci dak ,,urzelile'' se tin lant?...Aviz politicenilor de dupa 09 decembrie...Todirut are valoare iar valorile trebuesc recunoscute...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei