Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 oct 2012 - Anul XVII, nr. 254 (5159)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Stare tehnică

Aproape o mie de maşini, verificate în primul weekend în controale privind starea autovehiculelor în prag de iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Echipaje de la Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava împreună cu inspectori de la Registrul Auto Român şi Inspectoratul de Stat pentru Control al Traficului Rutier au acţionat sâmbătă şi duminică pe şoşelele din judeţ, controlul axându-se pe verificarea stării tehnice a maşinilor în condiţiile în care prognozele au anunţat o răcire accentuată a vremii şi exista riscul apariţiei gheţii şi a poleiului pe carosabil. Au fost trase pe dreapta pentru verificări nu mai puţin de 979 de maşini, fiind aplicate 336 de amenzi.  

Mai mult de jumătate dintre sancţiunile contravenţionale, 216, au fost date şoferilor surprinşi de radare cu viteze peste limita legală. În urma verificării stării tehnice a maşinilor şi a documentelor şoferilor, poliţiştii au retras nu mai puţin de 30 de certificate de înmatriculare. În cinci cazuri au fost depistaţi şoferi care circulau la volanul unor maşini fără ITP, alţi 25 de conducători auto fiind lăsaţi fără certificate de înmatriculate din cauza problemelor de ordin tehnic ale maşini.

De asemenea, a fost aplicată o amendă şi pentru un şofer de pe o maşină de transport marfă care nu respectase timpii de odihnă.

Inspectorul Mihai Gabinat, şeful Biroului Drumuri Naţional Europene din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, a declarat că în privinţa cauciucurilor s-a verificat deocamdată doar gradul de uzură al acestora.

„Conform legii putem sancţiona şoferii fără anvelope de iarnă doar atunci când drumul este acoperit cu gheaţă, zăpadă sau polei. Am constatat că nu toţi conducători auto erau pregătiţi pentru a circula în sezonul de iarnă. Le recomandăm şoferilor să ţină cont de perioada în care ne aflăm şi de faptul că mai ales în zona de munte condiţiile de deplasare se pot schimba în orice moment”.

În cadrul acţiunii de control, poliţiştii rutieri au mai întocmit şapte dosare penale şi au reţinut 19 permise de conducere. Printre alţii au fost prinşi patru şoferi băuţi şi şapte care rulau cu mai mult de 50 de kilometri la oră peste limita admisă în localitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape o mie de maşini, verificate în primul weekend în controale privind starea autovehiculelor în prag de iarnă.
 Vizualizări articol: 1734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Aproape o mie de maşini, verificate în primul weekend în controale privind starea autovehiculelor în prag de iarnă3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Curatati judetul de rable !!! trimis de
( 5 nov 2012, 17:15:16
De ce nu merge la DORNESTI,vreun control..unde POLITIA protejeaza infractorul...camioane,cu numere false,fara ITP,care transporta balast si nisip,desi au fost reclamate...pun viata cetatenilor in pericol.Sub ochii politistilor din comuna,prieteni ,,la catarama" cu patronii !!! Verificati camioneta BS-122-BK,camioanele SV-10-NIV,SV-09-NIV...si PASSATUL cu nr de ITALIA,a patronului SC NIVEL CONSTRUCT...CARAUSUL ilegal al comunei si al primarului !! Acolo sa vedeti falsuri...ca POLITIA...se face ca,,nu vede" de multi ani...Saracul sef de POST..e bugetar..are vila in constructie la FRATAUTI...o camioneta de balast...un camion de nisip...nu strica...si nu-i un capat de tzara !! Ce trebuie asigurari,daca masinile sunt inregistrate in ITALIA ???!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei