Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 sep 2012 - Anul XVII, nr. 212 (5117)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aniversare

Oaspeţi din Belgia şi Anglia, la Complexul Terapeutic „Blijdorp România – O Nouă Viaţa” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia Blijdorp România şi Fundaţia „O Nouă Viaţă” organizează vineri, 14 septembrie, începând cu ora 9:00, un eveniment amplu la aniversarea a zece ani de activitate a Complexului Terapeutic „Blijdorp România – O Noua Viaţă” Suceava. Directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, Margareta Isăilă, a spus că la eveniment va participa o delegaţie formată din 26 de persoane din Belgia şi patru persoane din Marea Britanie, reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, oficialităţi locale, membri ai Clubului Rotary români şi belgieni, reprezentanţi ai ONG-lor şi ai partenerilor din Programul de Acţiune Comunitară „Împreună”. Nu vor lipsi de la aniversare nici foşti angajaţi, părinţi şi colaboratori.

 

Program artistic

Conducerea Complexului Terapeutic „Blijdorp România – O Noua Viaţă” Suceava va prezenta “Gânduri la 10 ani”, o expunere inedită a evoluţiei de-a lungul anilor de activitate cu copiii şi pentru copii. Mult aşteptat este şi programul artistic al copiilor, dar şi al artiştilor care au dorit să ia parte la această aniversare emoţionantă: dansul cărucioarelor, dansuri populare, momente folclorice cu artistul Leonard Zamă, Grupul folcloric “Balada” Fălticeni, condus de profesoara Maria Tanasă şi Manuela Pohoaţă. Sărbătoarea se va încheia cu o licitaţie cu obiecte unicat, realizate în atelierele Complexului Terapeutic „Blijdorp România – O Noua Viaţă” Suceava. Evenimentul este sponsorizat de Asociaţia Blijdorp Belgia şi Fundaţia „O Nouă Viaţă”.

 

În spijinul copiilor cu handicap sever şi moderat

Complexul terapeutic pentru copilul cu handicap sever şi moderat „Blijdorp – O Nouă Viaţă”Suceava a luat fiinţă în august 2002 şi are ca scop oferirea de servicii de sprijin, recuperativ-educative, de socializare şi consiliere a familiei, fiind prima instituţie din zonă care oferă o alternativă în programul de recuperare a familiilor care au în întreţinere unul sau mai mulţi copii cu dizabilităţi. Complexul cuprinde două componente: Serviciul de tip rezidenţial pentru copilul cu dizabilităţi şi Serviciul de Recuperare şi Integrare Socială.

Centrul de zi are o capacitate de 30 de locuri pentru copii cu dizabilităţi severe şi moderate, proveniţi din municipiul Suceava şi împrejurimi, cu vârste cuprinse între 3-14 ani. Centrul de plasament de tip familial „Casa Emmanuel” a fost construit şi dotat de Fundaţia „O Nouă Viaţă” Siret, cu fonduri din Marea Britanie, în urma colaborării cu Consiliul Judeţean Suceava şi Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului Suceava. Beneficiari sunt 17 copii cu dizabilităţi mentale şi asociate grave, proveniţi din fostul Spital de Neuropsihiatrie Siret.

 

Recuperare neuro-psiho-motorie

Serviciul de Recuperare şi Integrare Socială cuprinde, la rândul său, un Centru de respiro, care funcţionează în locaţia centrului rezidenţial „Casa Emmanuel”, cu o capacitate de trei locuri şi oferă familiilor din municipiul Suceava şi localităţile limitrofe, care au copii cu nevoi speciale, posibilitatea de a lăsa copilul în acest loc specializat, pentru o perioadă de maximum trei săptămâni, pentru a rezolva anumite probleme sau a petrece o vacanţă; Compartimentul de recuperare neuro-psiho-motorie, care are ca obiectiv principal oferirea de servicii de recuperare specifică (kinetoterapie, logopedie şi psihoterapie) persoanelor cu dizabilitati din comunitate, care nu beneficiază de serviciile centrului de zi, şi Centrul de zi pentru copii/tineri cu handicap, înfiinţat în 2008, fiind construit şi dotat cu fonduri din partea Cluburilor Rotary Aalst Noord Belgia, Geldern Germania, Bucovina Suceava, a Asociaţiei Blijdorp Belgia, a Asociaţiei Blijdorp România, a Fundaţiei Vodafone şi a Asociaţiei părinţilor cu copii cu nevoi speciale.

Centrul are o capacitate de 20 de locuri, pentru copii şi tineri cu vârsta cuprinsă între 14-25 de ani, din Suceava şi localităţile limitrofe. Cheltuielile de funcţionare, materiale şi pentru personal, sunt suportate în totalitate de Consiliul Judeţean Suceava, prin DGASPC Suceava, de la înfiinţare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oaspeţi din Belgia şi Anglia, la Complexul Terapeutic „Blijdorp România – O Nouă Viaţa” Suceava.
 Vizualizări articol: 724 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Oaspeţi din Belgia şi Anglia, la Complexul Terapeutic „Blijdorp România – O Nouă Viaţa” Suceava4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei