Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 dec 2011 - Anul XVI, nr. 305 (4903)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Proiect

„Spiriduşii Crăciunului”, la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

La Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului s-a desfăşurat proiectul „Spiriduşii Crăciunului”, iniţiat de consiliul elevilor, proiect care a constat într-o serie de activităţi care şi-au propus să-i ajute pe cei care nu-şi permit să se bucure de momentele unice ale Crăciunului, iar elevilor să le înlesnească înţelegerea semnificaţiei dăruirii.

Elevii au decis, în cadrul şedinţelor consiliului, ca banii proveniţi din donaţii să fie oferiţi unor bătrâni care fie au fost abandonaţi de familie, fie nu mai au pe nimeni care să-i ajute să se bucure. Profesoarele Luminiţa Brînduşa Cîmpan şi Alina Adriana Mihorianu, de la Colegiul „Alexandru cel Bun”, ne-au explicat că „problema era că banii nu existau. Atunci a apărut ideea unor elevi inimoşi şi talentaţi care au pus în scenă o piesă, adaptare după Charles Dickens, pentru că tot intrăm în anul aniversar 2012 - <Un colind de Crăciun>”. Profesoara Diana Oana Sabău Lupaşc s-a ocupat de elevi şi a conceput piesa, a animat actorii, a asigurat recuzita. Ea a povestit că au fost două săptămâni de repetiţii, muncă, efort, memorarea replicilor şi vinderea biletelor pentru aula colegiului. Publicul aflat în aula liceului pe 21 decembrie a invidiat jocul actorilor, al colegilor lor, dispuşi să renunţe la treburile casnice pentru a ajuta, pentru a dărui.

 

Acţiune umanitară pentru Aşezământul de bătrâni de la Pârteştii de Sus

Profesoarele Luminiţa Brînduşa Cîmpan şi Alina Adriana Mihorianu au completat

că „elevii au reuşit să joace piesa de teatru, precedată de un spectacol complet de colinde şi momente specifice sărbătorilor, în limba engleză şi în limba spaniolă, pregătit de elevii clasei a VI-a A, coordonaţi de profesoara Ştefania Boca.

Din vânzarea biletelor s-au realizat fonduri destul de consistente, care au fost donate Aşezământului de bătrâni de la Pârteştii de Sus, prin consilierul educativ profesoara Cristina Tudor. Bucuria acestui gest nu poate fi exprimată în cuvinte. Măicuţele de acolo au găsit deja utilizarea corectă a sumei, achiziţionarea unui aragaz pentru bătrânii care sunt ajutaţi să trăiască acolo”.

        

Masă pentru câteva bătrâne de la Capu Câmpului

Prin propriile eforturi, după cum am aflat de la persoanele implicate în proiectul „Spiriduşii Crăciunului”, cu imaginaţie şi cu răbdare, elevii au reuşit să înveţe cât de puţin este necesar pentru a oferi bucurie. Nu poate fi uitat gestul elevilor din clasa a X-a B, coordonaţi de profesoara Dorina Cicu, care s-au deplasat la Capu Câmpului şi au oferit o masă consistentă de Crăciun unor bătrâne care locuiesc izolate şi a căror bucurie a fost impresionantă.

Profesoara Luminiţa Brînduşa Cîmpan ne-a spus că şi în Gura Humorului sunt familii nevoiaşe şi nu puţine au fost cele care au primit daruri de la elevii colegiului. Ea a dat ca exemplu gestul profesoarei Angela Moroşan, care, împreună cu elevii ei, a oferit o masă de Crăciun unei familii în vârstă, care i-a întâmpinat cu lacrimi în ochi şi care a fost sincer emoţionată de gestul copiilor.

„Mai trebuie să menţionăm şi implicarea în eforturile de ajutorare a copiilor din Centrul de plasament din Rădăuţi <Sf. Ierarh Leontie>, prin Asociaţia Proiect Pro Europa. Aceste gesturi ar trebui să existe în permanenţă, pentru că scopul lor este în primul rând de formare a tinerei generaţii în spiritul ajutorării, al dăruirii. Puţini elevi ştiu de existenţa aşezămintelor de bătrâni, a centrelor de plasament, iar dacă ştiu este doar din mass media. O vizită într-un astfel de loc îi poate face mai buni, îi poate face să înţeleagă că tot ce au este un dar şi că la rândul lor pot dărui. Faptul că atât de mulţi elevi de la colegiul nostru s-au implicat în acest an ne face să credem ca lecţia a fost deja învăţată”, a completat profesoara Luminiţa Cîmpan. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Spiriduşii Crăciunului”, la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 911 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
„Spiriduşii Crăciunului”, la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei