Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 dec 2011 - Anul XVI, nr. 305 (4903)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primăria Suceava are trei milioane lei pentru cofinanţarea proiectului MDRT de reabilitare termică

Miercuri, 28 Decembrie 2011 (13:10:38)

 

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că municipalitatea va aloca trei milioane de lei pentru cofinanţarea proiectului MDRT de reabilitare termică a clădirilor şi intenţionează reabilitarea a cel puţin 7.000 de apartamente în anul 2012.

Primarul a declarat, într-o conferinţă de presă, că până în 13 ianuarie va trebui să transmită Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului necesarul de finanţare pentru proiectul de reabilitare termică.

El a precizat că municipalitatea va solicita fonduri în funcţie de condiţiile de cofinanţare, arătând că pentru acest proiect de reabilitare termică va fi alocată de la bugetul local suma de trei milioane de lei pentru cofinanţare.

"În funcţie de condiţiile de cofinanţare vom şti care va fi gradul de finanţare pe care îl putem obţine. Ne propunem să obţinem cât mai mult şi cel puţin 7.000 de apartamente ar putea intra în reabilitare", a spus Lungu.

El a subliniat că reabilitarea termică a blocurilor din oraş este o prioritate a municipalităţii sucevene şi a adăugat că doreşte, în special, reabilitarea clădirilor din zona centrală care este în prezent modernizată.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) intenţionează să reabiliteze termic, anul viitor, circa 250.000 de apartamente, după ce a primit avizul Comisiei Europene de a transfera pentru reabilitare sume de la alte programe, a declarat, în urmă cu o săptămână, ministrul de resort, Elena Udrea.

Ea a afirmat, într-o conferinţă de presă, că reabilitările termice cu fonduri europene vor începe în primăvara anului viitor.

Ministrul anunţase că oficialii europeni au fost de acord cu realocarea a 360 milioane de euro de la alte programe operaţionale sectoriale pentru reabilitarea termică a clădirilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava are trei milioane lei pentru cofinanţarea proiectului MDRT de reabilitare termică.
 Vizualizări articol: 1155 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava are trei milioane lei pentru cofinanţarea proiectului MDRT de reabilitare termică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei