Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 dec 2011 - Anul XVI, nr. 305 (4903)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mandat la final

Primarul PSD din Vultureşti, condus pe ultimul drum de colegii de partid şi săteni

 

Jale mare ieri, la Vultureşti, unde un sat întreg l-a plâns pe primarul Cătălin Constantin Ciubotariu. Acesta a fost condus pe ultimul drum de un cortegiu impresionant. Peste 1.000 de oameni au ţinut să asiste la înmormântare, printre săteni amestecându-se şi importante persoane din lumea politică şi din administraţia suceveană.

A fost un moment de maximă solidaritate cu familia greu încercată de acest eveniment nefericit, un ultim prilej de a-i spune „Adio” celui care a fost primar al comunei Vultureşti timp de 11 ani.

Printre cei care s-au aflat în cortegiul funerar s-au numărat preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, dar şi Gavril Mîrza şi Ioan Stan, parlamentari ai aceluiaşi partid, colegi cu toţii cu Cătălin Constantin Ciubotariu. La înmormântare au fost prezenţi şi peste 20 de primari social-democraţi din judeţul Suceava, care în semn de respect pentru colegul lor au purtat la piept tricolorul. Un ultim omagiu i-au adus primarului din Vultureşti şi Vasile Ilie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, dar şi Dumitru Paşniciuc, secretar al administraţiei judeţene.

„Am încercat să fim alături de familia colegului nostru în aceste clipe extrem de grele. Am rămas impresionaţi de solidaritatea oamenilor vizavi de această tragedie, iar faptul că a fost condus pe ultimul drum de o mulţime impresionantă de oameni arată că era foarte iubit în comuna pe care a păstorit-o aproape trei mandate. Sper ca familia să aibă puterea să treacă peste acest necaz şi să meargă mai departe”, a fost mesajul lui Cătălin Nechifor, preşedintele social-democraţilor suceveni.

 

Avea doar 43 de ani

Cătălin Constantin Ciubotariu avea doar 43 de ani, iar în urma sa au rămas trei copii, unul în vârstă de 19 ani, dintr-o căsătorie anterioară, şi doi copii minori. Moartea a fost una fulgerătoare şi s-a petrecut sâmbătă dimineaţă, în Ajunul Crăciunului. Cătălin Constantin Ciubotariu era în gospodăria proprie, împreună cu familia şi se pregătea să sacrifice un porc. La un moment dat a simţit că este obosit şi a intrat în casă pentru a se întinde pe pat preţ de câteva minute. În mai puţin de jumătate de oră era deja mort, medicii legişti stabilind că decesul s-a produs în urma unui stop cardiac. De altfel, primarul din Vultureşti s-a plâns şi în trecutul apropiat de o serie de probleme de sănătate, în general cu privire la o anumită oboseală. A amânat să meargă la medic şi se pregătea să facă asta după sărbătorile de iarnă. Din păcate, nu a mai apucat să se trateze. Cătălin Constantin Ciubotariu se afla la al treilea mandat consecutiv în fruntea Primăriei Vultureşti. Fusese ales în 2000, fiind unul dintre cei mai tineri aleşi locali la nivel judeţean într-o funcţie atât de importantă.

 

Prerogativele de primar, preluate de viceprimar

Atribuţiile de conducere a Primăriei Vultureşti vor fi preluate de actualul viceprimar, democrat-liberalul Mihai Iftime. Acesta va fi în fruntea comunităţii până la alegerile programate la finele anului 2012. Potrivit legislaţiei, dacă un post de primar rămâne vacant cu mai puţin de un an înainte de expirarea duratei normale a mandatului nu se mai organizează alegeri. Pentru postul de viceprimar consilierii locali din Vultureşti vor avea misiunea de a alege o nouă persoană în cel mai scurt timp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul PSD din Vultureşti, condus pe ultimul drum de colegii de partid şi săteni.
 Vizualizări articol: 1192 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 7 voturi
Primarul PSD din Vultureşti, condus pe ultimul drum de colegii de partid şi săteni4.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Primar mort trimis de
(28 dec 2011, 23:00:27
Dumnezeu să-l ierte și sa-l odihnească în pace. Oare cea cu coasa nu ajunge si pe la Dărmănești...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei