Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 dec 2011 - Anul XVI, nr. 305 (4903)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Remedii rapide contra durerilor de burtă

 

Durerile de burtă, fie că este vorba de gaze, constipaţie sau sindromul colonului iritabil, sunt probleme frecvente, mai ales în viaţa femeilor, dar experţii citaţi de health.com spun că aceste suferinţe au remedii simple şi rapide.

Plimbările - chiar dacă mişcarea fizică ar părea ultimul lucru la care o persoană care suferă de dureri de burtă se gândeşte. Cu toate acestea, o plimbare de 10-15 minute ar putea face minuni, spune gastroenterologul Robynne Chutkan, fondatorul Digestive Center for Women în Chevy Chase, Maryland. Potrivit acestuia, intestinul are de suferit din cauza sedentarismului, acest fapt provocând crampe şi constipaţie.

Presopunctură - stresul este o cauză comună a durerilor de stomac, iar presopunctura şi acupunctura pot ajuta pacienţii să scape de tensiune. Potrivit lui Chutkan, presopunctura şi acupunctura duc la eliberarea endorfinelor în corp şi astfel se creează o stare de bine. Pacientul poate aplica presiune, cu o uşoară mişcare circulară, pe abdomen, la o palmă deasupra buricului.

Nu vă ghiftuiţi - mâncatul în exces duce la dureri de burtă aşa că, atunci când apare un disconfort, trebuie să luaţi o pauză de la mesele copioase. "Dacă vă întindeţi un muşchi, luaţi o pauză de la mişcare. Aşa se întâmplă şi cu stomacul", spune Chutkan. Acesta i-a sfătuit pe pacienţi să facă o cură de supe şi sucuri, pentru o perioadă, şi să se obişnuiască apoi să mănânce porţii mai mici.

Probiotice: Probioticele sunt o rază de speranţă pentru cei care suferă de sindromul colonului iritabil. Majoritatea celor care au această afecţiune, ce se manifestă prin constipaţie, dureri abdominale sau diaree, sunt femei.

Beţi ceai: O cană cu ceai cald de mentă poate face minuni, căci ajută muşchii stomacului să se relaxeze. Un efect calmant au şi uleiurile de mentă, care au ajutat mai multe persoane care suferă de sindromul colonului iritabil. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Remedii rapide contra durerilor de burtă.
 Vizualizări articol: 1967 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 9 voturi
Remedii rapide contra durerilor de burtă4.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei