Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 nov 2011 - Anul XVI, nr. 258 (4856)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ecologie

Apele Sucevei şi Suceviţei au fost populate cu 16.000 de păstrăvi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Apele râurilor Suceviţa şi Suceava au fost populate, ieri după-amiază, cu 16.000 de bucăţi de puiet de păstrăv, în cadrul unei acţiuni organizate de Asociaţia „Apele Bucovinei” din Rădăuţi. Puietul de păstrăv, indigen şi fântânel, cu o lungime cuprinsă între 5 şi 8 cm, puiet adus de la o crescătorie din Ardeal, de la Remeţi-Bihor, a fost eliberat în râul Suceviţa, în zonele Rusca şi Poiana Mărului, circa o mie de bucăţi, iar diferenţa de 15 mii, în râul Suceava, în zona Brodina.

Preşedintele  asociaţiei, omul de afaceri Dumitru Mihalescul, a declarat că „Proiectul<Să redăm viaţa apelor> este un proiect prin care ne-am propus să igienizăm şi să repopulăm apele cu peşti autohtoni pentru reîntregirea populaţiei piscicole, salmonide-păstrăv, lipan, specii care, din păcate, la ora actuală lipsesc sau sunt în număr foarte mic, în principalele ape de munte din zona Bucovinei. Vom începe cu râurile Suceava, Suceviţa, Putna, Brodina, şi vom continua cu Bistriţa, Moldova, Moldoviţa. De aceea, în curând vom inaugura o crescătorie pentru puiet de păstrăv, puiet care va fi destinat în exclusivitate populării apelor din zona noastră, iar ca noutate, în primăvara viitoare vom popula apele Bucovinei cu lipan, specie pe cale de dispariţie”.

Valoarea puietului de păstrăv cu care au fost populate cele două râuri se ridică la circa zece mii de lei, a mai precizat Dumitru Mihalescul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apele Sucevei şi Suceviţei au fost populate cu 16.000 de păstrăvi.
 Vizualizări articol: 1473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 10 voturi
Apele Sucevei şi Suceviţei au fost populate cu 16.000 de păstrăvi5.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oameni de ispravă! trimis de
( 1 nov 2011, 11:14:57
BRAVO !!! Într-un ocean de promiscuitate, iată că se găsesc şi câţiva oameni de ispravă, care fac ceva pentru comunitate! CINSTE LOR !!!
2.   EXCELENTA INITIATIVA trimis de
( 1 nov 2011, 11:29:23
Excelenta initiativa d-lui MIHALESCUL, se vede ca mai exista si oameni care se gandesc la viitor , nu numai indivizi pusi pe jaf si capatuiala.
Problema este ca branconierii'' flamanzi'' ,sunt mai multi decat puietii de pastrav , cu care dl.MIHALESCUL a populat apele noastre.
Organele de paza si control (ocoale silvice, politia, jandarmeria,asociatii de pescari sportivi, asociatiile pro natura) ar trebui sa-si faca treaba, LA MODUL SERIOS si sa aplice AMENZI ca-n occident sa le piara pofta de branconaj celor in cauza!
DOAR ATUNCI INITIATIVE CA A D-LUI MIHALESCU VOR AVEA SUCCESUL SCONTAT!
3.   Felicitari trimis de
( 1 nov 2011, 11:44:10
felicitari pentru gest. bucuria pescarilor, dar mai ales a ...traistarilor, tot mai multi, mai agresivi si mai nesimtiti.
asteptam interventii mai ferme din partea Jandarmeriei, a Politiei si a RNP...
4.   Politia... trimis de
( 1 nov 2011, 11:57:01
Politia Romana umbla beata la volan si dupa ciubuc!
5.   Apa poluata trimis de
( 1 nov 2011, 13:34:25
mai intai ar trebuii facute niste controale la pensiunile si vilele din sucevita ca au decantoarele chiar in riul sucevita .vezi popas bucovina , ieremia movila si multe altele .cum o sa traiasca pastravasii???
6.   Garda portocalie trimis de
( 2 nov 2011, 10:00:55
cine naiba sa-i controleze pe cei cu pensiunile(care fie vb. intre noi nu sunt ''opincari'' de rand!), cand toate numirile la Garda de Mediu se fac politic, iar cei ce detin pensiuni in zona sunt si ei de-ai puterii?
Niciodata in tara asta nu vom avea nimic acatarii, dat fiind faptul ca legile se aplica numai ptr. prostime, iar ''smecherii'' fac ce vor, dupa bunul plac!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei