Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 nov 2011 - Anul XVI, nr. 258 (4856)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Misiune internaţională

Un sucevean, şeful Detaşamentului de Jandarmi român care acţionează în Afganistan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un maior din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava a fost ales şef al Detaşamentului de Jandarmi român care va acţiona în următoarele 12 luni în Afganistan, în cadrul misiunii de instruire NATO din această ţară.

Maiorul Gabriel Ignia a fost ales şef al detaşamentului în urma rezultatelor deosebite obţinute în timpul unui stagiu de pregătire ce a vizat selecţia pentru această misiune.

Cei 66 de jandarmi, dintre care 23 de ofiţeri şi 43 de subofiţeri, au început deplasarea spre teatrul de operaţiuni începând chiar de astăzi şi îi vor înlocui pe colegii din primul detaşament dislocat în această ţară, după ce pe 23 aprilie a.c.,potrivit Hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, jandarmii români participă la misiunea de instruire NATO Training Mission a forţelor de ordine publică din Afganistan. Jandarmii români vor fi dislocaţi în trei locaţii unde se află centre de pregătire a Poliţiei Afgane. Principalele misiuni ale jandarmilor români constau în pregătirea poliţiştilor afgani în ceea ce priveşte modul de acţiune pentru prevenirea sau aplanarea conflictelor, privind procedeele folosite pe timpul desfăşurării misiunilor de ordine publică şi instruirea în utilizarea armamentului din dotare.

Jandarmii suceveni sunt deja obişnuiţi cu misiunile internaţionale.

„Până în prezent, alţi şapte jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava au participat la misiuni internaţionale, doi dintre aceştia aflându-se în prezent în teatrul de operaţiuni din Kosovo”, a declarat căpitanul Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Suceava.

 

Cine este maiorul Gabriel Ignia

Gabriel Ignia are 36 de ani, este căsătorit şi are un copil. El a absolvit Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, promoţia 1997,  lucrând mai întâi la o unitate de jandarmi din municipiul Bacău, dar şi în cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni. În urma selecţiilor efectuate la nivelul Jandarmeriei Române, în perioada decembrie 2009 – iunie 2010, acesta a participat la misiuni desfăşurate în cadrul forţei speciale de poliţie EULEX în Kosovo, fiind ofiţer în statul major al detaşamentului de jandarmi dislocat în provincie.

Cei 66 de jandarmi selectaţi pentru această misiune provin din toate unităţile Jandarmeriei Române şi au fost selecţionaţi după teste de cunoştinţe de specialitate, verificare medicală, verificare fizică, limba engleză, de asemenea un aspect important constituindu-l experienţa acumulată în domeniul ordinii publice.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sucevean, şeful Detaşamentului de Jandarmi român care acţionează în Afganistan.
 Vizualizări articol: 2229 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 7 voturi
Un sucevean, şeful Detaşamentului de Jandarmi român care acţionează în Afganistan4.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei