Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 oct 2011 - Anul XVI, nr. 251 (4849)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Răzbunare cu puşca

Teroare şi focuri de armă, după o noapte de chef într-un apartament din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Teroare şi scene incredibile s-au petrecut sâmbătă, în plină zi, la un bloc din cartierul Zamca al municipiului Suceava. Un individ a intrat în scara blocului cu o puşcă letală, probabil armă de vânătoare şi, ajuns la etajul IV, a tras în uşa de acces într-un apartament. Spulberând yala, acesta a pătruns în interior, unde a mai tras un foc de armă, în uşa de la dormitor. În interiorul locuinţei se aflau în jur de 15 persoane, majoritatea bărbaţi.  

 

Sâmbătă, în jurul orei 11.45, mai mulţi locatari ai blocului numărul 9 de pe strada Ioan Neculce au sunat unul după altul la 112, anunţând că la ultimul etaj al blocului s-au auzit focuri de armă şi ţipete, după care numeroase persoane au fugit în grabă din imobil şi au dispărut. 

Echipajul de la Poliţia municipiului Suceava ajuns la faţa locului a reuşit să identifice trei bărbaţi care tocmai ieşeau din scară şi care, văzând poliţia, au luat-o la fugă. Poliţiştii plecaţi în urmărirea acestora au tras un foc de avertisment în plan vertical, în cele din urmă cei trei oprindu-se.

Printre cei identificaţi, un anume Ilie Popovici, din Suceava, care avea asupra sa un pistol cu bile de cauciuc, precum şi Alexie Pitişciuc, din Frasin, arestat recent şi mai apoi pus în libertate într-un dosar de tentativă de omor.  

Ulterior avea să se stabilească faptul că aceştia nu au fost decât victime în acest caz.

 

Un apartament rău famat închiriat de două tinere

Din ancheta poliţiştilor rezultă că apartamentul în care s-au tras focurile de armă este închiriat de două tinere, una de 21 şi una de 24 de ani, prima din Republica Moldova, iar a doua localnică.  

Aici, vineri noapte s-a dat un chef de pomină. Poliţiştii nu au putut stabili cu exactitate toate persoanele care au fost în acest apartament la petrecere, cert fiind însă că acolo au ajuns numeroşi bărbaţi.

Vecinii spun că în locuinţa celor două tinere se adună adesea numeroşi indivizi mai mult sau mai puţin dubioşi, în nopţile de la sfârşit de săptămână încingându-se petreceri zgomotoase.

„Cele două fete stăteau în chirie de două-trei luni. Una dintre doamne are şi un copil mic. În noaptea de vineri, în apartamentul lor a fost o petrecere, cum au tot fost în ultima perioadă”, a descris cum stau lucrurile unul dintre vecini.

El a mai declarat că a discutat în mai multe rânduri cu proprietarul locuinţei, cerându-i să le roage pe tinere să evite petrecerile zgomotoase din locuinţă, însă rugăminţile sale şi ale vecinilor nu au avut efect.

Oamenii povestesc pe la colţuri de un adevărat loc al orgiilor, însă acest fapt este greu de probat, cel puţin în această fază a anchetei. 

 

Atacatorul, dat afară din apartament după ce a scos un pistol

Petrecerea de vineri noapte a continuat până dimineaţă, majoritatea petrecăreţilor rămânând să doarmă în apartament.

Scandalul a izbucnit când cei care au participat la chef au început să se trezească.

Conform anchetei poliţiei, pe fondul stării de ebrietate, unul dinte bărbaţii aflaţi în apartament, Marius Ursu, în vârstă de 30 de ani, din municipiul Suceava, s-a luat la harţă cu alţi indivizi din apartament, iar la un moment dat a scos din buzunar un pistol cu bile din cauciuc. El a fost imobilizat şi dezarmat de cei cu care s-a luat la ceartă, fiind luat pe sus şi scos din apartament.

 

Petrecăreţii s-au ascuns sub paturi şi în dulapuri

Bărbatul scos în şuturi din apartament a hotărât să se răzbune. Conform scenariului conturat de anchetatori, individul a revenit la apartament, având asupra sa o puşcă. Mai întâi a sunat la uşă, însă nu a fost primit.

În acel moment a tras două focuri de armă în uşa metalică, una distrugând sistemul de închidere. A pătruns în interior, unde se aflau majoritatea celor cu care petrecuse. Terorizaţi, aceştia s-au ascuns pe sub paturi şi în dulapuri. Individul a mai tras un foc de armă în uşa de la dormitorul din apartament, după care a dispărut în grabă, cum au făcut şi celelalte persoane din interior, inclusiv cele două tinere care locuiau în apartament. Cei trei tineri surprinşi de poliţie la ieşirea din scara de bloc au fost ultimii care au părăsit locuinţa.   

 

A declarat că era prea beat ca să-şi mai aducă aminte ceva

Având în vedere gravitatea faptei, ancheta a fost preluată de ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale al Poliţiei. Numeroşi oameni ai legii au fost mobilizaţi în zonă, suspectul poliţiştilor, Marius Ursu, fiind identificat în scurt timp. S-a stabilit că acesta avea autorizaţie doar pentru pistolul cu bile de cauciuc.

Cât despre puşca cu care s-a tras, nu se ştie încă mare lucru. După ce a fugit din apartament, atacatorul a ascuns puşca şi ulterior nu a recunoscut că a tras cu o armă letală. De asemenea, ulterior, în faţa anchetatorilor, acesta a refuzat să dea declaraţii.

La audieri, bărbatul de 30 de ani a spus doar că nu-şi mai aduce aminte nimic din cauză că era în stare avansată de ebrietate.

Poliţiştii au ridicat muniţia rămasă la faţa locului, după expertize balistice urmând a se concluziona cert cu ce fel de armă s-a tras. Anchetatorii bănuiesc însă că este vorba de o armă de vânătoare împrumutată sau sustrasă de la un posesor autorizat.

 

Arestat 29 de zile pentru violare de domiciliu şi uz de armă letală fără drept

După audierile de sâmbătă, suspectul a fost reţinut pe baza ordonanţei de 24 de ore.

Ieri, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava l-a înaintat instanţei, cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Suceava a admis cererea, Ursu fiind arestat preventiv pentru 29 de zile.

„În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de suspect sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi uz de armă letală fără drept”, a precizat inspectorul Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie de Judeţean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Teroare şi focuri de armă, după o noapte de chef într-un apartament din Suceava.
 Vizualizări articol: 1454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.13/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 15 voturi
Teroare şi focuri de armă, după o noapte de chef într-un apartament din Suceava4.1515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(24 oct 2011, 11:35:01
daca era Ilie Popovici, fratele lui Dan, e clar ce "lume buna "era acolo
1.1  RE: Comentariu trimis de
(24 oct 2011, 12:07:03
Posibil , dar nu se leaga Ilie Popovici fratele lui Dan este in varsta , iar in articol spune de : "Cei trei tineri surprinşi de poliţie la ieşirea din scara de bloc au fost ultimii care au părăsit locuinţa. "
2.   Petreceri trimis de
(24 oct 2011, 12:28:09
se intimpla mereu petreceri si apoi mari scandaluri in apartamentele inchiriate.....
am avut asa ceva in bloc, anul trecut, sefa de scara le-a facut observatie mereu, a chemat si politia, dar...surpriza.....tot ei au declarat politiei ca sunt agresati, jigniti si batjocoriti de sefa de scara....
cum in bloc nu este solidaritate, toti stau si asculta la colt, nu s-a putut lua nici o masura......ne-am chinuit asa.....zilnic cu cearta si scandal....
3.   Nebunie curata trimis de
(24 oct 2011, 14:02:08
Cred ca a ramas fara gloante ca de altfel nu cred ca se oprea acolo, este o vorba prost sa fii noroc sa ai! Numai o minune a facut sa nu nenoroceasca pe careva si sa se nenoroceasca si pe el cu multi ani de puscarie.
4.   A doua parte interesanta trimis de
(24 oct 2011, 14:04:28
Ce mai e interesant e ca munitia la armele de vanatoare se respandeste. Asadar dintr-un tub cilindric ies multe bile de metal care pot ajunge in diferite directii e dubios cum de nu atins pe nimeni mai ales ca a tras si in casa, noroc chior sau a tras de la distanta foarte mica in acele usi.
5.   LICITATIE trimis de
(24 oct 2011, 19:57:31
SE VIND CHILOTI DE SMECHER MURDARI IN PARTEA DORSALA.
OPERA DE ARTA.
SE DAU SI GRATIS.
NIMENI?
:)happyhappyhappy
SMECHERIE CHILOTI GREI....
6.   Mai tu ala 111111 trimis de
(24 oct 2011, 20:56:32
mai lasa gura aia, ca nu sa luat omul aiurea acolo, ca shi astia care au fost smecheri, se cred in continuare smecheri dar ei nu se gandesc ca vremea lor a trecut
7.   Ptr POPSV trimis de
(24 oct 2011, 21:01:16
daca nu te pricepi ..nu te baga. Armele de vanatoare nu sunt doar cu alice. sunt si cu glont ..de diferite calibre!! sau poate fi si cu o singura alica.. adica doar o singura bila de plumb..folosita la vanatoarea de porci..cele cu multe bile se folosesc la pasari in general..si vanat mic. probabil tipul era pregatit si ptr un braconaj ceva ..
8.   ... trimis de
(29 oct 2011, 01:46:03
Alo Politia dormiti ? Pitisciuc avea interdictie sa nu paraseasca ghena aia de Frasin si el face petreceri la Suceava ? ... V`ati luat si voi partea nu ? Frumos va ocupati ... bravo ... ! Daca voi sunteti angajati in politie pe cas si euro cum sa va faceti treaba ... ? DNA`ul sa vina peste voi ! Si sa va imprastie ca sobolanii ! Ar trebui sa plonjati pe burta singuri la Parchet ca sunteti niste lichele ! Cat despre "marele interlop" vajaila ... toate urarile de rau si foarte rau !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei