Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 oct 2011 - Anul XVI, nr. 251 (4849)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În grafic

Prima fază a lucrărilor de la parcările subterane din centrul Sucevei, finalizată cu succes

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După mai multe luni susţinute de muncă, sâmbătă a fost un moment de relaxare şi sărbătoare pentru oamenii care au muncit pe şantierul din centrul Sucevei la realizarea lucrărilor de la parcările subterane. A fost o inaugurare la roşu, marcarea finalizării cu succes a unei etape a proiectului.

Viorel Nuţu, administratorul General Construct, firma care gestionează lucrările din centrul Sucevei, a ţinut să le mulţumească tuturor celor care şi-au adus aportul la bunul mers al activităţii, fie că a fost vorba de finanţatori, colaboratori sau angajaţi ai propriei societăţi. Cu acest prilej, oamenii care au muncit pe şantier au primit o masă şi un pahar de vin sau ţuică.

„Este un obicei pe care l-am adoptat cu ocazia lucrărilor efectuate în Germania şi pe care vrem să-l ducem mai departe. Este, dacă vreţi, un fel de a le mulţumi oamenilor pentru munca prestată. Vreau să le mulţumesc şi autorităţilor pentru că au asigurat cursivitatea finanţării, ceea ce ne-a permis să finalizăm lucrările la timp”, a declarat Viorel Nuţu.

Modul de a le mulţumi oamenilor pentru munca depusă a fost salutat şi de primarul Ion Lungu, care, mai în glumă, mai în serios, a denumit manifestările de sâmbătă drept un „Oktoberfest pentru muncitori”.

 

Parcările din centrul Sucevei, în cifre

Pentru cele două parcări subterane din Suceava care ar trebui finalizate în martie 2013 există şi cifre impresionante. Prima parcare are o suprafaţă de 3.200 de mp şi 105 locuri, în timp ce a doua are 1.600 de mp şi o capacitate de 55 de locuri.

Inginerii firmei General Construct au dezvăluit şi alte amănunte mai puţin cunoscute. Astfel, cu ocazia lucrărilor s-au excavat aproape 11.000 mc de pământ şi s-au turnat 5.000 mc de betoane. În parcări sunt înglobaţi 800 de piloţi cu diametrul de 600 mm pentru susţinerea gropilor.

Cu ocazia lucrărilor va fi montat paviment din granit pe o suprafaţă de 11.000 mp, iar 1.500 mp de spaţiu verde va fi reconstituit.

Fiecare parcare va avea toate facilităţile de acces, inclusiv câte un lift pentru persoanele cu handicap. Va exista şi un sistem de presemnalizare a locurilor libere din parcări, dar şi sisteme de detectare a dioxidului de carbon şi a gazelor.

 

Piaţeta „Ştefan cel Mare şi Sfânt”

Lucrările executate la cele două parcări au fost apreciate atât de primarul Ion Lungu, cât şi de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

„Felicit constructorul pentru soluţia tehnică adoptată, care înseamnă şi consolidarea zonei centrale. Iar cu această ocazie s-a mai dus un folclor, şi anume că blocul turn din apropiere se va prăbuşi. Cele două parcări vor avea darul de a decongestiona şi fluidiza traficul din zona centrală”, a spus Gheorghe Flutur.

Acesta le-a cerut celor implicaţi în acest proiect să găsească soluţii pentru a pune în valoare Cetatea de Scaun a Sucevei şi statuia domnitorului Ştefan cel Mare, astfel încât aceste două obiective emblematice pentru oraş să poată fi văzute din zona centrală.

La rândul său, primarul Ion Lungu a anunţat că la finalizarea lucrărilor zona centrală va fi denumită Piaţeta „Ştefan cel Mare şi Sfânt” şi a ţinut să-i asigure pe constructori că finanţarea pentru acest proiect este asigurată în totalitate.

„Recunosc că am avut ceva emoţii cu aceste lucrări de consolidare, deoarece au fost mai sensibile. Ştiu că termenul limită pentru finalizarea parcărilor este martie 2013, dar eu sper ca anul viitor pe vremea asta să fie date în folosinţă”, a precizat edilul Sucevei.

 

Proiecte pentru alte parcări şi pentru râul Suceava

Ion Lungu a ţinut să menţioneze că cele două parcări subterane din centrul Sucevei, realizate cu fonduri europene şi pentru care se vor cheltui circa zece milioane de euro, sunt doar începutul unor investiţii de acest gen.

„Avem în plan să construim parcaje supraterane în zona magazinului Bucovina şi la piaţa mare, dar şi parcări modulare în zona dintre blocuri. E un proiect de durată, dar sperăm ca în 10-15 ani să reuşim să le ducem la bun sfârşit”, a spus Lungu.

Şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a ţinut să sublinieze că investiţiile în municipiul reşedinţă de judeţ trebuie să continue pentru ca Suceava să devină în scurt timp „un târg cultural cu amprentă medievală”.

Printre investiţiile anunţate se numără îndiguirea râului Suceava şi transformarea acestuia într-o zonă de agrement, printr-un proiect pe mediu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima fază a lucrărilor de la parcările subterane din centrul Sucevei, finalizată cu succes.
 Vizualizări articol: 813 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 14 voturi
Prima fază a lucrărilor de la parcările subterane din centrul Sucevei, finalizată cu succes3.6514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari trimis de
(24 oct 2011, 11:26:12
Felicitari domnilor Lungu si Flutur pentru toate realizarile si speram sa fie cat mai multe si in viitor... Deci chiar nu mai ai ce zice : oamenii astia chiar se lupta ca judetul nostru sa arate cat mai bine
1.1  RE: Felicitari trimis de
(24 oct 2011, 13:17:12
buze reci ...
1.2  RE: Felicitari trimis de
(24 oct 2011, 23:47:55
Danone are creierul varza laughing
2.   Comentariu trimis de
(24 oct 2011, 11:56:11
ce limba calda si catifelata ai DANONE !
3.   Vorbe... trimis de
(24 oct 2011, 15:41:41
bah cacanarilor "un târg cultural cu amprentă medievală”....:)) voi stiti ce vorbiti acolo......vai de voi. Locurile de munca promise ptr tinerii absolventi de facultati, licee si s.a.m-uri unde sunt....o parcare si asfaltarea unei strazi nu este nimic iesit din comun sau sa schimbi 2 borduri.....cand v-ati uitat ultima oara la o fotografie facuta din avion asupra padurilor si a municipiului ......astept .....

4.   * trimis de
(24 oct 2011, 16:08:41
Avem parcare ! avem valoare !!!
De-odată nu-i , da’ ce .. contează ? ? ?
Ne vin ( în schimb ) ştiri .. compensatoare
Că de data asta , ASTA se finalizează

Cu burta tobă de râs , blocat într-un grimas
Cetesc că va fi bine ! bineee ??? da , bine
Promisiuni .. cu miile . Uitaţi-vă la ceas !
Până-n vară , vor fi din ce în ce mai lipsite de ruşine

,, vânturile ’’ ideologice şi doctrinare n-au priză
Nici nu mai ştiu : PDL-ul unde-i azi , la stânga sau la dreapta ?
Mai contează de ce ( la noi ) e felu’ ăsta de criză ?
Va trebui doar să pui ştampila ( pe ce i se pune lu’ Flutur pata )

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei