Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 sep 2011 - Anul XVI, nr. 210 (4808)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Statistici CAS

Medicii suceveni nu se mai feresc să elibereze concedii medicale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul concediilor medicale acordate bolnavilor a început să crească, după mai bine de un an de la modificările legislative prin care Ministerul Sănătăţii (MS) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au înăsprit condiţiile de acordare a concediilor medicale, cu scopul de a scădea numărul celor care fraudează sistemul. O statistică întocmită la nivelul lunii iulie şi prezentată ieri de conducerea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava arată că, pentru prima dată din primăvara anului trecut, când au fost impuse restricţiile în acordarea concediilor medicale, iar pedepsele s-au înăsprit, doctorii au eliberat mai multe concedii medicale decât de obicei.

„În luna iulie 2011 s-a înregistrat o uşoară creştere a numărului de concedii medicale, comparativ cu aceeaşi lună a anului 2010. Creşterea este de 2,3%, de la 2.763 de certificate medicale eliberate în iulie 2010, la 2.828 de certificate medicale eliberate în iulie 2011”, a informat preşedintele director general al CAS Suceava, Cristi Bleorţu.

 

Numărul concediilor medicale a scăzut cu 34% în anul 2010, faţă de anul 2009

Din situaţia prezentată de Cristi Bleorţu reiese că, din 17 mai 2010, când au intrat în vigoare noile norme, numărul concediilor medicale acordate pacienţilor a scăzut în mod constant. Evidenţele Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, instituţie care controlează corectitudinea doctorilor în eliberarea concediilor medicale, arată că măsurile MS şi CNAS au dat roade, doctorii din judeţ preferând să nu mai elibereze concedii medicale nici dacă este vorba de probleme reale de sănătate, care ar justifica eliberarea lor. Şi asta, deoarece sancţiunile pe care le riscă din primăvara anului trecut sunt foarte mari, chiar dacă eroarea este una minoră, legată de un simplu viciu de completare.

Astfel, conform datelor centralizate de CAS Suceava, ca urmare a modificării sistemului de acordare a concediilor medicale introdus de Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, numărul documentelor de acest tip eliberate de medicii de familie, medicii din ambulatoriul de specialitate şi cei din spitale a scăzut cu 34% în anul 2010, faţă de anul 2009.

 

În primele şase luni ale lui 2011, numărul concediilor medicale a continuat să scadă

Potrivit statisticilor CAS Suceava, în primele cinci luni ale anului 2011 se menţine acelaşi trend descendent: în ianuarie a.c. au fost eliberate 2.966 de certificate medicale, comparativ cu ianuarie 2010, când au fost eliberate 4.090 de astfel de documente, scăderea fiind de 27%. În februarie a.c. au fost eliberate 3.407 certificate medicale, comparativ cu februarie 2010, când au fost eliberate 4.420 de documente de acest tip, scăderea fiind de 23%. Numărul concediilor medicale a continuat să scadă şi în martie 2011, când au fost eliberate 3.602 certificate medicale, comparativ cu aceeaşi lună din anul precedent, când au fost eliberate 4.430 de astfel de documente, scăderea fiind de 19%. Şi în aprilie 2011 s-a înregistrat o curbă descendentă, respectiv de 21%, de la 3.638 de certificate în aprilie 2010 la 2.875 de certificate în aprilie 2011. În luna mai 2011, scăderea a fost de 4%, de la 3.251 de certificate medicale eliberate în mai 2010 la 3.126 de certificate.

Şi în luna iunie 2011 au fost eliberate mai puţine certificate medicale decât în iunie 2010, scăderea fiind de 5,5%, de la 2.911 certificate în iunie 2010, la 2.751 de certificate în iunie 2011, se mai arată în raportul dat publicităţii ieri de Cristi Bleorţu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii suceveni nu se mai feresc să elibereze concedii medicale.
 Vizualizări articol: 658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Medicii suceveni nu se mai feresc să elibereze concedii medicale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 6 sep 2011, 11:08:18
Pe stradă , în faţa spitalelor închise
Au ajuns , azi , să fie oamenii resuscitaţi
Prea mulţi bolnavi prea multe plicuri împărţise
În anii(din trecut) când fu prea puţini .. decedaţi

E timpul de-o schimbare , E TIMPUL REFORMEI !
E timpul ca Băse să mai rărească din piraţi
Ar face mai multe da’ (momentan) e-n pană de idei
Iar voi sunteţi piraţii ! ce vă miraţi , nu ştiaţi ?

E care pe care , care mai de care , e ...
E scurtcircuitul portocaliu ce ne paralizează
Ai sistem sanitar eficient ( nu te plânge , române ! ) rolling on the floor
Ştii pe cineva care face injecţie ? asta-i tot ce conteazălaughing

Le mulţumesc băsiştilor pentru ,,promisiunile promise ’’
O să se moară de foame în faţa Mall-urilor .. deschise

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei