Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iul 2011 - Anul XVI, nr. 176 (4774)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Sancţiuni pentru şoferii de autobuz şi maxi-taxi care fumează sau vorbesc la telefon în timpul curselor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şoferii de autobuz sau de maxi-taxi care vorbesc la telefon (fără a folosi dispozitiv hands-free) în timpul curselor de transport în comun riscă nu doar amenzi usturătoare, ci chiar să îşi piardă serviciul, în cazul unor abateri repetate.

Deşi vorbitul la telefon este interzis şoferilor prin legislaţia rutieră, numeroşi şoferi de pe autobuzele TPL şi de pe microbuzele de maxi-taxi ale ATPL se lungesc în conversaţii telefonice care durează chiar şi zeci de minute, ignorând pericolul pe care îl reprezintă pentru călătorii pe care îi transportă neatenţia lor la volan.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi a precizat că, dacă în cazul fumatului la volan, un alt viciu care a atras numeroase nemulţumiri din partea călătorilor, situaţia s-a reglementat în timp, datorită amenzilor şi sancţiunilor administrative care le-au fost aplicate şoferilor TPL ca urmare a unei directive date societăţii subordonate Consiliului Local Suceava, nu poate aplica aceleaşi măsuri în cazul şoferilor unor firme private.

“Pentru cei de la TPL am dat instrucţiuni clare să fie aspru sancţionaţi cei care vorbesc la telefon în timpul curselor. Am primit mai multe plângeri pe această temă şi cei vizaţi au fost deja atenţionaţi de conducerea TPL. Unii s-au conformat deja, alţii o vor face, pentru că altfel riscă să îşi piardă serviciul”, a declarat viceprimarul Sucevei.

Pentru a aplica aceste măsuri şi în rândul maxi-taximetriştilor, municipalitatea suceveană va face o serie de acţiuni de control împreună cu Poliţia Locală şi Poliţia Rutieră, vizându-i tocmai pe cei care fumează la volan sau vorbesc la telefon în timp ce conduc.

“Degeaba am ţinut cu ei seminarii peste seminarii, le-am cerut să nu mai vorbească la telefon la volan, că imediat după erau în stare să vorbească la două telefoane deodată, la volan, dacă le-ar fi fost posibil. Se pare că doar măsurile coercitive au efect, încât vom acţiona în acest sens”, a adăugat Lucian Harşovschi, care coordonează activitatea de transport public local din municipiul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sancţiuni pentru şoferii de autobuz şi maxi-taxi care fumează sau vorbesc la telefon în timpul curselor.
 Vizualizări articol: 1352 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Sancţiuni pentru şoferii de autobuz şi maxi-taxi care fumează sau vorbesc la telefon în timpul curselor4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei