Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 iul 2011 - Anul XVI, nr. 160 (4758)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Zilele Humorului 2011 - Festivitatea de deschidere

„Timp de trei zile nimeni nu are voie să fie trist la Gura Humorului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

„Zilele Humorului 2011”, care se desfăşoară în intervalul 8 - 10 iulie în urbea din inima Bucovinei, s-au deschis ieri, oficial, prin ceremonialul de înmânare a însemnelor puterii administrative, de către primarul Marius Ursaciuc, preşedintelui de onoare al celei de-a XXI-a ediţii a festivalului de umor humorean, maestrul caricaturii Ştefan Popa POPA’S.

 

„La anul nu vom mai repeta greşelile, ci vom face altele”

La festivitatea de deschidere, care a avut loc în faţa Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina, festivitate la care organizatorii i-au anunţat pe humoreni şi pe oaspeţii lor că „timp de trei zile nimeni nu are voie să fie trist la Gura Humorului”, primarul Marius Ursaciuc, care şi-a suspendat mandatul pentru trei zile, le-a cerut tuturor să urmărească cu atenţie modul în care se desfăşoară manifestările pentru că „la anul nu vom mai repeta greşelile, ci vom face altele”.

Ştefan Popa POPA’S, cu panglica tricolor a edilului, învestit cu puteri depline în urbe până la momentul în care focurile de artificii vor vesti sfârşitul manifestărilor, i-a felicitat pe humoreni pentru faptul că-şi încep sărbătoarea printr-o acţiune de elită şi nu prin mici şi bere, acţiune care circumscrie vernisajul salonului de caricatură (care cuprinde expoziţia cu lucrările din concursul de grafică satirică şi câteva expoziţii personale) şi vernisajul unei expoziţii documentare, care vizează „Sistemul austriac de forturi de la Gura Humorului”.

 

„Dacă dispar şi festivalurile de umor, putem să stingem lumina în ţara asta”

Directorul muzeului local, Elvira Romaniuc, a anunţat că ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Grafică Satirică şi Literatură Umoristică „Umor...la Gura Humorului” înregistrează, la secţiunea de Grafică satirică, un număr de 141 de înscrişi (din care 102 au rămas în concurs) şi 45 de concurenţi la secţiunea de Literatură umoristică.

Un adevărat record de participare, aşa cum am aflat ulterior, dacă aşezăm în balanţă numărul de participanţi (sub 100) de la Festivalul de Umor de la Belgrad, unul dintre cele mai mari din Europa, un festival de tradiţie cu o vechime de 60 de ani.

De fapt, aşa cum a spus Ştefan Popa POPA’S „dacă dispar şi festivalurile de umor, putem să stingem lumina în ţara asta”.

Aşa cum a subliniat scriitorul Cornel Udrea, unul dintre veteranii juriului secţiunii de Literatură umoristică, prin organizarea unei noi ediţii a festivalului de la Gura Humorului „conducem pe ultimul drum o prejudecată, aceea că nu se poate întâmpla un lucru de mare valoare, normal, într-o vreme de anormalitate”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Timp de trei zile nimeni nu are voie să fie trist la Gura Humorului”.
 Vizualizări articol: 1114 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 8 voturi
„Timp de trei zile nimeni nu are voie să fie trist la Gura Humorului”4.858

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tara fagilor exista... trimis de
( 9 iul 2011, 14:24:57
nu e vorba de "un lucru de mare valoare intr-o vreme de anormalitate",ci de anormalitatea faptului ca Bucovina e mutata in Gura Humorului,cu granitele spre judetul Iasi,anormalitate ca venind dinspre sudul tarii ,pentru manastirile din nord[Bogdana-Radauti,Sucevita, sa "vizitezi"satul mariei sale flutur,toate indicatoarele rutiere trimitandu-ne acolo[de la Spataresti].Bucovina [si obiceiurile]nu au luat nastere la Gura Humorului,Bucovina cu teritoriul si obiceiurile sunt in nordul tarii si nu numai[Ukraina],dar se vede ca istoria o face fiecare dupa bunul plac ,intr-o stransa armonie cu cativa "artisti"pupincuristi ai aceste epoci portocalii.
1.1  RE: Tara fagilor exista... trimis de
(10 iul 2011, 13:36:59
Bați câmpii, Gura Humorului a fost dintotdeauna în Bucovina, n-a mutat nimeni nimic.
2.   Sa traiti bine trimis de
( 9 iul 2011, 14:33:02
mda,un nou inceput,o noua epoca,epoca portocalie,a lui base-voda cu baronii [8]
2.1  RE: Sa traiti bine trimis de
( 9 iul 2011, 16:47:21
Sunteti amandoi niste tampiti , cu T mare, cred ca o iei la CEOK, iar tu nepriceputule. procedezi precum cucul , iti strigi numele.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei