Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 ian 2011 - Anul XVI, nr. 7 (4605)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri de austeritate

Două spitale din judeţ ar putea fi comasate, iar un al treilea ar urma să fie transformat în cămin de bătrâni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procesul de reorganizare a sistemului spitalicesc din România, care face parte din strategia Ministerului Sănătăţii de eficientizare a acestui sector, cuprinde şi judeţul Suceava, unde două spitale ar putea fi comasate, iar un al treilea ar urma să fie transformat în cămin de bătrâni.

Potrivit propunerii înaintate joi Prefecturii Suceava de directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Ludovic Abiţei, Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc ar trebui să treacă în componenţa Spitalului Municipal, iar Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret în componenţa Spitalului Orăşenesc, în timp ce Spitalul de Boli Cronice Solca ar urma să devină cămin de bătrâni.

 

Poziţia conducerii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava

Propunerea DSP de unificare a spitalelor din Câmpulung Moldovenesc şi Siret a venit după ce conducerea acestei instituţii a analizat mai multe variante şi a ajuns la concluzia că este greu pentru primăriile localităţilor respective să susţină financiar câte două unităţi spitaliceşti. „Un oraş nu poate să susţină două spitale”, a spus doctorul Ludovic Abiţei, cu precizarea că această măsură nu va însemna o reducere a numărului de posturi, ci doar a funcţiilor de conducere, prin dispariţia unor directori.

Referindu-se la transformarea Spitalului de Boli Cronice Solca în cămin de bătrâni, şeful DSP Suceava a ţinut să precizeze că măsura nu îi va afecta pe pacienţi, întrucât situaţiile deosebite vor fi redirecţionate către Spitalul Municipal Rădăuţi. „Cei din Solca îşi vor schimba comportamentul. Acolo erau doar două secţii cu patologie apropiată, respectiv Interne şi Pneumologie, şi era asigurată o singură linie de gardă. Mai sunt multe detalii de stabilit, dar sigur este că toate cazurile deosebite vor putea fi internate la Rădăuţi”, a comentat Abiţei.

 

Soarta celor trei spitale ar putea fi decisă până în martie

Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc a devenit unitate independentă cu personalitate juridică în iulie 1999, când printr-un ordin al Ministerului Sănătăţii s-a transformat din Secţie de Psihiatrie a Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc în unitate spitalicească. Această unitate este singura din judeţ care funcţionează cu singură specialitate, în domeniul psihiatriei. Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc dispune de 80 de paturi şi acordă asistenţă psihiatrică populaţiei din zonele arondate municipiilor Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Vatra Dornei, dar şi populaţiei din restul judeţului Suceava sau din alte judeţe.

Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret a fost înfiinţat ca unitate independentă cu personalitate juridică în iunie 2003, prin ordin al Ministerului Sănătăţii, şi dispune de 200 de paturi. Spitalul de Boli Cronice Solca este o unitate cu personalitate juridică care asigură servicii medicale preventive, curative, de recuperare şi triaj urgenţe prin camera de gardă. Acest spital dispune de 80 de paturi.

Propunerea de reorganizare a celor trei spitale din judeţ, care vizează reducerea cheltuielilor de întreţinere, a fost transmisă vineri, spre aprobare, Ministerului Sănătăţii. Totuşi, măsura nu va fi pusă în practică decât printr-o hotărâre de Guvern. Soarta spitalelor respective ar putea fi decisă până în luna martie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două spitale din judeţ ar putea fi comasate, iar un al treilea ar urma să fie transformat în cămin de bătrâni.
 Vizualizări articol: 786 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 9 voturi
Două spitale din judeţ ar putea fi comasate, iar un al treilea ar urma să fie transformat în cămin de bătrâni3.759

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Municipiul Gura-Humorului trimis de
(11 ian 2011, 15:30:19
Va rog sa reveniti asupra textului intrucat Gura-Humorului este ORAS si nu MUNICIPIU.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei