Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 ian 2011 - Anul XVI, nr. 7 (4605)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Declaraţii

Nechifor afirmă că Traian Băsescu „şi-a consumat mandatul prezidenţial”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un nou împrumut al României de la FMI, în valoare de 4 miliarde de euro, provoacă îngrijorare în rândul PSD, care apreciază că povara este prea mare pentru generaţiile care urmează. Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că la această oră datoria publică a României depăşeşte 80 de milioane de euro şi „va fi extrem de greu de suportat, în condiţiile în care economia reală a ţării nu reuşeşte să iasă din criză, nu vedem un plan strategic de a reduce din impactul negativ al crizei financiare şi nu vedem un orizont favorabil”.

„Această nouă înrobire a populaţiei României cu o sumă consistentă face ca generaţiile care vin să sufere foarte mult. Populaţia plăteşte, dar populaţia nu este întrebată de preşedintele Traian Băsescu, de Guvernul Boc despre acest nou împrumut de 4 miliarde de euro de la FMI. Acum Traian Băsescu preferă să ne transmită dintre steaguri aceste mesaje extrem de grave pentru români. Oare nu ar fi fost normal ca românii să fie consultaţi pentru că ei vor plăti acest mod închis de a guverna, într-un turn de fildeş, departe de români, doar pentru clientela politică, doar pentru firmele portocalii, doar pentru cei care au aspiraţii alături de PD-L?”, a declarat Nechifor.

Liderul social-democrat îl acuză pe preşedintele României că a minţit sistematic populaţia, prin declaraţii care ulterior au fost contrazise de măsurile luate de Guvern.

 

Nechifor: Unde-s banii?

În condiţiile în care ţara noastră s-a împrumutat până acum de la FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială, cu peste 20 de miliarde de euro, Nechifor întreabă ce s-a întâmplat cu aceşti bani pentru că efecte nu au produs nici în plan economic, nici social: salariile bugetarilor au fost diminuate cu 25 la sută, pensiile au fost îngheţate la nivelul anului 2009, TVA a crescut de la 19 la 24 la sută. „Noi vom plăti acest împrumut aberant şi ne întrebăm unde s-au dus aceste multe miliarde de euro care nu s-au văzut în economia reală, în zona socială, nu s-au văzut nicăieri decât în zona buzunarelor portocalii? Ce s-a făcut cu aceste sume de bani uriaşe, dacă nu s-a schimbat nimic în plan social?”, întreabă preşedintele PSD.

În opinia lui, Traian Băsescu „s-a îndepărtat definitiv de poporul român” şi face din ce în ce mai multe greşeli care îl vor aduce, în acest an, în situaţia ca opoziţia să găsească motive „pentru a-i declara comportamentul de preşedinte în afara Constituţiei”. Nechifor îi transmite lui Băsescu „să aibă grijă ce face de acum înainte”, pentru că riscă să fie suspendat de Parlament, mai ales că urmează o perioadă tensionată din punct de vedere politic şi social. „Traian Băsescu şi-a consumat mandatul prezidenţial, nu mai reprezintă românii, nu mai reprezintă România, drept pentru care credem că o alternativă puternică a opoziţiei poate constitui un garant ca Traian Băsescu să respecte în final Constituţia. Dacă nu, suntem pregătiţi ca în această nouă sesiune parlamentară să procedăm la suspendarea preşedintelui”, a mai spus Cătălin Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor afirmă că Traian Băsescu „şi-a consumat mandatul prezidenţial”.
 Vizualizări articol: 688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Nechifor afirmă că Traian Băsescu „şi-a consumat mandatul prezidenţial”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   *** trimis de
(11 ian 2011, 11:34:05
Leul nu’i ca un leu,se vrea a fi
Euroiul se voieşte tare a se ţine
Planeta e aplecată,azi,spre Yoni
Şi crede’mă,te v-a afecta asta şi pe tine

Noi avem banii mărunţi
La cine’s banii mari ?
Avem criză,strângem din dinţi
Iar asiaticii sunt tari

În estul Europei altfel se vede
Facem politică la ’’una mică’’
Şi multă prostime încă mai crede
Într’un Băse ce face trafic de caterincă
2.   Pe buna dreptate... trimis de
(11 ian 2011, 15:49:20
Dl Nechifor exprima in fond o ingrijorare legitima a majoritatii romanilor fata de frenezia cu care guvernarea epocii Basescu se imprumuta de la FMI. Cei mai tineri nu stiu sau nu-si mai amintesc foamea anilor '85-'89 si de ce a fost provocata, dar cei trecuti prin iepoca de Aur stiu foarte bine ce-a insemnat FMI, de aceea e firesc sa fie ingrijorarea aceasta mai ales ca nu se stie unde s-au dus exact banii primiti pana acum. Se fac in nestire investitii fara rationament economic, in dauna investitiilor strategice. Sunt cheltuiti cu nemiluita bani ce-i vor achita urmatoarele generatii de romani, nu guvernantii de azi! Unde-i logica acestei guvernari stralucitoare?
3.   L-am mai auzit... trimis de
(11 ian 2011, 16:00:21
L-am mai auzit si pe dl Flutur cu un discurs plin de figuri de stil, vorbind de ideologie la pompa. Nu cred ca-i acum momentul artificiilor de oratorie, mai ales ca dl Flutur a mai atacat si in alte randuri multimea aceasta tacuta (inca), cum nu este nici timpul declararii unei NOI EPOCI DE AUR, cu tara intreaga un plin santier, etc.Este momentul unei cumpatari si responsabilizari maxime, fiindca gogoasa nu poate fi umflata la infinit. La un moment dat tot crapa si se vede nimicul dinauntru!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei