Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 ian 2011 - Anul XVI, nr. 7 (4605)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Semne de întrebare

Ce se întâmplă la Poliţia Gura Humorului?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazul agentului de poliţie acuzat că şi-a însuşit o cantitate imensă de ţigări confiscate de colegii săi de la contrabandişti pune foarte multe semne de întrebare referitoare nu numai la el ci şi la cum se desfăşoară în general activitatea la Poliţia oraşului Gura Humorului. Cercetat într-un dosar mai vechi privind infracţiuni grave, pentru care între timp a şi fost trimis în judecată, poliţistul şi-a făcut de cap la Camera de Corpuri Delicte, unde erau depozitate ţigările, ofiţerii veniţi de la Suceava descoperind nereguli în gestiune abia zilele trecute, la aproximativ jumătate de an de la dispariţia efectivă a acestora.

Şeful său, comandantul Poliţiei oraşului Gura Humorului, comisarul şef Vasile Andronic, este în concediu medical de luni de zile, concediu în care a intrat la scurt timp după ce conducerea IPJ Suceava a dispus verificarea sa pentru management defectuos. De atunci, la comanda poliţiei a rămas un tânăr ofiţer, care pare doar prins la mijloc în toate aceste probleme.

 

A falsificat chitanţe, apoi a trecut la falsuri în gestiune

După cum am relatat în ziarul nostru de ieri, agentul Dumitru Drelciuc, în vârstă de 38 de ani, a fost săltat de procurori duminică după-amiază în urma unei sesizări venite chiar de la conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Pe 6 ianuarie 2011, ofiţerii de la Biroul de Control Intern constataseră că la Camera de Corpuri Delicte din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului există o lipsă de 81.161 de pachete de ţigări din gestiune. Respectivele ţigări, au stabilit ofiţerii specializaţi, erau scăzute în mod fictiv de către gestionarul camerei de corpuri delicte (agentul Drelciuc), figurând ca predate către o firmă abilitată în preluarea şi distrugerea acestor ţigări. În realitate, însă, această predare nu s-a făcut niciodată, ţigările fiind „topite” de agent.

 

Îşi recunoaşte fapta

În noiembrie 2010, nimeni altul decât Drelciuc fusese trimis în judecată într-un alt dosar, care vizează falsificarea de către acesta a două chitanţe privind plata taxei de poluare, chitanţe cu care poliţistul s-a prezentat personal la Serviciul de Înmatriculări Suceava.

Acelaşi poliţist a mai fost cercetat penal şi în cursul anului 2008, atunci când o femeie din comuna Mănăstirea Humorului a reclamat că i-a dat 1.100 de euro, după ce agentul i-a promis că intervine pentru ca fiul său să obţină permisul de conducere.

Surse apropiate anchetei au precizat că nu există nici un fel de indicii că agentul ar fi avut complici din poliţie atunci când a făcut actele fictive şi şi-a însuşit ţigările. De altfel, dus ieri în faţa instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă, agentul şi-a recunoscut fapta. Magistraţii au emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

 

Conducerea IPJ Suceava, nemulţumită de lipsa de implicare a comandantului Poliţiei

La Poliţia oraşului Gura Humorului au mai fost probleme privind managementul şi respectarea obligaţiilor de serviciu. Un caz de la care a plecat cercetarea comisarului şef Vasile Andronic, şeful Poliţiei oraşului Gura Humorului, este cel al unui accident în care a murit o fetiţă în vârstă de zece ani, fetiţă lovită violent în apropierea unei treceri de pietoni de un şofer beat. În urma semnalărilor din presă, s-a aflat că ancheta în respectivul accident este blocată, pentru că nu se achitaseră nici măcar costurile necropsiei.

Comisarul şef Andronic a motivat atunci că necropsia nu poate fi achitată din lipsa generală de fonduri. Conducerea IPJ Suceava a reacţionat însă că la un astfel de caz nu se punea în primul rând problema banilor, iar lipsa de implicare a conducerii Poliţiei a dus la această situaţie.

Ca urmare, în luna septembrie a anului trecut, Biroul Control Intern a început o anchetă internă, comandantul Poliţiei Gura Humorului fiind cercetat pentru management defectuos. Intrat în scurt timp în concediu medical, comisarul şef este încă aşteptat la serviciu de colegii săi de la Control Intern pentru a putea fi verificat.

În ultimele luni, la conducerea poliţiei s-a aflat un tânăr ofiţer, inspectorul Constantin Herman. Contactat telefonic ieri, acesta nu a dorit să comenteze în vreun fel acuzaţiile asupra agentului Drelciuc şi nici cum de a putut acesta să-şi facă de cap fără ca nimeni să sesizeze la timp că din gestiunea Camerei de Corpuri Delicte au dispărut cantităţi imense de ţigări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce se întâmplă la Poliţia Gura Humorului?.
 Vizualizări articol: 1528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 10 voturi
Ce se întâmplă la Poliţia Gura Humorului?3.8510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ma Fie! trimis de
(11 ian 2011, 11:40:00
E clar, sunt implicati cu totii.Si pun pariu pe fata lui Andronic, ca toti o sa scape, in cel mai rau caz pica doar Drelciuc.Cum sa nu stii de manevrele acestuia? Sau poate cand intra pe usa (poarta) institutiei isi pun toti bentite pe ochi ca sa nu vada nimic. Numai din cand in cand se mai auzea urletul comisarului sef "Care, baah, ti-ai dat jos bentita?", "Dom'sef, pai; am fost la buda, nu puteam sa ma......","Gura, tarlane, nu comenta...Trebuia sa pipai......"etc.etc.
2.   SA TRAITI!!! trimis de
(11 ian 2011, 18:42:49
SA TRAIASCA POLITIA ROMANA!!! IN FRUNTE CU TOVARASUL TRAIAN BASESCU SECRETAR GENERAL AL PDL,COMANDANT SUPREM AL FORTELOR ARMATE,MENTOR AL JUDECATII DE APOI!!!
3.   CRED CA E INVERS JOHNN trimis de
(11 ian 2011, 20:01:18
eu cred ca tovarasul Andronic nu s-a dat cu partidul si de-aia e asa cautat.nu observi ca nici in aceasta fotografie nu poarta cravata adecvata noii mode?mare tupeu a avut atunci cind a fost pozat!Se observa si din tenta articolului....analfabetul asta de Paiu se apuca sa faca el munca de analiza la o institutie!!!rau am ajuns...sa ne conduca presa!
Saracul Drelciuc cred ca se bagase in datorii si de-aia s-a intimplat asta,poate...ii doresc si lui si familiei sa fie tari pentru a trece cu bine de acest mare impas.
4.   Papagali trimis de
(12 ian 2011, 09:49:28
In comentariile voastre e usor sa aruncati cu rahat in capul oamenilor.De ce nu semnati cu numele dumneavoastra?Daca tot afirmati ceva,sunteti mistocari si stiti cel mai bine ce s-a intamplat,de ce nu puneti si numele dumneavoastra?Pentru ca sunteti niste gunoaie fara simt de raspundere,papagali.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei