Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 nov 2010 - Anul XV, nr. 281 (4572)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsură

Peste 1.500 de câini vagabonzi de pe străzile Sucevei, prinşi şi sterilizaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea mai mare campanie de sterilizare a câinilor vagabonzi de pe străzile Sucevei a avut loc anul acesta, când, cu sprijinul organizaţiilor de protecţie a animalelor Vier Pfoten şi ProAnima, nu mai puţin de 1.500 de patrupede au fost castrate şi deparazitate, cu scopul de a limita înmulţirea lor necontrolată.

Aproximativ 1.200 de câini au fost sterilizaţi în urma a patru campanii realizate de Fundaţia Vier Pfoten, care a trimis la Suceava atât personal medical pentru realizarea operaţiilor, cât şi prinzători, care adunau de pe străzi câinii care nu aveau prins în ureche semnul distinctiv care indică că sunt castraţi.

Alţii 300 de câini vagabonzi au fost sterilizaţi de către echipa Asociaţiei ProAnima Suceava, care a organizat o astfel de campanie în toamna acestui an.

În ambele cazuri, acţiunile au fost realizate cu sprijinul Primăriei Suceava, care a asigurat masa şi cazarea echipelor trimise de cei de la Vier Pfoten, precum şi cu echipa proprie de prinzători de câini.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi, care a făcut demersurile necesare pentru ca cei de la Vier Pfoten să facă patru campanii de sterilizare în Suceava, s-a arătat mulţumit de rezultatul acţiunilor, dar speră ca anul viitor să finalizeze ce s-a început anul acesta.

“Încă avem probleme mari cu câinii vagabonzi. Din păcate, în ciuda eforturilor noastre de a-i steriliza pe toţi anul acesta, încă mai este de lucru în această direcţie. De aceea, i-am invitat pe cei de la Vier Pfoten să iniţieze o nouă campanie de sterilizare, chiar din luna ianuarie. Efectele benefice ale acţiunilor lor de până acum s-au văzut, în sensul că nu au mai fost atât de mulţi pui de câini născuţi printre blocuri, care să se înmulţească la rândul lor. Sperăm ca, prin sterilizare, numărul câinilor de pe străzi să se reducă simţitor în următorii ani”, a adăugat Harşovschi.

 

Câinii sterilizaţi, eliberaţi din nou pe străzile Sucevei

Dacă pe termen lung sterilizarea câinilor vagabonzi poate reprezenta o soluţie, în prezent, acest lucru este o adevărată problemă pentru mii de suceveni care trebuie să se păzească de ei atunci când merg sau vin de la serviciu, de la şcoală sau ies la o plimbare prin oraş, haitele de câini fiind nelipsite din toate cartierele. Acest lucru se datorează şi faptului că toţi cei 1.500 de câini prinşi şi sterilizaţi, au fost eliberaţi din nou, după operaţie, pe stradă, aceasta fiind una din condiţiile impuse de asociaţiile care s-au ocupat de sterilizarea lor.

Practic, pe străzi se găsesc cel puţin 2.000 de câini care pot reprezenta un pericol pentru cei din jurul lor, iar în adăpostul din lunca Sucevei, care este deja arhiplin, mai sunt cam 1.200 de câini, care au fost ridicaţi de hingherii primăriei în urma sesizărilor primite de la populaţie, din zonele unde aceştia s-au dovedit a fi mai agresivi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.500 de câini vagabonzi de pe străzile Sucevei, prinşi şi sterilizaţi.
 Vizualizări articol: 636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 1.500 de câini vagabonzi de pe străzile Sucevei, prinşi şi sterilizaţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(29 nov 2010, 13:12:59
Masura este benefica dar insuficienta! "Javrele" sunt agresive, mai ales daca umbla in "haita"...Orice caine adunat de pe strada ar trebui tinut de "hingheri" o luna, sa zicem, iar daca nimeni nu-l revendica sau adopteaza in acest interval...eutanasie si gata!
2.   Gresita conceptie trimis de
(29 nov 2010, 13:25:23
Castrarea sau sterilizarea nu-i face mai putin agresivi, mai ales daca sunt in haita. Nu demult am vazut cum niste caini (cu capsele de inregistrare in urechi), inconjurau o femeie si latrau. Cat pe ce s-o muste daca nu intervenea altcineva. Metoda eliberarii lor in strada nu rezolva decat problema spatiului din adapost. De aia in statele civilizate (in care se gasesc mai putini ipocriti gretosi), cainilor castrati si sterilizati li se da un termen pana la care pot fi adpotati. Daca expira, sunt eutanasiati, intr-un mod uman, fara sa-i killareasca stiu eu ce dementi prin cartier sau sa-i otraveasca. Si toata lumea-i fericita.
3.   Comentariu trimis de
(29 nov 2010, 15:41:22
Decat sa cheltuie banii contribuabililor cu prinsul si apoi eliberatul cainilor, mai bine primarul mult iubit ar organiza un referendum. Sa stim o data pentru totdeauna ce vor sucevenii cu cainii vagabonzi. Minoritatea se supune majoritatii si la treaba. Vor sa ii tinem in viata, construim adoposturi pentru 5000 de caini din banii contribuabililor. Vor sa fie eutanasiati ii eutanasiem. Dar in nici un caz nu-i tinem pe strazi! Pai cum adica sa puna conditii nustiu ce asociatie de babe, pe banii mei? Esti asociatie de protectie a animalelor. Construieste si plateste salvarea lor. Nu ai posibilitati. Atunci ciocu' mic.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei