Google
AGRO DENMAR - Pepiniera Maia
AGRO DENMAR - Pepiniera Maia
AGRO DENMAR - Pepiniera Maia
 
luni, 29 nov 2010 - Anul XV, nr. 281 (4572)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,7537 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,3082 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Iulius Mall Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţeta săptămânii - Prăjituri cu scorţişoară

Specialiştii recomandă săptămâna aceasta o prăjitură cu scorţişoară, nuci şi migdale, potrivită pentru zilele reci de sfârşit de noiembrie şi început de decembrie.

Ingrediente:

Aluat: 600 de grame de făină
un cub de drojdie
100 de grame de zahăr
4 ouă
100 mililitri de lapte
150 grame de unt
esenţă de vanilie
coaja rasă de la o lămâie şi un praf de sare

Cremă: 200 de mililitri de lapte dulce
Două linguriţe de scorţişoară
250 de grame de zahăr
200 de grame de nuci măcinate
2-3 mere
12 sâmburi de migdale
O linguriţă de zahăr pudră

Mod de preparare:

Se freacă drojdia cu o lingură de zahăr, se adaugă laptele călduţ şi două linguri de făină şi se lasă compoziţia la crescut timp de 20 de minte. Se adaugă în această compoziţie restul ingredientelor pentru aluat, care se frământă, după care se lasă la crescut o oră.

Între timp se fierbe laptele cu zahărul, scorţişoara şi nuca măcinată, până compoziţia se îngroaşă. Se curăţă merele de coajă şi sâmburi şi se dau pe răzătoare, după care se adaugă crema de nucă. Se condimentează cu scorţişoară şi se lasă la răcit.

Pe o planşetă se întinde aluatul, se acoperă cu cremă şi se rulează. Se taie rulada în felii, care se pun într-o tava unsă cu grăsime şi tapetată cu făină. Pe fiecare melcişor se pune câte un sâmbure de migdală şi se mai lasă prăjiturile la crescut încă o oră.

Prăjiturile se coc timp de 50 de minute la foc potrivit. După ce se răcesc prăjiturile, acestea se pudrează cu zahăr.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţeta săptămânii - Prăjituri cu scorţişoară.
 Vizualizări articol: 634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţeta săptămânii - Prăjituri cu scorţişoară0.05

Shopping City Suceava
DAREX AUTO - Showroom Botosani
Denis
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Optik Tataru - Oftalmologie Ochelari Lentile Rame Optometrie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei