Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 nov 2010 - Anul XV, nr. 262 (4553)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Aflat în vizită la Suceava

Ministrul Sănătăţii a apreciat investiţiile făcute la Spitalul Judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ministrul UDMR al Sănătăţii, Attila Cseke, a vizitat ieri Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, concluzia sa fiind aceea că nu multe sunt spitalele din România care oferă condiţii de cazare şi tratament la fel de bune.

„M-aş bucura ca în 80% din spitalele din ţară să fie condiţii ca aici”, a declarat Atilla Cseke, care, pe tot parcursul vizitei sale, a fostînsoţit de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Cristian Irimie, liderul judeţean al UDMR Adriana Klara Hapenciuc, preşedintele CJ Gheorghe Flutur, vicepreşedintele CJ Vasile Ilie, primarul Ion Lungu,  deputaţii PD-L Sanda Maria Ardeleanu şi Dan Gabriel Gospodaru, managerul Vasile Râmbu şi directorul medical Doina Ganea Motan. 

 

A intrat în saloane şi le-a urat bolnavilor internaţi „sănătate”

Atilla Cseke şi-a început vizita cu secţiile de Oncologie, Boli Infecţioase şi  Pneumoftiziologie, care funcţionează în pavilioanele de la Spitalul Vechi, supus recent reabilitării. El a aflat de la autorităţi cum arătau aceste clădiri înainte de modernizare, a intrat în saloane şi le-a urat bolnavilor internaţi „sănătate”. Pus la curent cu intenţia factorilor locali de a transforma Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava într-un spital clinic, ministrul a opinat că, odată cu descentralizarea, instituţia cu cel mai mare impact asupra comunităţii a devenit spitalul, iar orice investiţie este binevenită.

 

Întâmpinat de bolnavi şi personalul sanitar cu lalele, pâine şi sare

„Important este ca cetăţeanul să vadă că există un trend, un val de bine. Aşteptările noastre sunt ca autorităţile locale să aibă aceeaşi implicare în întreaga ţară”, a adăugat ministrul.

Dacă la secţia de Boli Infecţioase o pacientă i-a oferit ministrului un buchet de lalele albe (laleaua este simbolul UDMR), la secţia de Pneumoftiziologie oficialul a fost întâmpinat cu pâine şi sare. În timp ce vizita acest ultim sector, Atilla Cseke a explicat motivul pentru care crede că medicii şi asistentele îşi părăsesc slujbele din ţară în favoarea altora din străinătate. El a apreciat că migraţia halatelor albe nu are neapărat de-a face cu nivelul de salarizare, ci este legată mai mult de infrastructură şi dotare.

 

De ce crede ministrul că pleacă medicii şi asistenţii peste graniţă

 „Şi în Germania e o problemă cu plecarea medicilor şi asistenţilor. Medicii pleacă spre Ţările Scandinave, care au cel mai bun sistem sanitar din Europa, calitatea serviciilor e cea mai bună acolo, iar asistenţii preponderent spre Elveţia. Pentru ei diferenţa de salarizare este nesemnificativă, însă contează infrastructura şi dotarea. Ţările Scandinave au un sistem de reciclare a dotărilor: când achiziţionează o aparatură ultraperformantă imediat se gândesc ce să cumpere peste cinci ani. Şi, atunci, sigur că pe un medic îl tentează. Oricât de bună mână ai avea sau experienţă, condiţiile de la locul de muncă sunt importante. Nimeni nu vrea să plece din locurile natale, că nici în altă parte nu e aşa uşor, dar dacă oferi condiţii atât personalului, cât şi pacienţilor, este altceva”, a declarat Atilla Cseke.

 

„Vă rog frumos, ajutaţi-mă la o reţetă. Nu am de-ajuns bani”

De menţionat că în timp ce delegaţia ministrului părăsea ultimul pavilion de la Spitalul Vechi, îndreptându-se spre clădirea care adăposteşte Spitalul Nou, de peste drum, o bătrânică de la ţară a încercat să-i ajungă din urmă pe oficiali cu intenţia de a le solicita ajutor financiar în vederea achiziţionării unor medicamente ce i-au fost recomandate de doctori. „Vă rog frumos, ajutaţi-mă la o reţetă. Nu am de-ajuns bani”, a strigat cu glas stins femeia, fără a se fi făcut auzită de stafful care-l însoţea pe Atilla Cseke.

La Spitalul Nou, ministrul a fost aşteptat de echipa de conducere a Direcţiei de Sănătate Publică, iar primul sector vizitat a fost Unitatea de Primire a Urgenţelor, de asemenea recent reabilitată. Cu acest prilej, Attila Cseke a remarcat că „pe partea de urgenţă sistemul nu stă prea rău”. „În ceea ce priveşte dotarea, s-au făcut paşi cam la toate spitalele”, a subliniat oficialul.Vizita a continuat la Balneofizioterapie, un alt sector modernizat, apoi la şantierul în lucru de la Ambulatoriul integrat de specialitate, o investiţie de anvergură de la Spitalul Suceava. Vizita întreprinsă de ministrul Sănătăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă s-a încheiat cu o întâlnire cu medicii-şefi de secţie, la care presa nu a avut acces.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Sănătăţii a apreciat investiţiile făcute la Spitalul Judeţean.
 Vizualizări articol: 1177 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Ministrul Sănătăţii a apreciat investiţiile făcute la Spitalul Judeţean3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei