Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 nov 2010 - Anul XV, nr. 262 (4553)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nemulţumire

Doi ani de tăcere după ce maşina, cumpărată din târgul auto, i-a fost furată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr din municipiul Suceava aşteaptă de mai bine de doi ani de zile ca poliţia să-i găsească maşina furată din faţa blocului în care acesta locuieşte, nu la mult timp după ce o cumpărase din Târgul de la Cumpărătura. S-a întâmplat în noaptea de 12 spre 13 octombrie, în 2008, iar tânărul bănuieşte că furtul ar putea avea legătură cu cei care i-au vândut la acea vreme autoturismul.

 

Păgubitul, Constantin Palade, ne-a povestit cum, cu aproximativ două săptămâni înainte de furt, a fost în târg la Cumpărătura, unde a găsit o maşină ce avea un preţ foarte bun. Este vorba de un autoturism Audi A4, an de fabricaţie 2000, pe care a dat suma de 6.100 de euro, foarte avantajoasă având în vedere starea maşinii şi preţurile din acea perioadă. Maşina, cu numărul de înmatriculare BT-04-GNS, era pe numele unui bărbat din Dorohoi, Dumitru Răchită, însă i-a fost  vândută de un intermediar de la târgul de maşini.

„Maşina era parcată pe strada Mircea Damaschin, peste drum de fabrica de îngheţată Betty Ice, lângă blocul în care locuiesc. Nu au fost martori care să declare ceva la poliţie, dimineaţă când m-am trezit pur şi simplu nu mi-am mai găsit maşina”, povesteşte suceveanul.

El spune că în interior se aflau toate actele maşinii, încă pe numele vechiului proprietar, şi, a rezultat inclusiv din ancheta poliţiei, cel mai probabil hoţii s-au folosit de chei potrivite.

„Bineînţeles că din primul moment m-am gândit că ar putea fi cineva care a avut maşina înaintea mea şi mai avea un set de chei. Asta le-am zis şi poliţiştilor, mai ales că nici actele nu erau încă pe numele meu. Totuşi, nu am putut să acuz pe nimeni şi tot aştept de mai bine de doi ani ca poliţia să facă ceva”, a mai spus păgubitul.

 

Foarte nemulţumit de tăcerea totală a poliţiei 

El susţine că în afară de declaraţiile care i s-au luat imediat după furt, poliţiştii i-au mai dat extrem de puţine semne că s-ar ocupa de cazul său. A primit la un moment dat o înştiinţare precum că s-a înregistrat un dosar penal, dar că acesta este deocamdată cu AN (autori necunoscuţi) şi i-a mai contactat el o dată, telefonic, pe anchetatori, însă nici atunci nu a aflat mai multe.

„Doar asta s-a întâmplat în doi ani şi o lună de zile, eu zic că e puţin, ar fi fost corect ca măcar să mi se mai spună din când în când ce se întâmplă cu ancheta, să simt şi eu că cineva chiar se ocupă de cazul meu”, ne-a mai spus tânărul.

 

Pistele poliţiei

Pentru un punct de vedere al Poliţiei l-am contactat pe subcomisarul Alin Botezatu, de la Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.  

Cazul se află în cercetare la poliţiştii specializaţi de la „Furturi Auto”, birou aflat în cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale.  

„Maşina este dată în consemn la frontieră şi în urmărire, prin Interpol. Colegii mei au în vedere acest caz atunci când fac verificări pe la târguri, încercăm să găsim indicii care să ne ajute să rezolvăm acest caz”, a declarat subcomisarul, încercând să convingă că pe dosarul de furt nu s-a aşternut praful.

El a mai spus că la vremea sustragerii maşinii, în judeţele Suceava şi Botoşani au fost mai multe furturi de maşini Audi, comise de o grupare care nu a fost identificată, aceasta fiind una din pistele anchetatorilor. El nu a negat şi posibilitatea implicării unei persoane care a avut maşina pe mână, însă nu există nici un fel de certitudini în acest sens.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi ani de tăcere după ce maşina, cumpărată din târgul auto, i-a fost furată.
 Vizualizări articol: 3423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Doi ani de tăcere după ce maşina, cumpărată din târgul auto, i-a fost furată4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei